Pripojte svoju spoločnosť k blockchainu a vytvorte svoju jedinečnú digitálnu identitu vydaním tokenu (digitálna zdieľaná položka) pre vaše podnikanie.
Digitalizujte svoje aktíva a ľahšie získajte nový kapitál.

Očakáva sa, že do roku 2025 bude 10% globálnych aktív tokenizovaných. Aký prínos môžete mať ako vlastník firmy a ako investor?

Token je digitálny prostriedok na vyjadrenie hodnotovej jednotky. Túto jednotku je možné priradiť k čomukoľvek, čo je považované za cenné, napríklad k digitálnym aktívam alebo digitálnym znázorneniam majetku. Môžete využiť výhody toho, čo vám tokeny a tokenizácia môžu ponúknuť ako vlastníkovi firmy aj ako investorovi.

Čo je tokenizácia

Keď hovoríme o kryptomenách, hovoríme o minciach a žetónoch. Mince je všeobecne kryptomena s vlastným samostatným blockchainom (napr. Bitcoin, Litecoin), má podobné vlastnosti ako peniaze a používa sa na platby ako peniaze.

Token je zvyčajne kryptomena, ktorá používa a je postavená na už existujúcom blockchaine, napr. Token DEXFIN (DXF), ktorý je postavený na ethereu. Token môže tiež predstavovať podiel na vlastníctve, podiel v spoločnosti atď. Preto sa tokeny dajú veľmi dobre použiť na tokenizáciu firmy.

Tokenizácia znamená emitovanie tokenov a priradenie konkrétnej hodnoty. Fyzické žetóny sa už dlho používajú na reprezentáciu peňazí. Príkladom sú čipy, šeky, bankovky a mince v kasíne, predplatené darčekové a nákupné karty a kupóny. Tokeny sa tiež používajú na ochranu informácií o kreditnej karte, kde sa primárne číslo účtu nahrádza náhodným číslom, ktoré sa nazýva token. Používame teda tokeny v mnohých formách a veľmi dlho.

Tokenizácia je tiež novou formou crowdfundingu pre spoločnosti a novou príležitosťou pre investorov podieľať sa na sľubných projektoch v ranom štádiu, aby mohli ťažiť zo svojho rastu a budúceho zisku.

Tokenizácia umožňuje rozdeliť jedno vlastnícke právo (napr. na továreň) na jednotlivé tokeny. Keďže tokeny majú až 18 desatinných miest, je pre investorov veľmi ľahké podporiť vašu spoločnosť kúpou zlomku akcií vo forme tokenov. Tokeny je tiež možné prepojiť s projektom a použiť ich ako vernostné body, platobné prostriedky atď. Všetky tieto transakcie sú nemenné a vždy transparentne prístupné v blockchaine, ktorý slúži ako verejná kniha.

Akcie vs. tokeny

Pozrime sa na niekoľko príkladov najdrahších akcií na svete od 5. februára 2021.

  • Berkshire Hathaway Inc .: 354.760,00 USD
  • Lindt & Spruengli AG: 8.848,34 USD
  • NVR, Inc .: 4.552,11 USD
  • Seaboard Corporation: 3.156,63 USD
  • Amazon: 3.331,00 USD

Je zrejmé, že ceny niektorých akcií môžu byť príliš vysoké. Mnoho ľudí ani nemôže začať uvažovať o kúpe ktorejkoľvek z týchto akcií.

Na druhej strane môže mať token až 18 desatinných miest. Jedna pilión alebo 10-18 (alebo 1e-18) je teda najmenšia jednotka: 0,000.000.000.000.000.001

Ak by boli vyššie uvedené akcie tokenizované, môžete si kúpiť iba zlomok za cenu prístupnú pre kohokoľvek.

Príklady tokenizácie

Poďme si predstaviť niekoľko zjednodušených príkladov firiem, ktoré je možné tokenizovať.

Les: Povedzme, že vlastníte les alebo lesnú škôlku v hodnote 100.000 dolárov. Potrebujete nejaké peniaze, ale nechcete ich rúbať, aby ste ich predali, pretože ich stále chcete nechať rásť, aby ste neskôr dosiahli väčší zisk. Môžete pripraviť 100.000 digitálnych tokenov, kde každý token bude predstavovať 0,001% alebo 1/10.000. Vášho lesa. Tieto tokeny budú sprístupnené na platforme podporujúcej inteligentné zmluvy. Spravidla to budú tokeny ERC-20 na platforme Ethereum. Odteraz si môže ktokoľvek kúpiť akýkoľvek podiel vo vašom lese, pričom niektoré vlastnia napríklad desiatky stromov a niektoré vlastnia iba zlomok alebo časť stromu.

Zvieracia farma: Podobne môžete postupovať aj u svojich hospodárskych zvierat v hodnote napr. 1.000.000 dolárov, ktoré vydávajú 1.000.000 digitálnych tokenov, pričom každý token bude predstavovať 0,0001% alebo 1/100.000 vašej farmy. Niektorí investori môžu vlastniť 10 kráv, iní investujú do zlomku kravy, čo sa dá ľahko vďaka žetónom.

Výrobný závod: Môžete vytlačiť 1.000.000 (alebo akýkoľvek iný zväzok) digitálnych tokenov, z ktorých každý predstavuje ekvivalentnú súčasť tohto výrobného závodu. Investori môžu kúpiť akýkoľvek podiel vo vašom podniku, od veľkého objemu až po malú časť vášho podniku.

Nehnuteľnosti: Môžete vydávať žetóny v objeme, ktorý predstavuje napríklad vaše kancelárske priestory. Investori môžu ľahko investovať do niekoľkých metrov štvorcových. Investorom tiež môžete ľahko ponúknuť iba časť svojich priestorov.

Uvádzame iba niekoľko príkladov, ktoré vám poskytnú predstavu o tom, ako je možné použiť tokenizáciu. Tokenizovať možno akýkoľvek typ majetku, vrátane finančných prostriedkov, vlastného imania, nehnuteľností, dlhov atď. Pravdepodobne okamžite uvidíte, aký efektívny je tento proces, čím odpadnú všetky administratívy a sprostredkovatelia. Navyše je na verejnom blockchaine všetko nemenné a transparentné.

Tokenizácia: spájanie emitentov s investormi

Tokenizácia má niekoľko výhod, ktoré zásadne zlepšujú prístup na trh pre držiteľov aktív a investorov. Okrem zníženia všeobecných nákladov na emisie tokenizácia zlepšuje prístup aj atraktivitu aktív. Pozrime sa na výhody pre emitentov aj pre investorov.

Výhody tokenizácie pre spoločnosť (emitenta)

Všetky nižšie uvedené výhody sa týkajú spoločností akejkoľvek veľkosti: od veľkých, cez stredné až po malé. Zoznam výhod je v náhodnom poradí. Skontrolujte, ktoré funkcie sú pre vaše podnikanie najpodstatnejšie a najdôležitejšie.

Lepšie príležitosti na financovanie: Fundraising je pre podniky výzvou a väčšina začínajúcich spoločností nemá zdroje potrebné na získanie finančných prostriedkov v rámci IPO prostredníctvom verejne vydaných akcií. Crowdfunding ako alternatíva má svoje vlastné výzvy a bez poriadnej marketingovej kampane by mohol byť neúčinný. Na druhej strane ponúka digitálne tokeny vašej spoločnosti hladký a ľahký spôsob, ako získať nový kapitál.

Lacné vydávanie: Tokenizácia disintermediuje proces vydávania, čo vám ušetrí drahocenný čas a zdroje. Zriaďovací poplatok môže začať od zhruba 40.000 dolárov - v závislosti od zložitosti projektu. Tokenizácia je jasným víťazom, ak ju porovnáte so všetkými požiadavkami na vstup na burzu.

Digitálna správa: Inteligentné zmluvy umožňujú digitalizované registre akcionárov, automatizované vykazovanie a podnikové akcie.

Rýchle vykonanie: Štandardizáciou a automatizáciou procesov vydávania a správy sa čas na uvedenie na trh zníži na minimum. Celé nastavenie a spustenie je možné vykonať už za 10 týždňov od prvého posúdenia.

Žiadni sprostredkovatelia: Sprostredkovatelia, ako sú brokeri, nie sú vôbec potrební, čím šetríte svoj čas, peniaze a zdroje. Emitenti ponúkajú svoje tokeny (digitálne akcie) priamo investorom a poskytujú transparentné a nemenné informácie.

Čiastočné vlastníctvo: Váš majetok je možné rozdeliť na časti bez ďalších nákladov. Vďaka tomu sú vaše aktíva k dispozícii širokému davu malých investorov, ktorých podpora môže byť pre vaše podnikanie výhodou. Môžete si samozrejme dohodnúť aj minimálny nákup, napr. 100 alebo 1.000 žetónov alebo minimálny nákup v hodnote 50 dolárov atď.

Prenosnosť: Plne digitálna infraštruktúra umožňuje okamžitý a globálny prevod vlastníctva majetku.

Automatizácia: Mnoho funkcií sa dá automatizovať a zjednodušiť prostredníctvom blockchainu a inteligentných kontraktov (počítačových protokolov, ktoré vynútia konkrétne požiadavky alebo akcie), vylúčenia sprostredkovateľov a manuálnych procesov náchylných na chyby. Vďaka inteligentným zmluvám môžete plne automatizovať procesy, ako sú rozdelenie dividend, provízie, vodopády atď.

Transparentnosť: Blockchain a inteligentné zmluvy vylučujú asymetriu informácií, ktoré často existujú počas skutočného prevodu vlastníctva aktíva, vďaka čomu je transakcia plynulá a transparentná.

Nemeniteľnosť: Mnoho podnikateľov a inštitúcií používa svoje vlastné databázy s rôznymi úrovňami prístupu pre rôznych používateľov (napr. obmedzené zobrazenie údajov oproti úplnému zobrazeniu). Neexistuje žiadny mechanizmus, pomocou ktorého by boli tieto údaje nemenné. Na druhej strane technológia blockchain dodáva procesu nesmiernu hodnotu: Akonáhle investor uskutoční transakciu na blockchaine (napr. kúpi váš token), táto transakcia je nemenná; nikto to nemôže zmeniť ani vymazať jeho históriu. To zjednodušuje akýkoľvek audit, pretože je ľahké preukázať, že údaje sa nijako nezmenili, čo znižuje čas a náklady.

24/7/365: Blockchain nevie nič o pracovnej dobe, takže vaše tokeny a aktíva sú k dispozícii každú sekundu. Takáto zvýšená likvidita vytvára veľké príležitosti pre investorov.

Možnosti vlastníctva zamestnancov: Pri tokenizácií vlastného podnikania môžete svojim zamestnancom pripraviť určitý, možno zľavnený objem týchto tokenov, ktorý im ponúknete čiastočné alebo čiastočné vlastníctvo v spoločnosti, kde pracujú. To ich motivuje, aby sa usilovnejšie usilovali o to, čo je pre vašu spoločnosť najlepšie, pretože úspech ich podnikania je tiež ich úspechom.

Úspora nákladov: Tokenizácia prináša úsporu nákladov v mnohých fázach procesu, ako sme už videli. Sem patria napríklad znížené transakčné náklady, rýchlosť, automatizácia, prenosnosť, transparentnosť atď.

Vaša vlastná digitálna identita: Tokenizácia dáva vášmu podnikaniu vlastnú jedinečnú digitálnu identitu, čo znamená obrovskú výhodu oproti vašim konkurentom.

Nastavenie tokenizácie

Celý proces tokenizácie musí byť samozrejme nastavený dobre, aby bolo všetko plynulé a efektívne. Všetky kroky musia byť vykonané správne, napríklad výber platformy, blockchainová infraštruktúra, súlad so zákonmi a predpismi, prekonanie prekážok vstupu investorov atď.

Výhody tokenizácie pre investorov

Dostupnosť: Token má zvyčajne až 18 desatinných miest. Vďaka tomu sú aktíva k dispozícii investorom, ktorí môžu uskutočniť nákup, a to už od veľmi nízkej sumy.

Čiastočné vlastníctvo: Tokenizácia umožňuje rozdeliť aktíva, čo malým investorom umožňuje vlastniť iba zlomok zvoleného aktíva.

Diverzifikácia: Čiastočné vlastníctvo umožňuje investorom investovať do viacerých aktív, pomocou ktorých môžu ľahko a efektívne diverzifikovať svoje investičné portfólio.

Prenosnosť: Keďže tokeny sú digitálne, dajú sa ľahko prenášať globálne z ktoréhokoľvek miesta na svete na akékoľvek iné miesto na svete.

Rýchle vyrovnanie: Transakcie na blockchaine je možné dokončiť, overiť a skontrolovať do niekoľkých minút od odoslania.

Nízke poplatky: Platby sa vyrovnajú za pár minút s veľmi nízkymi poplatkami.

Transparentnosť: Všetky transakcie sa nemenne zaznamenávajú na blockchaine, ktorý slúži ako verejná kniha. Toto je záruka maximálnej transparentnosti.

 

Tokenizácia prináša emitentovi aj investorovi mnoho výhod. Je to vzrušujúci, rýchlo sa rozvíjajúci odbor využívajúci najmodernejšiu technológiu. Tokenizácia umožňuje vytvorenie nového finančného systému, ktorý je transparentný, efektívny, nákladovo efektívny, rýchly a užívateľsky prívetivý. S novými hráčmi budujúcimi svoju infraštruktúru je tokenizácia už súčasnou realitou. Hromadná adopcia môže byť otázkou iba niekoľkých rokov. Tí, ktorí začnú čoskoro a prispôsobia sa tejto novej realite, môžu mať z tokenizácie veľké a trvalé výhody.

Aké zaujímavé aktíva budú tokenizované

Centralizovaná alebo decentralizovaná distribúcia energie? Ktorá je lepšia? Pre porovnanie: Chcete radšej poslať list poštou alebo rovnakú správu e-mailom? Ktorú službu obvykle využívate a prečo? Tokenizácia prináša obrovské výhody napríklad v sektore kvót pre energiu, ropu, plyn a emisie. Pozrime sa viac.

Čo je tokenizácia? Tokenizácia znamená emitovanie digitálnych tokenov na blockchaine a priradenie im konkrétnej hodnoty a funkcie. Tokenizácia je novou formou crowdfundingu pre spoločnosti a novou príležitosťou pre investorov podieľať sa na sľubných projektoch v ranom štádiu, aby mohli ťažiť zo svojho rastu a budúceho zisku. Spoločnosti samozrejme môžu stále používať akcie a dlhopisy. Výhody a výhody tokenizácie sú však silné.

Tokenizácia vs. akcie a dlhopisy

Tokenizácia je hladký a nákladovo efektívny spôsob, ako robiť veci oveľa lepšie a rýchlejšie ako staré spôsoby používania akcií alebo dlhopisov, a to všetko s nevýslovnou transparentnosťou a prístupnosťou. Pozrime sa na niektoré nevýhody akcií a dlhopisov a výhody tokenizácie.

Nevýhody akcií

  • Požiadavky na kótovanie: Akcie vašej spoločnosti môžete kótovať až potom, čo splníte burzové požiadavky a zaplatíte vstupný poplatok (ktorý je veľmi vysoký) a poplatky za kótovanie každý rok.
  • Poplatky: Ak obchodujete s akciami, musíte platiť poplatky, či už nakupujete alebo predávate.
  • Potrebný čas a analýza: Vybrať sklad môže byť časovo náročné.
  • Dostupnosť: Niektoré akcie nemusia byť pre niektorých investorov dostupné; a nemôžete si kúpiť časť alebo zlomok akcie.
  • Diverzifikácia: Pri cenách akcií je ťažšie dosiahnuť diverzifikáciu.
  • Volatilita: V závislosti od masmédií môžu ceny akcií rásť alebo klesať.
  • Riziko: Vyberte si nesprávnu akciu a riskujte stratu svojej investície.

Nevýhody dlhopisov

  • Fixné výnosy: V porovnaní s akciami je vyššia bezpečnosť dlhopisov spojená s pevnými a nižšími výnosmi.
  • Cenová dostupnosť: Cena väčšiny dlhopisov je vyššia ako 1.000 dolárov, čo pre niektorých investorov nemusí byť dostupné. Opäť si nemôžete kúpiť iba časť alebo zlomok dlhopisu.
  • Diverzifikácia: Pri vysokých cenách dlhopisov je ťažšie dosiahnuť diverzifikáciu.
  • Likvidita: Zatiaľ čo štátne dlhopisy môžu byť dosť likvidné, predaj dlhopisov od menších spoločností môže byť oveľa ťažší. To isté platí pre dlhopisy s vysokou istinou (nominálna hodnota), pretože tu nebude toľko potenciálnych kupcov.
  • Úrokové riziko: Pokiaľ nemáte v úmysle držať svoje dlhopisy do splatnosti, na hodnotu dlhopisov majú priamy vplyv úrokové sadzby.

 

Výhody tokenizácie

Vďaka tokenizácii nemusíte predávať svoju spoločnosť, aby ste ju mohli tokenizovať. Môžete len ponúknuť svoje tokenizované „akcie“ bez toho, aby ste sa vzdali svojho podielu vo vašej spoločnosti. Môžete tiež tokenizovať iba časť svojho podnikania a neskôr sa rozhodnúť tokenizovať viac. A nikto nemôže vašu spoločnosť „ukradnúť“, pretože toto nebezpečenstvo pri tokenizácii nehrozí.

Tokenizácia prináša oproti akciám a dlhopisom ďalšie výhody:

  • Požiadavky na zaradenie do zoznamu: Žetóny svojej spoločnosti môžete vydávať za zlomok ceny požadovanej za akcie. Požiadavky a podmienky sa dajú oveľa ľahšie splniť.
  • Cenová dostupnosť: Keďže tokeny môžu mať až 18 desatinných miest, vaše tokeny môžu byť dostupné pre väčšinu investorov, ktorí si môžu kúpiť iba zlomok tokenu.
  • Diverzifikácia: Vďaka dostupným cenám tokenov je celkom ľahké dosiahnuť diverzifikáciu a vlastné tokeny viacerých spoločností a projektov.
  • Vysoká likvidita: Žetóny môžete nakupovať a predávať v priebehu niekoľkých minút. Môžete ľahko predať iba zlomok svojho portfólia.
  • Transparentnosť: Všetky transakcie sú transparentne zaznamenávané na blockchaine - nemennej verejnej knihe.
  • Anonymita: Aj keď je každá transakcia k dispozícii vo verejnej knihe, samotný proces je anonymný, ak je to pre vás dôležité.
  • Trend a cena: Môžete ich vidieť kedykoľvek a okamžite.
  • Poplatky: Nulové poplatky za správu vašich aktív a veľmi nízke transakčné poplatky.
  • Staking: Môžete motivovať investorov do vašej spoločnosti (napr. pomocou úrokovej sadzby), aby udržiavali svoje kryptomeny na burze. Proces je podobný termínovanému vkladu na bankový účet, ale zvyčajne s oveľa vyššími výnosmi.

Tokenizácia emisných kvót za energiu, ropu, plyn a emisie

Tokenizácia je priekopnícke pole. Skôr alebo neskôr sa nikto nebude chcieť vrátiť k starým spôsobom robenia vecí - rovnako väčšina ľudí už neposiela listy z pošty, uprednostňujú e-mail alebo SMS. Pozrime sa na rozdelenie tokov za energiu, ropu, plyn a emisné kvóty.

Tokenizácia energie

Sadzby za energiu zvyčajne stanovujú centralizované orgány, či už vláda alebo dodávateľ energie. Niektoré sadzby sú nafúknuté len preto, aby používateľov odradili od používania tohto typu energie; niektoré sadzby sa posúvajú tým, ktorí si nemôžu zvoliť inú alternatívu. Zmena dodávateľa energie nie je jednoduchá.

Je zrejmé, že centralizovaná distribúcia energie je dosť archaická, drahá, pomalá a nepraktická. To všetko môže blockchain transformovať a dať viac sily a možností koncovým používateľom, ktorých súčasný systém prehliada.

Pri tokenizovanej energii bude ceny riadiť skôr trhová ponuka a dopyt, než ústredné orgány. Vďaka tomu budú náklady spravodlivejšie a vďaka blockchainu bude celý proces pre všetkých transparentný. Spotrebitelia môžu získať údaje o spotrebe energie v reálnom čase na optimalizáciu využívania energie vo svojich podnikoch a domácnostiach. Koncoví používatelia môžu byť motivovaní prostredníctvom žetónov k šetreniu energie, pričom odmeny sa menia podľa požiadaviek energetickej siete.

Tokenizácia tiež umožňuje obchodovanie s energiou typu peer-to-peer. Napríklad, ak vyrábate svoju vlastnú energiu pomocou solárnych panelov (alebo akýmkoľvek iným spôsobom) a generujete viac, ako môžete použiť, budete môcť ponúknuť túto energiu ostatným. Môže to byť vynikajúce riešenie pre menšie komunity, kde budú používatelia schopní efektívne distribuovať a obchodovať s energiou.

Technológia blockchain a tokenizácia energie celkovo prinášajú mnoho výhod, napríklad:

  • Transparentnosť nákladov na energiu.
  • Údaje o spotrebe energie v reálnom čase.
  • Ľahká optimalizácia spotreby energie.
  • Stimuly a odmeny na šetrenie a ukladanie energie.
  • Ceny podľa trhovej ponuky a dopytu.
  • Distribúcia a obchodovanie energie typu „peer-to-peer“.
  • Spravidla sú oveľa „ekologickejšie“ systémy.

Tokenizácia ropy a zemného plynu

Ropa a plyn sa dajú tokenizovať podobne ako energia. Napríklad už v roku 2018 vydala Venezuela svoj token Petro alebo Petromoneda - kryptomena krytá ropou krajiny. Zjednodušene povedané, Petro tokeny by mali predstavovať podiel ropných barelov v tokenizovanej podobe, kde 1 Petro sa rovná 1 ropnému barelu. Aj keď sa zdá, že celý projekt nie je širšie akceptovaný, z rôznych dôvodov, vrátane sankcií USA, predstavuje možnosti tokenizácie.

S ropou a zemným plynom môžu spoločnosti vydávať tokenizované akcie v ich spoločnosti. Môžu tokenizovať celý proces pomocou inteligentných kontraktov na blockchaine. Vďaka tokenom môžu menší investori kúpiť podiel v takejto spoločnosti.

Blockchain a tokenizácia prinášajú väčšiu transparentnosť. Vďaka tomu majú investori a vlastníci tokenov informácie v reálnom čase a presne vedia, za čo platia. Toto riešenie je teda veľmi efektívne a jednoduché.

Tokenizácia emisných kvót

Emisné kvóty sú zamerané na obmedzenie skleníkových plynov (GHG), ktoré sú príčinou globálneho otepľovania, keď sa teplo zachytáva v zemskej atmosfére. Hlavné skleníkové plyny sú:

  • Oxid uhličitý (CO2) spôsobený hlavne spaľovaním fosílnych palív (uhlie, plyn a ropa).
  • Metán (CH4) z výroby plynu, ropy, uhlia a z poľnohospodárstva (napr. Zo zvierat, organického odpadu atď.).
  • Oxid dusný (N2O) z poľnohospodárskych a priemyselných činností.
  • Fluórované plyny - syntetické plyny, emitované pri priemyselných procesoch (perfluórované uhľovodíky, fluórované uhľovodíky, trifluorid dusíka, hexafluorid sírový. Tieto silné plyny sa niekedy označujú ako „plyny s vysokým GWP“ - plyny s „vysokým potenciálom globálneho otepľovania“.

Emisné kvóty sú obchodovateľné centralizované certifikáty vydané vládami, ktoré držiteľa certifikátu oprávňujú emitovať do atmosféry jednu tonu skleníkových plynov. Certifikáty na odstránenie uhlíka (CRC) sú zamerané na odstraňovanie skleníkových plynov z atmosféry. Každý CRC predstavuje jednu tonu skleníkových plynov odstránených z atmosféry.

Tento trh má najmenej dva segmenty:

  • Kupujúci: Vydávatelia (podniky alebo jednotlivci), ktorí pridávajú do atmosféry skleníkové plyny a platia za ich správu, sa zaviazali znížiť svoju uhlíkovú stopu odstránením väčšieho množstva skleníkových plynov z atmosféry, ako emitujú.
  • Dodávatelia: Podniky alebo jednotlivci, ktorí by sa zameriavali na odstraňovanie oxidu uhličitého a tým podporovali vytváranie osvedčení o odstránení uhlíka.

Emisné kvóty a osvedčenia o odstránení uhlíka sú zamerané na zníženie emisií ovplyvňujúcich atmosféru. Vďaka blockchainu a tokenizácii je možné všetky tieto procesy robiť oveľa efektívnejšie, s oveľa nižšími nákladmi a absolútnou transparentnosťou. Napríklad token môže predstavovať jednu tonu emisnej kvóty alebo jednu tonu osvedčenia o odstránení uhlíka. Pretože blockchain je nemenná verejná kniha, vďaka tejto modernej technológii bude cieľ ochrany našej zemskej atmosféry dosiahnutý najefektívnejším a najlepším spôsobom.

Ako využiť výhody tokenizácie

Porovnali sme akcie a dlhopisy s tokenizáciou a pozreli sme sa na kvóty pre energiu, ropu, plyn a emisie. Vo všetkých týchto oblastiach sú zrejmé okrem iného kľúčové výhody tokenizácie:

  • Jednoduchšia kontrola kvality a audit.
  • Transparentnosť vďaka trvalým, nemenným údajom.
  • Dáta sú na blockchaine vždy ľahko a efektívne prístupné.
  • Zjednodušené obchodovanie s veľkým potenciálom rozšíriť a rozšíriť obchodný trh.
  • Oveľa lacnejšie alebo dostupnejšie procesy.
  • Vyššia a rýchlejšia likvidita.
  • Ponuky a obchodovanie typu peer-to-peer.
  • Včasné informácie o dostupnosti majetku a zdrojov.
  • Aktuálne ceny sú vždy po ruke.

 

Tokenizácia je jednoznačne správna cesta; dá sa použiť v mnohých podnikoch, vždy s lepším pomerom výkonu a ceny ako súčasný spôsob práce. Je pravda, že pre mnohých ide o úplne nový odbor. Ak potrebujete pomoc, neváhajte sa obrátiť na DEXFIN, ktorý vám môže pomôcť so všetkými vašimi procesmi, pokiaľ ide o tokenizáciu.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.