V zásade možno arbitráž definovať ako súbežný nákup a predaj podobných aktív na rôznych trhoch s cieľom využiť cenové rozdiely.
Keď obchodníci používajú arbitráž, v zásade kupujú lacnejšie aktívum a predávajú ho za vyššiu cenu na inom trhu, čím získavajú zisk rýchlym obratom.

Arbitráž predstavuje minimálne riziko a je možné ju realizovať s malým množstvom kapitálu. Arbitrážne príležitosti možno vidieť v

  • dlhopisoch,
  • menách,
  • komoditách,
  • kryptomenách
  • a iných aktívach.
  • Akcie a deriváty tiež občas predstavujú arbitrážne príležitosti, ktoré môžu obchodníci využiť.

Prečo arbitráž?

Obchodníci sa zúčastňujú arbitráže zameranej na zisk na rôznych trhoch po dôkladnom výskume, analýze a výpočtoch. Je to dobrá stratégia, ale môže to byť aj časovo náročné. Pretože obchodník súčasne nakupuje a predáva aktíva na dvoch rôznych trhoch, načasovanie je všetko pre arbitrážne obchodovanie.

Arbitrážne obchodovanie zlepšuje efektivitu trhu tým, že upriamuje pozornosť na cenové nezrovnalosti medzi rôznymi trhmi, čo vedie k rovnovážnym cenám. Trh, odkiaľ obchodníci nakupujú, nakoniec zvýši cenu z dôvodu zvýšeného dopytu po aktíve. Medzitým sa na trhu, kde predávajú, zvýši ponuka, čo bude tlačiť ceny nadol.

Nakoniec oba trhy dosiahnu rovnakú cenovú hranicu a obchodníci budú nútení nájsť ďalšiu cenovú medzeru na trhu a začať odznova. Bude to však chvíľu trvať a arbitri môžu využiť maržu, pokiaľ existuje.

Ako funguje arbitráž?

Aby sme získali úplnú predstavu o tom, ako funguje arbitráž, použijeme ako príklad kryptomenu. Jubilee Ace v zásade nakúpi na burze A za nižšiu cenu a okamžite ho predá na burze B, kde je cena vyššia. Túto stratégiu používajú sofistikovaní obchodníci, ktorí hľadajú krátkodobý zisk, ktorý môže pomôcť zvýšiť likviditu alebo hotovostný tok, hoci to môže byť aj dlhodobý investičný plán uskutočňovaný prostredníctvom vysokofrekvenčného obchodovania.

Arbitráž je efektívna stratégia, pretože obchodníci nemajú čas na držanie. Keďže obe transakcie prebiehajú takmer súčasne, nie je takmer žiadna možnosť, aby sa ceny zmenili, čo v okamihu transakcie zaistí zisk.

Nie je ľahké nájsť arbitrážne príležitosti a ak na ne narazíte, vyžadujú si rýchle kroky, pretože rôzni obchodníci tiež vyhľadávajú arbitrážne situácie, okamžite sa dostanú a budú rýchlo konať, keď sa príležitosť naskytne.

Je arbitrážne obchodovanie bez rizika?

K dnešnému dňu existuje najmenej 300 búrz kryptomien obchodujúcich na najmenej 18 000 trhoch a ich počet neustále rastie. Ceny aktíva na rôznych burzách sa zvyčajne líšia, a preto dávajú obchodníkom s arbitrážou príležitosť profitovať z nákupu a predaja rovnakých aktív na rôznych burzách. S touto stratégiou obchod zahŕňa súčasný nákup a predaj aktív, čo so sebou nesie malé alebo žiadne riziko.

Stále si treba dávať pozor na určité náklady. Burzové poplatky sú hlavným rizikom a nákladmi na arbitrážne obchodovanie. Obchodníci s arbitrážami môžu prísť o peniaze, ak zisk, ktorý dosiahli nákupom na jednej burze a jej predajom na druhej burze nie je schopný pokryť poplatky.

Šmyk je ďalším rizikom. To je rozdiel medzi očakávanou cenou a cenou, za ktorú sa obchod realizuje. Aj keď ide o riziko, s ktorým sa musia vyrovnať všetci obchodníci, arbitrážni obchodníci sú voči takémuto riziku obzvlášť zraniteľní, pretože profitujú zo súčasného nákupu a predaja aktív. Len nepatrné oneskorenie v exekúcii by mohlo mať za následok straty.

Jubilee Ace využíva špičkový systém na konsolidáciu údajov, ktorý extrahuje živé údaje z búrz a spúšťa ich pomocou algoritmu Ace Quantum Universal Arbitrage (A.Q.U.A), pričom na arbitráž využíva analýzu údajov AI, čo minimalizuje riziko obchodovania.

Aj keď teda arbitrážne obchodovanie nie je stopercentne bez rizikové, algoritmické obchodovanie minimalizuje tieto riziká takmer na nulu.

Trojuholníková arbitráž so Jubilee Ace

Jubilee Ace využíva trojuholníkovú arbitráž na maximalizáciu rastu digitálnych aktív pre obchodníkov. Ak sa chcete dozvedieť viac informácií o trojuholníkovej arbitráži, pozrite si príklad uvedený nižšie.

  • Metóda 1: Nákup LTC s BTC stojí 0,012658.
  • Metóda 2: Nákup 1 LTC s BTC prostredníctvom ETH stojí 0,012644 (0,0345 * 036649).

Pretože existuje rozpätie medzi 2 rôznymi obchodnými metódami (0,012658 - 0,012644 = 0,000014 zisk BTC), nakúpime 1 LTC s BTC prostredníctvom ETH a predáme 1 LTC, aby sme dostali späť vyššiu hodnotu v BTC.

Arbitrážny systém robí túto prácu pre obchodníkov. Po celom svete skenuje a formuluje najlepšie kombinácie arbitráží a toto automatizované obchodovanie funguje 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Je to vysoko výkonný systém a predovšetkým s nízkym rizikom.

Arbitrážne obchodovanie je nízkorizikové a ziskové.

Pretože existuje veľa búrz na celom svete a trhy s kryptomenami, ktoré sa stále rozvíjajú, dôjde k vysokému oceneniu aktív. Príležitosti arbitráže môžu byť na finančných trhoch zriedkavé, ale so správnym vybavením a algoritmami môžu obchodníci tieto príležitosti ľahko využiť.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.