Viete, prečo sme stále chudobní?
USA sú najbohatšou krajinou na svete, pretože nás viac než 50 rokov okrádajú svojou menou.
Americký dolár je najsilnejšia zbraň na svete. Kvôli nemu sme ešte stále chudobní.

  • Máte pocit, že vás vláda okráda?
  • Že vaše dane používa spôsobom, s ktorým nesúhlasíte?
  • Že s nimi nevie hospodáriť a my, daňoví poplatníci, nakoniec musíme trpieť za všetky ich prúsery?
  • Odpracovať a splatiť všetko, čo oni pokašlú?
  • A zatiaľ čo malé percento ľudí na tom všetkom bohatne, my sa stále len lopotíme?

Nu… ono je to ako manželstvo. Ak chceme žiť v tejto krajine, musíme si ju vziať so všetkým dobrým, aj zlým. Používame verejné cesty, verejné zdravotníctvo, školstvo, poberáme príspevky od vlády…

Dane sú fér. Dopredu vieme ich výšku, zaplatíme ich a máme pokoj. Avšak na školách nás veľmi neučia, že vláda nám neustále kradne peniaze priamo z vrecka! Alebo bankového účtu. A to tým, že neustále znehodnocuje hodnotu meny, ktorú denno denne používame. Volá sa to inflácia a v čase prosperity to boli 3% ročne.

Mnoho ľudí si povie, že to je v pohode. 3% sú ešte celkom fajn. Za desať rokov je to však aj v ideálnom prípade takmer 35% a za dvadsať rokov 80%! A ak si trochu pospomínate, tak za posledných dvadsať rokov sme tu mali hneď dve krízy, ktoré boli z veľkej časti spôsobené tlačením inflačných eur, či dolárov. Práve to totiž umožnilo nafúknutie bublín na trhoch. Reálne čísla sú teda omnoho, omnoho vyššie. A to, čo nám vlády a banky ukradnú infláciou, ide niekomu do vrecka.

Bohatí bohatnú, chudobní chudobnejú – a krízy tomu pomáhajú – asi aj preto je ich tak veľa

A zatiaľ čo produktivita za posledných 50 rokov rekordne vzrástla, naše výplaty ostali viac menej rovnaké. To znamená, že bohatstvo, ktoré generujeme našom prácou, dostáva niekto iný. Kradne nám ich vláda pomocou inflačných peňazí, ktoré následne dáva bohatým firmám výmenou za služby ktoré by si inak nemohla povoliť a ktoré často nie sú v našom záujme.

Všetko to začalo v roku 1971.

vláda, produktivita a vyplaty

My, obyčajní pracujúci ľudia, sme trpeli počas finančných kríz, zatiaľ čo bohatí ešte viac zbohatli, pretože ich vláda inflačnými dolármi vykúpila. TO sa deje aj dnes, keď centrálne banky pumpujú miliardy dolárov denne do ekonomiky. Do ekonomiky? Nie. Do najbohatších firiem, ktoré najviac ovplyvňujú hodnotu akciových indexov!

Preto je inflácia počas krízy podstatne vyššia. V masmédiách sa o tom veľmi nehovorí, no koronavirus v tomto roku odhalil slabé miesta nášho finančne-ekonomicko-politického systému, spôsobil prasknutie mnohých bublín na trhu (nie len jednej ako tomu bolo v roku 2008) a centrálne banky iba od marca tohto roka vytlačili skutočne rekordné množstvo peňazí! Americká vláda sa navyše zadĺžuje rýchlosťou 1000 miliárd mesačne! K štátnemu dlhu tak pridala 12% behom jedného kvartálu.

Inflačné peniaze sa teraz tlačia rýchlejšie, než kedykoľvek v histórii. Situácia je tak zlá, že sa šepká o možnej hyperinflácii doláru! Dokonca sme o tom napísal aj vysvetľujúci článok – Príbeh o hyperinflácii dolára – Takto vznikla najväčšia kríza modernej histórie.

Naše meny sa znehodnocujú rekordným tempom!

Vlády teraz denno denne znehodnocujú meny ktoré používame, aby si kryli zadky a udržali v chode systém, ktorý slúži bohatým, už dávno je pokazený a navyše sa nedá opraviť.

Prečo?

Nuž preto, že z toho benefituje tých pár ľudí pri kormidle. Bubliny, ktoré praskli, sa teraz zapĺňajú inflačnými peniazmi. No ak aspoň trochu sledujete akciové trhy, iste ste si už všimli, že investori tomu veľmi neveria. Väčšina ekonomík európskych a tá americká sú v háji. Z tohto sa budeme spamätávať najbližšie dekády.

Historický rok 1971 – Koniec zlatého štandardu a počiatok hyperinflácie všetkých svetových mien

A ako to všetko začalo, Prečo to bolo možné? Pretože Richard Nixon v roku „dočasne“ 1971 odstrihol celý svet od zlatého štandardu a meny, ktoré boli do tej doby kryté týmto drahým kovom zrazu prestali mať akúkoľvek hodnotu. Stali sa z nich obyčajné papieriky a neskôr čísla na obrazovke. A my ich aj po takmer 50 rokoch stále ako idioti používame.

A čo všetko sa stalo od roku 1971? Ak ovládate anglický jazyk, môžete si o tom vypočuť priložené video, prípadne si to pozrieť na stránke wtfhappenedin1971.com.

Ak nie, sledujte nás na facebooku. Čoskoro prídeme s článkom v slovenčine, kde všetko jasne vysvetlíme, aby Slováci chápali, ako ich okrádajú. Nie len naša vláda, nie len EÚ, ale aj USA. A pretože sme hlúpi a nechce sa nám trochu si naštudovať ako funguje náš finančný systém, tak aj naďalej ostávame chudobným štátom.

This content has been blocked in your Privacy Preferences.

Čo robiť, ak sa už nechcete nechať okrádať?

Čo robiť, ak už ďalej nechete mať svoje úspory v bezcenných eurách i dolároch v banke, kde vám ich navyše môžu kedykoľvek zdaniť? Máte niekoľko možností. Môžete kúpiť zlato, ktoré je už teraz prakticky najdrahšie v histórii – oplatí sa to? Tu nájdete našu analýzu.

Druhá možnosť je podstatne riskantnejšia, no Bitcoin sa v tejto kríze tiež ukazuje ako skvelý uchovateľ hodnoty. Dokonca lepší, než zlato samotné! Navyše, nikdy neexistovalo toľko pádnych argumentov pre kúpu Bitcoinu, ako dnes. Nakupujú ho všetci miliardári, nakupujú ho hedge-fondy z Wall Streetu a nakupujú ho inštitúcie. Mali by ste aj vy?

Americká vláda sa chce zadĺžiť o ďalších $2200 miliárd

Snemovňa požaduje 2,2 bilióna na podporu ekonomiky. Trvá na tom, že peniaze treba rozdávať aj ľuďom.

Akciový index Dow Jones v piatok padol o 32 bodov po tom, čo predsedníčka americkej snemovne Nancy Pelosi opäť požiadala o stimulačný balíček pre ekonomiku vo výške 2,2 bilióna dolárov. Táto suma by zvýšila americký dlh o viac než 8%. Kongres počas týždňa tento balíček odmietol a navrhol jeho menšiu verziu, ktorá neobsahuje stimuly pre domácnosti. Nedať však ľuďom peniaze pred voľbami by bola politická samovražda.

Ak sa snemovňa s kongresom nedohodne na výške nového stimulačného balíčka, akciové trhy čaká tvrdý pád. Investori už v obave z tohto scenára začali predávať a výsledkom je piatkový pokles. Indexy S&P 500 a NASDAQ Composite vytvorili nové lokálne minimá a nezdá sa, že by sa chceli dostať späť na rastúcu líniu.

Dow Jones Industrial Index NASDAQ Composite S&P 500

Člen Fedu očakáva najväčší rast americkej ekonomiky od druhej svetovej vojny! Vitajte v blázinci

Amerika je v súčasnosti v obrovskej kríze. Koronavirus ničí ekonomiku, malé podniky  a stredne veľké firmy krachujú, nezamestnanosť rastie, trvalé pracovné miesta miznú najrýchlejšie v histórii, vláda sa zadlžuje rekordným tempom, hodnota doláru klesá voči ostatným menám klesá, pretože Fed vytlačil bilióny dolárov, no člen Federálneho výboru pre voľný trh James Bullard očakáva, že v treťom kvartáli USA zaznamenajú najväčší medziročný rast ekonomiky v histórii. Hovorí sa dokonca až o 30 percentách!

Samozrejme, tento rast nie je reálny. Spôsobený je spomínaným tlačením biliónov dolárov. Je zaujímavé, ako veľmi štatistiky v USA neodrážajú realitu a zatiaľ čo ľudia trpia, vláda sa môže tváriť, že všetko je v poriadku. V Amerike sa dokonca ozývajú hlasy, že eurozóna padne ako výsledok pandémie koronavirusu. Pohľad na tieto dve ekonomiky však ukazuje, že problémy môlźeme očakávať skôr v USA.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.