image

Nedávne štúdie zaznamenali cukor ako karcinogén.
Nielen že vyživuje rakovinové bunky, ale podporuje aj ich tvorbu.

Odkazy: Odkaz 1

Na začiatok si predstavte, že aj keď človek nemá diagnostikovanú rakovinu, stále má v tele aspoň niekoľko rakovinových buniek, ktoré voľne cirkulujú „vnútorným systémom“. Normálny imunitný systém organizmu s mierne zásaditým prostredím, alebo s neutrálnym pH je schopný zabrániť ich kolonizácii v nádorových zhlukoch.

Na druhej strane niekto, kto konzumuje väčšinou „štandardnú americkú stravu“, ktorá zahŕňa veľké množstvo mäsa vyrábaného v továrni a nezdravé jedlo nabité rafinovaným cukrom, alebo kukuričným sirupom s vysokým obsahom fruktózy, ktoré sa používajú na spracovanie dokonca aj nesladených potravín, aby ste si udržali chuť. Tak to pridávajú k rafinovaným sacharidom aj do rafinovaného obilného pečiva a doslova prilievajú olej do ohňa rakoviny.

 

Onkológia má tendenciu ignorovať objav Otta Warburga, ktorý zaň v roku 1930 dostal Nobelovu cenu, známy ako „Warburgov efekt“:

Keď normálnym bunkám začne chýbať pre ich dýchanie kyslík na spracovanie glukózy a živín na produkciu bunkovej energie, potom sa stanú závislými na fermentácii cukru.

Bunky rastú bez kyslíka a stávajú sa malígnymi.

 

Onkológovia predpisujú chemoterapiu, pričom zároveň umožňujú svojim pacientom jesť zmrzlinu a sušienky, ktoré sú pre nich ako jed. Predpisovanie a predaj týchto toxických liekov je vysoko ziskový. Rakovinové bunky absorbujú cukor asi 19-krát rýchlejšie ako zdravé bunky, uvádzajú vedci. Alopatická medicína odmieta uznať, že strava môže spôsobiť potenciálnu metabolickú dysfunkciu, ktorá podporuje a udržiava rakovinu, pričom tvrdí, že primárnou príčinou rakoviny je genetická predispozícia. Ich arogancia a neuveriteľné zisky sa darí zvyšovať vďaka toxickým intervenciám, ako je chemoterapia a ožarovanie. Ak chcete predísť, alebo sa zbaviť rakoviny, tak v prvom rade sledujte, čím svoje telo napĺňate. To vám poskytne kontrolu nad rakovinou.

Je to pochopiteľné, pokiaľ ide o vyhýbanie sa sladkým sýteným nápojom, džúsom s pridaným cukrom, koláčom, sladkostiam a spracovaným potravinám, ktoré používajú spracované obilniny. Cukor, alebo kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy sa pridáva aj do potravín, ktoré ho prirodzene neobsahujú. Takto vás výrobcovia udržujú v závislosti na svojom produkte. Rafinovaný cukor je v skutočnosti návykový a podľa niektorých správ je táto závislosť podobná závislosti od kokaínu.

Nedávna štúdia robí z cukru karcinogén

Štúdia odhalila niečo, čo sa zdá byť pred očami verejnosti skryté a samozrejme, nie je vítané vo všeobecne uznávanom systéme onkológie. Ak by sa rafinovaný cukor považoval za karcinogén, zvírilo by to potravinársky biznis a biznis so sýtenými nápojmi. Jedna zo štúdií z rokov 2013-2014 bola venovaná vzťahu onkogenézy a zvýšenej absorpcie cukru. Zaujímavé je, že táto štúdia nespôsobila v zdravotníctve veľký rozruch, keď sa dostala na verejnosť.

Je, samozrejme, bohatá na biochemické detaily známe lekárom. Zatiaľ sa teda uspokojme s krátkou správou pre laikov o tejto štúdii, ktorá prebiehala v umelo vytvorených a nie v prirodzených (zvieracích či ľudských) podmienkach. Vďaka tejto metóde boli schopní vykonávať experimenty a analyzovať výsledky pod úplnou kontrolou.

Tu je výsledok tejto štúdie:

Zvýšené vychytávanie glukózy vedie k skorej fáze tvorby rakovinových buniek, naopak, keď sa glukóza zastaví, rakovinové bunky sa premenia späť na normálne. Inými slovami, cukor podporuje vznik rakovinových buniek a udržiavanie existujúcich.

 

Je dôležité nenechať sa zmiasť množstvom rafinovaných cukrov, napríklad rafinovaný biely cukor, alebo kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy sa pridáva do limonád a spracovaných potravín spolu s prírodnými cukrami a fruktózou pre rastlinné potraviny, bez ohľadu na to, aký vysoký môže byť glykemický index. Toto sú druhy nápojov alebo potravín, ktorým by ste sa mali vyhnúť. Prírodné ovocné šťavy nepotrebujú pridaný cukor. Biely cukor je rafinovaný a väčšina chlebov a pečiva na regáloch je vyrobená z vybraných obilnín, čo sú rafinované sacharidy, ktoré sa okamžite premenia na cukor bez toho, aby poskytovali kompenzačné živiny.

Vedci naznačujú, že prirodzený cukor nachádzajúci sa v biopotravinách nemusí podporovať rast rakovinových buniek, na rozdiel od jeho „kolegu“ – rafinovaného cukru alebo kukuričného sirupu. Vysvetľujú, že ľudské bunky absorbujú ľavotočivé molekuly, zatiaľ čo rakovinové bunky môžu prijímať iba pravotočivé molekuly.

Ovocie v prirodzenom stave v podstate obsahuje ľavotočivé cukry, zatiaľ čo GMO ovocie tvoria iba pravotočivé cukry. Vedci dospeli k záveru, že glykemický index nie je taký dôležitý, ako zdroj a pôvod ovocia a zeleniny, ktoré jeme. Príkladom je mrkvová šťava, ktorá sa napriek vysokému glykemickému indexu úspešne používa ako alternatíva klasickej liečby.

Jednoduchá rada, ktorú nie je ľahké dodržiavať

Nepridávajte cukor do jedál a nápojov, vyhýbajte sa všetkým sladkostiam a spracovaným potravinám, dokonca aj tzv. nesladeným – stále obsahujú glukózovo-fruktózový sirup, alebo inú podobu cukru napríklad invertný cukor, či náhradné sladidlá, aby boli pre konzumenta návykové. Pre väčšinu je to oveľa ťažšie, ako sa zdá. Podľa niektorých pacientov, mnohí nie sú ochotní urobiť zmeny v stravovaní na vyliečenie rakoviny a napriek tomu, že sa liečili, stále zlyhali, nedokázali sa vzdať obľúbeného sladeného jedla.

Mnoho pacientov pravdepodobne robí len to, čo im povedia a predpíšu lekári, ale jedia a pijú, čo chcú. Niektorí chcú rovnakú slobodu, aj keď ešte nemali chemoterapiu, alebo ožarovanie. Platí to najmä medzi tými, ktorí užívajú kanabis, aby sa zbavili rakoviny. Napriek všetkým karcinogénnym chemikáliám, ktoré zahaľujú našu biosféru, existuje jedna oblasť, ktorú môžeme mať stále pod našou kontrolou – vyhýbať sa rafinovanému bielemu cukru, veľkému množstvu sacharidov a umelým sladidlám!

Komentáre 1

  • Elena Zlacka
    Elena Zlacka 2022-08-25 09:35:40

    Ano, up´ne suhlasim, Je to pre mma znama vec