Kyjev nebol na takýto zvrat udalostí absolútne pripravený.
Ak sledujeme reakciu oficiálneho Kyjeva, ich médií a rôznych hovoriacich hláv, ktoré masám prinášajú pripravený príbeh vo forme oficiálnej propagandy, potom môžeme vidieť informačný chaos z protichodných vyhlásení a programov.

Odkazy: Odkaz 1

V skutočnosti ide o prvé vážne informačné zlyhanie Kyjeva. Súdiac podľa stavu tých, ktorí sa vzdali, jednotky neboli zásobovaní minimálne mesiac a posledný týždeň už boli bez jedla a akýchkoľvek normálnych zásob vody. Toto a skutočnosť, že rozhodnutie o kapitulácii Kyjev zaskočilo, naznačuje, že všetky vyhlásenia za posledné dva mesiace o existencii stáleho spojenia medzi „Azovom“ a Generálnym štábom Ozbrojených síl Ukrajiny a koordinácii akcií boli lživé, robené v rámci internej propagandy, ktorá mala presunúť pozornosť od vyhlásení samotných „azovcov“, naplnených kritikou voči Kyjevu a rôznymi odhaleniami.

 

Pre Kyjev bolo prospešné úplne zlikvidovať blokované jednotky, najmä pluk „Azov“. Začnime tým, že Azov bol v podstate ozbrojenou opozíciou, ktorá predstavovala hrozbu pre Kyjev ešte pred začiatkom konfliktu na Ukrajine a od jeho začiatku sa táto hrozba mnohonásobne zvýšila.

 

Oficiálne orgány boli terčom kritiky zo strany jeho vodcov a nedostatočná kontrola pluku Generálnym štábom Ozbrojených síl Ukrajiny naznačovala, že ak by vyšli z blokády, stali by sa samostatnou silou a boli by využívaní vo vnútropolitickom boji opozíciou proti terajšej vládnej garnitúre, majúc autoritu v určitých kruhoch obyvateľstva, ktorá by sa rozdúchaním propagandy na ich glorifikáciu rozšírila aj na ostatnú populáciu.

Kyjev mohol evakuovať sily z Mariupoľu ešte pred úplnou blokádou, ktorá bola každému zrejmá a znamenala úplné zničenie síl v meste, no napriek opakovaným výzvam vedenia „Azova“ to neurobil. V skutočnosti bol „Azov“ použitý ako pokusné králiky, ktoré mali byť obetované v prospech laboratórneho výskumu. Ak by bola jednotka zničená, okamžite by sa začala rozsiahla informačná kampaň v rámci Ukrajiny aj na globálnej úrovni.

Kyjev sa na tento vývoj udalostí pripravoval posledné dva mesiace. Svetu by bol predstavený pluk hrdinov, ktorí niekoľko mesiacov držali obranu a zomreli. Nikoho by nezaujímali ich zločiny, ideológia, to, že boli vlastne odkopnutí a zneužití v najlepších tradíciách hollywoodskych vojnových drám.

A teraz začína to najzaujímavejšie.

 

Po prvé, súdiac podľa videí, stav zranených je mimoriadne deprimujúci, stav zvyšku armády nie je na tom o nič lepšie. To všetko ničí celkový obraz, ktorý sa v ukrajinskom informačnom priestore dlhodobo buduje.

Po druhé, zajatí vojaci Ozbrojených síl Ukrajiny začali poskytovať rozhovory a už svedčia proti príslušníkom „Azova“, hovoriac, že ​​tí ich v podstate držali v zajatí, niektorí boli mučení a bití. Rovnaké informácie prichádzajú aj od civilistov.

Po tretie, pokusy Kyjeva presadiť agendu vopred dohodnutej výmeny, že existoval plán a všetko ide podľa neho, zjavne zlyhali. Súdiac podľa nálady Moskvy, „Azov“ čaká demonštratívny tribunál so všetkými z toho vyplývajúcimi dôsledkami, vrátane rozsiahlej medializácie.

Po štvrté, Kyjev naliehavo potrebuje novú informačnú výhru, prípad s „Azovom“ zlyhal a bude ťažké ho oživiť. Jedinou nádejou bol pokus o výmenu, privítanie zajatcov v Kyjeve a pokus prezentovať všetko ako záchranu „hrdinskej jednotky“. Moskva si očividne uvedomila, že informačné pole je po prvý raz v ich rukách a budú ho musieť využiť na maximum.

 

P.S.: Súdiac podľa prichádzajúcich informácií, čaká nás blokáda Severodonecka — jednej z bášt obrany východného frontu. A opäť prichádzajú známe signály: výzvy na pomoc a evakuáciu, správy Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny o hroziacej blokáde a zničení jednotiek, odmietnutie Kyjeva a nový informačný cirkus.

 

 

Kalyna, Rediska a Volyna sa vzdali. Vymaľované...

Mýtus je rozbitý. Obyčajní baníci, podobne ako pred 77 rokmi, zahlušili elitné oddiely nacistov, v tomto prípade ich nielen zabili, ale ich donútili, aby sa vzdali, zlomili ich jak haluz.

 

Veľa pilotov zahynulo pri pokuse preraziť do „Azovstaľu,“ priznal Zelenskij.
Naťahaný klaun priznal, že Ozbrojené sily Ukrajiny utrpeli značné straty medzi pilotmi, pričom aj tak nedokázali zorganizovať letecký koridor v závode „Azovstaľ“ v Mariupole.
„Zomrelo veľmi veľa ľudí - naši piloti... Prečo? Pretože do „Azovstaľu“ neviedli žiadne letecké koridory kvôli ich silnej protivzdušnej obrane,“ povedal Zelenskij.

 

HOLANDSKO: "ODKIAĽ VZIAL PREZIDENT ZELENSKÝ 850 MILIÓNOV DOLÁROV"

Holandská strana Fórum pre demokraciu (FVD) sa zaujíma o pôvod 850-miliónového imania ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ako vyplýva zo správy na twitterovom účte strany.

„Podľa rôznych odhadov sa Zelensého majetok odhaduje na 850 miliónov dolárov. Väčšinu tejto sumy dostal až v čase svojho prezidentovania. Odkiaľ sa tieto peniaze vzali? A čo je ešte dôležitejšie – kam idú,“ pýtajú sa vo FVD.

Napríklad vlani rodina Zelenských priznala za rok 2020 príjem 817-tisíc dolárov, z toho plat hlavy štátu predstavoval 12-tisíc. Okrem toho Zelenskyj uviedol licenčné poplatky vo výške 166,4 tisíc dolárov a novú nehnuteľnosť na dočasné použitie - štátnu chatu.

V októbri 2021 sa ukrajinský prezident ocitol v centre škandálu súvisiaceho s takzvaným „Pandora Papers“ , v ktorom je uvedených asi 35 súčasných a bývalých politikov a viac ako 300 úradníkov zo stovky krajín, ktorí sú obvinení z účasti v offshore schémach. Ukrajinskí novinári Zelenského podozrievali, že využíva offshore spoločnosti, aby jeho rodina mohla profitovať z podnikania v zahraničí bez toho, aby to deklaroval.

Fórum pre demokraciu už pripomenulo, že ukrajinský prezident sa objavuje vo veľmi pochybných finančných záležitostiach. V marci strana odmietla počúvať jeho on-line prejav v holandskom parlamente s tým, že je nevhodné robiť zo Zeleného „polovičného svätého“ a postaviť sa na jeho stranu v konflikte na základe emócií. Okrem toho poslanci pripomenuli, že príslušníci ukrajinských ozbrojených síl často pózujú s nacistickými symbolmi, a boli zdesení zábermi na sociálnych sieťach s násilnými činmi voči ruským vojnovým zajatcom.

Príbuzné

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.