Český metaverse pre virtuálnu realitu s názvom Victoria VR získal novú investíciu vo výške 5,5 milióna dolárov, teda zhruba 124 miliónov korún. Celkovo už si firma prišla na 13,5 milióna dolárov, v prepočte na 305 miliónov korún.

Odkazy: Odkaz 1

Medzi investormi sú hráči z oblasti blockchainu alebo hier. Ide o Dominancia Ventures, Non-Fungible Fund, Wave Financial, Neon, Daomaker, Altered Ventures a ďalšie.

"S touto podporou budeme môcť vytvoriť VR metaverse postavený na blockchaine so zabudovanými play-to-earn mechanizmami," uvádza Victoria VR.

Spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ firmy Ondřej Dobruský verí, že VR metaverse bude "novou technologickou revolúciou".

Victoria VR sa podobá ďalším metaverse projektom, ktoré využívajú blockchain a krypto. Aj táto platforma pripravuje vlastný token alebo dražbu virtuálnych pozemkov. Victoria VR využíva Unreal Engine a autori službu označujú za prvú VR MMORPG postavené na blockchaine.

Česi sú vo VR metaverse veľmi aktívni. Somnium Space nedávno získal stovky tisíc dolárov od bratov Winklevossovcov. Neos VR úspešne obchoduje s vlastným kryptom a na Patreone má 1880 podporovateľov, ktorí každý mesiac prispievajú čiastkou 54,2 tisíc dolárov.

This content has been blocked in your Privacy Preferences.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.