image

Huby sú iná civilizácia a zároveň najstaršia, takmer večná látka.
Vykoreniť huby z ľudského tela je veľmi, veľmi ťažké.
Ak sa huba už usadila a relatívne povedané, vyvinula svoje vlastné mycélium, vznikajú pomerne zložité problémy.

Odkazy: Odkaz 1

Huby sú rôzne, vraj aj ušľachtilé. Nižšie huby sú nazývané pleseň. Huby majú veľa názvov, je ich viac ako 50 druhov. Existujú málo toxické huby, lesné huby, nižšie, vyššie. Celá trieda vyšších húb je čínsky cordyceps. Spóry sú neustále vo vzduchu, iba pod vplyvom nepriaznivých faktorov (zvýšená vlhkosť, teplo), začínajú sa „prebúdzať“ a aktívne sa množia. Plesňové huby môžu rásť na betóne, farbe, dreve. Rozlišuje sa veľa druhov plesní, v závislosti od toho môžete vidieť škvrny podobné bavlnenej vlne čiernej, hnedej, zelenej, bielej.

Aký význam má huba?

Ide o to, že nesie genetický kód a nie je to samostatný jedinec, ale jedinec, ktorý žije v kolóniách. Navyše medzi týmito kolóniami existuje presný vzťah segmentov. To znamená, že každý prvok huby je spojený s inými prvkami huby tisíckami segmentových väzieb. Ak chceme, aby naše telo bolo bez plesní, jediné čo môžeme urobiť, je nekŕmiť ich. Pretože ak má naše telo dostatok potravy pre huby, tak v ňom budú žiť. V chlebníku je napríklad chlieb. Je na ňom pleseň. Ak vyberiete chlieb a necháte prázdnu formu, táto forma postupne odumrie. Pretože nemá čo jesť. Vyschne, nerozmnoží sa, pretože potrebuje živiny na rozmnožovanie. Pleseň sa živí hlavne bielkovinovými produktami, pretože potrebuje pre svoj život aminokyseliny.

Ako príklad si vezmeme múku, pridáme cukor, maslo – to je energia, pridáme vodu, pridáme droždie - to je špeciálny druh formy - chlieb. Potom tejto forme dáme teplotu, potom jej dáme špeciálnu vlhkosť a kyslík. Ďalej sa to začne množiť, oživovať. Nuž a predtým ležala v chladničke pri teplote -18, alebo vysušte to a vydrží ďalších 10 rokov. Jej rast sa mierne zníži, ale neustále rastie. Pleseň nie je možné zabiť, aj keď chlieb prepečiete. To naznačuje, že akonáhle sa dostane droždie do bielkovinovo-sacharidového prostredia, začne sa rozmnožovať. Všetko, čo obsahuje droždie, pre nás nesie určité nebezpečenstvo plesní. Pretože všetky druhy plesní sú navzájom priateľské, to znamená, že toto je ich spoločná vlastnosť. Tam, kde žije jedna plieseň, môže žiť ďalšia, tretia.

 

Jednou z najpatogénnejších plesní pre nás je Belostka obyčajná - Candida Albicans.

Je to druh jednobunkového organizmu – kvasinky – ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele. Kvasinky udržiavajú prirodzenú mikroflóru v tráviacom trakte, v ústach a u žien v oblasti intímnych partií. Ak sa však Candida Albicans premnoží, spôsobuje tzv. Kandidózu – kvasinkovou infekciu.

Existuje aj viac, oveľa škodlivejších plesní, ako je napríklad Aspergillus niger, čierna pleseň - mucurusumusus. Vyskytuje sa na ovocí, zelenine, arašidoch a iných potravinách, vo vzduchu, v pôde aj v obytných miestnostiach. Umelo sa kultivuje pre priemyselnú výrobu. Rôzne kmene tejto huby môžu priemyselne vyrábať aj kyselinu citrónovú.

Aspergil čierny je hlavným činidlom pri fermentácii čaju Pu-erh. 

 

Pleseň je zjednocujúce slovo pre rôzne huby, lebo každá huba je iná. Pleseň nechtov nie je to isté ako kandida. Niektoré plesne postihujú lymfatické uzliny v slabinách, iné pod prsníkmi, iné ovplyvňujú nechtovú platničku a žijú len na nechtoch. Niektoré postihujú iba sliznice a žijú v ústach vo forme kandidózy a stomatitídy, alebo vo vagíne vo forme kandidózy a vaginitídy. Niektoré huby ovplyvňujú pokožku a žijú na koži vo forme trhlín, psoriázy, ekzému, neurodermatitídy, ale vo všeobecnosti je to trieda húb.

Ako sa huby dostávajú do tela?

  • s pokazeným jedlom
  • s vodou,
  • zo vzduchu
  • so starými zaprášenými vecami.

Veľmi správne sa hovorí, že ak sú marhuľa alebo hrozno plesnivé, nemožno ich jesť. Ak je v krabici pleseň, tak je to na všetkom ovocí. Naše telo má dobrý faktor - to je koncentrácia žalúdočnej šťavy, ktorá potláča túto pleseň a teoreticky by nemala prenikať cez gastrointestinálny trakt. Pleseň k nám môže preniknúť aj cez kožu. Kdekoľvek sa kúpeme, kadiaľ chodíme bosí, všade tam, kde sú na to podmienky, teda vlhkosť, teplota, organické zvyšky (napríklad špina či ľudský tuk) – tam je potrava pre plesne.

Ako sa huba dostane medzi prsty na nohách? Cez neporušenú pokožku nepresiakne, dokonca k nej ani nemagnetizuje. Ak sú však v koži mikrotraumy napr. škrabance, vyrážka z plienky, akékoľvek poškodenie na pokožke, huba sa tam okamžite prilepí. Len čo prejde kožnou bariérou, zakorení sa.

Príznaky huby v ľudskom tele

1. Čokoľvek, čo svrbí.

Ak si pes poškriabe ucho, potom má v uchu hubu. Ak si človek poškriabe ucho zápalkou, špáradlom, tak je len jedna možnosť - huba, iné možnosti nie sú.

2. Praskliny, pľuzgiere, odreniny (vytvárajú sa odreniny nepochopiteľnej povahy, napríklad zdá sa, že sme sa dobre neumyli, v inguinálnych záhyboch – na slabinách, či v podpazuší sa tvorí niečo pálčivé). Je to všade tam, kde sa pokožka lúpe, praská a zároveň vlhne.

3. Ľudia často prichádzajú a ukazujú na svojich dlaniach, na chrbtoch niečo nepochopiteľné, ako keby to bolo načmárané - spálené. Všetko na rukách, pod pazuchami, v inguinálnych záhyboch - to všetko sú huby. Ak odniekiaľ ide niečo biele, zrazené, tak to sú tiež huby. Je jedno či z úst, pošvy, alebo priedušiek, mandlí.

4. Všetko, čo je biele, zrazené, zrnité na jazyku, to sú huby. Večer pred spaním bol jazyk normálny, ráno bol pokrytý bielym povlakom. Biely plak to je huba. Lymfatický systém celú noc zbiera tento biely povlak a na klkoch jazyka ako na koberčekoch pri dverách, ho tam odkladá. Oddeľuje sa z jazyka a vypľuje sa pri jedení, alebo sa vykašliava. Je potrebné zoškrabať jazyk paličkou, alebo lyžičkou. Na jazyku by nemal byť žiadny povlak. Jazyk by mal byť ružový, s výraznými papilami.

5. Všetko, čo nebolí, je huba. Huby totiž prehryzávajú nervové zakončenia. Obrovské množstvo nervových zakončení sa nachádza v koži. Čo by cítil pacient so psoriázou, keby boli obrovské plochy jeho kože neustále, každú sekundu podráždené, jednoducho by sa zbláznil od bolesti. Keď sa pichneme do prsta ihlou, bolesť je taká, že vyskočíme. Ak by bol povrch psoriázy bolestivý, potom by išlo o silné opätovné podráždenie bolesti a osoba by zomrela na šok z bolesti. Huba s tým cielene pracuje, všetko hryzie, podmaňuje si pokožku a robí ju zvládnuteľnou. Má tam svoje „hrady a paláce“ kde spokojne nažíva.

6. Všetko, čo je posypané na koži, opadáva, stúpa, odlupuje sa v krúžkoch (rovnomerne, nerovnomerne), všade tam, kde sú šupiny. Huba sa spravidla nachádza v oblasti veľkých lymfatických uzlín z jednoduchého dôvodu - nachádza sa v medzibunkovom priestore. Bunka má medzibunkový priestor – kde je voda, potenciál tejto vody je približne 50. Prostredie musí byť buď zásadité alebo kyslé, huba sa množí v okolí buniek. Tu sa dostáva prietokom krvi z tráviaceho traktu do medzibunkovej vody. Medzibunková voda musí tiecť, každé ráno sem musí prísť voda a každé ráno ju treba vypustiť. Odvádza sa cez lymfatický systém. Lymfatické kanály končia v lymfatických uzlinách. V lymfatických uzlinách sú priehradky, 10 vstupov, jeden výstup. Tu dochádza k spracovaniu tých životne dôležitých molekulárnych foriem lymfocytmi, ktoré sú tu nasávané a dochádza k čisteniu. Čistá lymfa ide jedným smerom a špinavá lymfa ide inde, na vyhodenie.

 

Keď niekoho bolí kolenný kĺb. Čo tu môže bolieť?

Kosti nemôžu bolieť, chrupavka tiež, nie sú tam žiadne bolestivé konce. Medzi chrupavkou je tekutina. Tiež nebolí, ale môže byť zapálená, môže v nej niekto bývať. Za kĺbom, zo strany podkolennej jamky, sú lymfatické uzliny. Ak je na nohách huba, bude stúpať až do popliteálnych lymfatických uzlín. Lymfatické uzliny zastavia pleseň a v tom momente prestanú púšťať vodu hore. Kĺb opuchne. A keď to opuchne, bude to bolieť. Čo urobí telo? Zvýši teplotu, aby sa zvýšila mikrocirkulácia, aby sa leukocyty dostali do kĺbu.

Pokračovanie.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.