Beta verzia smart konktraktov novej generácie – Dočkali sme sa bezpoplatkových transakcií?

Odkazy: Odkaz 1

Vedenie IOTA oznámilo spustenie beta verzie smart kontraktov novej generácie, ktorá sa zameriava na interoperabilitu, flexibilitu a celkovú ich dostupnosť.

Plne funkčné riešenie smart kontraktu ponúka niekoľko nových funkcií na vyriešenie aktuálnych problémov so škálovateľnosťou a poplatkami za transakcie. Zároveň poskytuje nové vlastnosti, ktoré sú v súčasnosti v krypto priestore bezkonkurenčné.

“Feeless network” prichádza!

IOTA si kladie za cieľ vybudovať novú digitálnu ekonomiku tým, že predefinuje, ako sa ľudia a zariadenia pripájajú k zdieľaniu informácií. Táto nezisková nadácia podporuje vytváranie štandardizovanej open-source technológie.

So spustením IOTA Smart Contracts Beta sa IOTA môže ako prvá pýšiť tým, že umožní používateľom vytvárať a spúšťať vlastné smart kontrakty bez poplatkovTangle umožňuje nastaviť si vlastné alebo dokonca žiadne poplatky za používanie „inteligentných zmlúv“.

IOTA sa úspešne integruje v súčasnom kryptopriemysle, v ktorom momentálne „vládne“ Ethereum. Beta smart kontrakty však pridávajú flexibilné poplatky, ktoré budú podporovať transakcie bez vedľajších platieb práve prostredníctvom týchto inovačných inteligentných zmlúv.

Sila škálovateľnosti a interoperability

IOTA má rozhodne tú najsilnejšiu a unikátnu vlastnosť smart kontraktov, čo sa týka jej škálovateľnosti a interoperability. Sieť teda ponúka plnohodnotný tzv. „sharding“, ktorý umožňuje škálovať smart kontrakty nad rámec súčasných obmedzení, a to aj na iných sieťach.

Inteligentné zmluvy IOTA budú plnohodnotné a zároveň jednoducho programovateľné a umožnia používateľom vyvíjať a testovať kompletné riešenia týchto smart kontraktov. Technológia, ktorá je nepochybne dôveryhodná, zaručuje jej interoperabilitu. To umožní novú výkonnú skladateľnosť (composability) pre vývojárov aplikácií a predstaví nové možnosti pre používateľov zapojiť sa do tohto ekosystému.

IOTA prichádza s riešením

Vysoké transakčné poplatky boli a stále sú značným problémom. Výrazným znížením transakčných nákladov prispejú smart kontrakty od IOTA k širšiemu prijatiu technológie blockchain a môžu sa stať  jedným z najlepších v tomto odvetví.

Prístup nadácie k inteligentným zmluvám predstavuje posun od doterajších štruktúr a rieši ich neefektívnosť s cieľom inovovať celý ekosystém, pretože možnosti využitia smart kontratkov sú v dnešnom digitálnom svete nekonečné.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.