OOC trvá na tom, že národné banky a federálne sporiteľné asociácie môžu držať „rezervy“ v mene zákazníkov, ktorí vydávajú stablecoiny.
Pre Stabelcoiny ide určite o dobré obdobie. Najväčší bankový regulačný úrad na svete.

V podrobnom liste zverejnenom včera, umožnil národným bankám držať rezervné meny pre stablecoiny (Tether, Circle). List, ktorý zverejnil Úrad pre kontrolu meny (OCC), reaguje na otázky týkajúce sa uplatňovania bankových činností súvisiacich so stablecoinmi. Dospelo sa k záveru, že národné banky a federálne sporiteľne môžu držať „rezervy“ v mene zákazníkov, ktorí vydávajú stablecoiny, v situáciách, keď sú mince držané v hosťovaných peňaženkách.

Národné banky a federálne sporiteľne sa v súčasnosti angažujú v stabilných činnostiach týkajúcich sa mincí, ktoré zahŕňajú každý deň miliardy dolárov, uviedol úradujúci kontrolór meny Brian P. Brooks.

Toto stanovisko poskytuje bankám v rámci federálneho bankového systému väčšiu regulačnú istotu pri poskytovaní týchto služieb klientom bezpečným a spoľahlivým spôsobom.

Tento list sa zaoberá používaním stablecoinov krytých jedinou fiat menou na princípe one-to-one, kde banka minimálne každý deň overuje, či zostatky na rezervných účtoch zodpovedajú alebo presahujú počet nevyrovnaných stablecoinov emitenta.

Čo sú to stablecoiny?

  • Stablecoiny sú kryptomeny vytvárané s cieľom minimalizovať cenové výkyvy, ku ktorým dochádza v kryptomene.
  • Spravidla sú viazané na fiat meny a často obchodované komodity na burze.
  • Stablecoiny poskytujú majiteľom pocit bezpečia, pretože používatelia môžu ukladať svoje aktíva vždy, keď dôjde k vysokej volatilite na kryptomenách alebo na iných finančných trhoch.
  • Spotrebitelia môžu tiež s ľahkosťou prevádzať z neoznačených kryptomien na stablecoiny, keď sa obávajú, kam budú trhy smerovať ďalej, čo eliminuje potrebu návratu k fiat mene.

Tieto prepočty môžu byť tiež lacnejšie ako pri prechode medzi kryptomenou a fiatom, pretože z transakcie vychádzajú transakčné poplatky poskytovateľov spracovania platieb a bánk.

Globálni investori a obchodníci ho využívajú na vystavenie svojich investičných portfólií americkému doláru v období, keď je vysoká neistota v dôsledku najhoršej pandémie (COVID-19), ktorá je človeku známa.

 

Prečo sa Tether stal náhradou amerických dolárov pre mnohých Číňanov

Tether predstavuje 93% použitia stablecoinov v regióne.

Zdá sa, že Čína, druhá najväčšia ekonomika na svete, dnes dôveruje najrýchlejšie rastúcemu ekosystému finančných aktív (Tether) na svete a radšej ho využíva na uspokojenie väčšiny potrieb prevodu peňazí.

Podľa nového výskumu blockchainovej forenznej firmy Chainalysis predstavoval Tether, ktorý je podľa trhového stropu štvrtou najcennejším kryptom, viac ako 18 miliárd dolárov z odlivu z východnej Ázie. Stablecoin Tether (je to preto, lebo jeho hodnota je viazaná na americký dolár), predstavuje 93% použitia stablecoinov v tomto regióne.

V roku 2019 opustili Čínu zhruba 50 miliárd dolárov kryptomien, čo ukazuje prudký nárast spôsobu, akým sa investori vyhýbajú pravidlám, ktoré obmedzujú množstvo kapitálu, ktorý majú povolené z Číny previesť.

Stablecoiny ako Tether sú obzvlášť užitočné pri úniku kapitálu, pretože ich hodnota viazaná na USD znamená, že používatelia, ktorí predávajú veľké sumy výmenou za svoju voľnú fiat menu, si môžu byť istí, že je nepravdepodobné, že stratí svoju hodnotu pri hľadaní kupca,

uviedla Chainalysis v správe.

Upozorňujeme, že Čína umožňuje občanom každoročne presunúť za svoje hranice iba ekvivalent 50.000 dolárov. Bohatí občania takéto obmedzenie zvyčajne prekonajú tým, že uskutočnia zahraničné investície do nehnuteľností a iných aktív, niekedy dokonca na uskutočnenie svojich investícií využívajú zahraničné registrované podniky.

Hlavný riaditeľ pre dodržiavanie predpisov Tether, Leonardo Real, to nedávno vysvetlil, zatiaľ čo cena Tetheru má zostať konštantná na hodnote 1 $. Povedal:

Môže niekedy kolísať o niekoľko centov v čase vysokého pohybu cien na širšom trhu s kryptomenami. Ak k tomu dôjde, obchodníci na primárnom trhu sú motivovaní k vyplneniu medzery predajom Tether za vyššiu cenu.

Pôvod Tether

Štvrtá najcennejšia kryptomena je stablecoin a stále je zďaleka najväčšia. Na trh ju uviedla koncom roka 2014 skupina s názvom Tether Limited. Zaviedla pomerne jednoduchý koncept pre vytvorenie kryptomeny, ktorý udržiaval stabilnú cenu.

  • Za každé vydané USDT si Tether Foundation nechala rezervu vo výške 1 USD (aspoň teoreticky).
  • Týmto sa cena USDT stabilizovala na hodnote okolo 1 USD, pretože každú jednotku USDT bolo možné spätne vymeniť za jeden z amerických dolárov.

Stručný fakt: Tether je navrhnutý ako kryptomena založená na blockchaine, ktorej digitálne mince v obehu sú kryté rovnakou hodnotou tradičných fiat mien ako americký dolár, japonský jen alebo euro. Obchoduje sa pod symbolom tickeru USDT.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.