Veľký SCAM od hviezd šoubiznisu

NFT sú navrhnuté tak, že takmer každý môže vydať nové tokeny takmer na čokoľvek a začať ich predávať iným ľuďom.

Je možné, že celý NFT trh je pyramídovou bublinou a ľudia zapojení do jeho propagácie sú v súhre?

Vrátane celebrít, ktoré si kupujú obrázky Sad Monkeys za státisíce dolárov.

This content has been blocked in your Privacy Preferences.

V Spojenom kráľovstve sa uskutočnilo prvé zabavenie nezameniteľných tokenov (NFT)!

Britské úrady taktiež zadržali kryptomeny a zatkli troch ľudí v prípade podvodu, ktorý sa týkal takmer 250 falošných spoločností!

Daňový, platobný a colný úrad Spojeného kráľovstva oznámili, že išlo o vôbec prvé zabavenie NFT zo strany HMRC. Zabavené „digitálne umelecké diela“ zatiaľ neboli ocenené.

Prebiehajúci prípad podvodu s vrátením dane z pridanej hodnoty (DPH) zahŕňa 250 falošných spoločností obvinených z podvodu vo výške 1,4 milióna libier (1,9 milióna dolárov).

Podozriví sa údajne pokúšali žiadať späť viac DPH, ako mali. HMRC uviedla, že na skrytie svojej identity použili sofistikované metódy, vrátane použitia ukradnutých ID, falošných adries, predplatených neregistrovaných mobilných telefónov, virtuálnych privátnych sietí (VPN) a falošných faktúr. Predstierali, že sa zapájajú do legitímnych obchodných aktivít.

Nick Sharp, zástupca riaditeľa pre kriminalitu v službe pre vyšetrovanie podvodov HMRC, uviedol:

Naše prvé zabavenie nezameniteľnych tokenov slúži ako varovanie pre každého, kto si myslí, že môže použiť kryptomenové aktíva na ukrytie peňazí pred HMRC. Neustále sa prispôsobujeme novým technológiám, aby sme zaistili, že budeme držať krok s tým, ako sa zločinci a podvodníci snažia skrývať svoj majetok,“ uviedol zástupca.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.