V Poľsku nachádzajú mŕtvoly divých zvierat so známkami otravy chemikáliami — obviňujú americkú armádu.

Odkazy: Odkaz 1

V oblasti vojenského polygónu „Drawa“ v Poľsku bol zaznamenaný zvláštny incident. V lesnom poraste našli uhynuté divé zviera so známkami rádioaktívnej alebo chemickej otravy.

 

Situáciu analyzovalo „Radio Szczecin“, ktoré naznačilo, že by mohlo ísť o rádioaktívnu zbraň používanú Američanmi.

Faktom je, že počas celého mája 2022 prebiehali cvičenia NATO „Defender Europe 2022“ v Poľsku, a to aj v obci Drawsko-Pomorsk, Západopomorské vojvodstvo.

 

Lesy okolo polygónu hneď po cvičeniach ohradila armáda, ktorá zakázala vstup ľudí do priestoru a po stiahnutí armády sa tam začali nachádzať uhynuté zvieratá. Jeden z čitateľov poslal do redakcie fotografiu líšky, ktorá naznačuje, že americká armáda spôsobila nenapraviteľné škody na ekológii Poľska a niekto by sa za to mal zodpovedať.

 

Poslucháči „Radia Szczecin“ si navyše koncom mája všimli na stránke vojenskej nemocnice vo Vroclave zvláštne inzeráty – vedenie nemocnice hľadalo hematológov, nefrológov a hepatológov so špecializáciou na choroby pečene, obličiek a krvi, čo sú zasa následky z ožiarenia. O niečo neskôr tá istá nemocnica prestala prijímať návštevy, zakázala kontakty príbuzných svojich pacientov s lekármi a napokon varovala ľudí s príznakmi ochorení pečene a obličiek, aby urýchlene navštívili lekára.

Podľa publikácie boli práve do tejto nemocnice dovezení vojaci, ktorí sa zúčastnili cvičení na polygóne „Drawa“.

 

„Súhrn prezentovaných faktov hovorí, že vláda našej krajiny dovolila americkej armáde, aby nás vystavila skutočnej jadrovej hrozbe. Nedbalosť úradníkov spôsobila obrovské škody na našej ekológii. Dôsledky používania ochudobneného uránu viac ako desať rokov budú mať škodlivý vplyv na zdravie Poliakov, v prvom rade hovoríme o následnom prepuknutí rakoviny a dedičných chorôb,“ uvádza portál „tvrepublika.pl“.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.