Nové digitálne Euro bude znamenať koniec starého eura. Je to začiatok nového svetového finančného systému.
Centrálne banky už majú takú autonómiu, že to vôbec nebolo oficiálne konzultované so zástupcami vlád EU.

This content has been blocked in your Privacy Preferences.

Bitcoin a ostatné kryptomeny budú v EÚ pod prísnym dohľadom

Európska komisia predložila nový návrh, podľa ktorého majú byť zablokované všetky anonymne zmenárne na kryptomeny a BTC. Má sa tak obmedziť pranie špinavých peňazí.

Všetky subjekty, firmy a fyzické osoby, ktoré pracujú s kryptomenami. Hlavne tie, ktoré ponúkajú možnosť nákupu a predaja kryptomien, budú s veľkou pravdepodobnosťou na území EU pod väčším dohľadom. Európska komisia plánuje predložiť návrh, ktorý výrazne sprísňuje reguláciu kryptomien.

Podľa tohto návrhu musia poskytovatelia služieb v oblasti obchodovania kryptomien a BTC od zákazníka získať hlavne číslo bankového účtu, meno a priezvisko. A ďalšie dôležité informácie, na základe ktorých prípadná kontrola, alebo inšpekcia dokáže identifikovať majiteľa peňaženky.

Aké regulácie platia teraz pre nákup BTC?

Aktuálne jediná podmienka, ktorá platí pre poskytovateľov krypto služieb v oblasti zmeny kryptomien, je verifikácia klienta, ktorý kúpi alebo predá kryptomeny nad sumu 1 000 EUR. Všetky transakcie nad túto hodnotu môžu byť schválené iba vtedy, ak klient poskytne overenie pomocou KYC. Aj v tomto prípade je to dosť otázne. Už dávnejšie sa špekulovalo, či nebude rozumnejšie znížiť túto hranicu na 0 USD. Úrady by tak lepšie dokázali identifikovať prípadného výtržníka, ktorý je obvinený z trestného činu.

Mastercard oznamuje veľkú spoluprácu

Jeden z veľkých svetových platobných gigantov Mastercard oznámil skvelé novinky. Spoločnosť príde s úplne novým vylepšeným kartovým programom pre krypto peňaženky a burzy, ktorého hlavným cieľom bude optimalizácia prevodu kryptomien na fiatové meny. Program bude vo veľkom meradle využívať stablecoiny na čele s USD coinom.

Projekt podporili významní partneri

Hlavným očakávaním projektu je najmä zvýšiť spokojnosť zákazníkov, ktorí získajú väčšiu flexibilitu pri používaní karty MastercardProjekt získal významnú podporu od veľkých kryptomenových a finančných spoločností, ako sú napríklad Circle, Paxos, Evolve Bank & Trust, BitPay, Apto, i2c Inc a mnoho ďalších.

Aktuálny stav kartových platobných systémov je pomerne obmedzený, keďže poskytuje iba platby prostredníctvom fiatových mien, ako sú dolár či euro. To predstavovalo pre platobné spoločnosti pomerne veľký problém, nakoľko museli vykonávať konverziu mien. Nový projekt ohodnotil aj výkonný viceprezident pre digitálne aktíva Mastercard Raj Dhamodharan.

“V súčasnosti mnoho spoločností nedisponuje vlastnou infraštruktúrou na konverziu kryptomien na štandardné meny a my im to výrazne uľahčíme.”

Príbuzné

Na vlne digitalizácie

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.