Enfireex je účinný hasiaci prostriedok českej produkcie.
Krátka ukážka toho ako si ho ľahko namontujete aj do svojho autíčka.

ENFIREEX je určený hlavne pre montáž do osobných áut a SUV.

  • automatické hasenie
  • bezúdržbové
  • bez nutnosti revízií
  • nepoškodzuje automobil ani zdravie
  • ekologicky čisté hasivo FK-5-1-12

This content has been blocked in your Privacy Preferences.

Pre nové autá je možné zariadenie upevniť aj na kapotu, ktorá je prevažne výklopná. Ja mám odoberateľný kryt motora, a tak som nemohol zariadenie naň upevniť. Za druhé mám vyrezanú dieru v kryte pre neštandardnú pumpu, ktorá je väčšia než priestor motora. :)

Montáž bola veľmi jednoduchá. Samozrejme som sa musel trošku zorientovať v starej elektroinštalácii. Ide o veterána a niekoľko krát upravovaného a "tuningovaného".

 

Ako mi Enfireex pomohol odhaliť závažné problémy.

Montážou Enfireexu sa mi podarilo otestovať kvalitu zostarnutej elektroinštalácie motora. Cestou na zraz VW Busíkov som zistil, že mi nesvieti kontrolka teploty. Chladenie mám dostatočné, tak som sa rozhodol ujsť 200 km na zraz. Všetko v poriadku, aj mrzké počasie sa upravilo.

Na zraze bolo cez 100 áut, rôznych modelov i ročníkov. Moja 85-tka tam bola jedna z najstarších z modelov T3. Boli tam aj staršie modely T1 aj T2. Radosť sa pozerať.

Ako laik som požiadal o radu i pomoc. Tak sa zbehli odborníci a radili. Dokonca som spoznal aj chlapa čo dodával predchádzajúcemu majiteľovi Putina súčiastky. Hlavného slova sa ujal automechanik z Popradu a vysvetlil mi, čo mám ako opraviť zlomený káblik od merača teploty. Sfúkol ma, že mám vo veľmi zlom stave elektroinštaláciu motora a ukázal mi, ktorý kábel musí byť nepoškodený, aby mi šiel motor.

Tak som sa pustil do opravy zlomu, aj som to hravo opravil. Tak že idem naštartovať auto a nič. Pozerám a čuduj sa svete, presne ten najdôležitejší kábel sa mi zlomil. Tak paráda, vravím si, opravil som jeden, opravím aj tento.

Opravil som druhý zlomený kábel a hybaj vyskúšať. Bodaj ťa, zasa nič. Ja bezradný a tak volám odborníka. Ten hneď zistil že problém je v kábli žhaviča.

Výborne, opravili sme tretí kábel. Daváj, štartuj a hurá, motor zahučal. Ale prečo nesvieti kontrolka od baterky?

Po oprave štvrtého káblika s prípojkou na alternátor, už všetko fungovalo ako má.

Na jednom mieste som tak postupne opravil 4 káble za pomoci odborníkov. Lepšie ako na hrboľatej ceste sám a neznalý.

 

Zraz sa vydaril, spoznali sme veľa zaujímavých ľudí a videli veľa krásnych áut. Budúci rok sa zúčastníme tiež. Nie aby mi tam opravovali auto, ale pre výbornú akciu :)

ENFIREEX v našej ponuke

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.