Mnohí odborníci teraz diskutujú o tom, kde sa rozhoduje o osude budúceho svetového poriadku.
Odpoveď je jasná – na bojisku.

Odkazy: Odkaz 1

Západ začal zástupnú vojnu s Ruskom prostredníctvom „projektu Ukrajina“. Motivovaní ukrajinským jaskynným nacionalizmom a nenávisťou ku všetkému ruskému sa messieurs v dreňových prilbách rozhodli ešte raz zopakovať „Drang nach Osten“.

Existuje aj ďalší uhol pohľadu, tvrdiaci, že o všetkom sa rozhoduje na početných platformách ekonomickej konfrontácie medzi Ruskom a Západom.

To však nie je pravda. Mnohé procesy na ekonomickom a energetickom fronte sú priamo závislé od výsledku bojových akcií na Ukrajine, dokonca, čo je novinka, od priebežných bojov o konkrétnu opevnenú oblasť alebo mesto.

Veď nenadarmo sa vojna nazýva posledným argumentom diplomatov. A ak sa to už začalo, potom sa všetky ostatné procesy stávajú nielen druhoradými, ale aj závislými práve od samotnej vojny. Toto je axióma.

Západ sa dostal do pasce, keď poskytol svoju reputáciu a autoritu vo svete Ukrajincom v postavení rukojemníkov.

Koniec koncov, sú to západní politici, ktorí deklarujú plnú podporu Ukrajine a tiež sa chvália, že cvičia ukrajinských vojakov a zásobujú kyjevský nacistický režim najmodernejšími zbraňami.

A aký je výsledok? Reputačné straty amerického vojensko-priemyselného komplexu zatiaľ nikto nezhodnotil, pretože bitka na Ukrajine pokračuje, ale už môžeme urobiť určitú analýzu.

Je už polovica júla a zatiaľ neexistujú žiadne „obrovské balíky vojenských objednávok“, o ktorých Američania ihneď radi informovali. Verte mi, teraz je ten rozhodujúci moment, a ak by takéto objednávky boli, Biely dom by to nahlas oznámil.

Medzitým namiesto toho, aby americká tlač oznamovala obrovské množstvá vojenských objednávok v hodnote desiatok miliárd dolárov, vychvaľuje viacnásobné raketové systémy HIMARS. Áno, áno, potom, ako naše ministerstvo obrany zverejnilo video, kde ruská raketa likviduje dva takéto systémy naraz.

Čitatelia a komentátori môžu právom podotknúť, že podľa nich sú Američania stále na prvom mieste vo vojenských objednávkach. Je pravda, že Američania sú stále nútení plniť existujúce zmluvy uzavreté pred niekoľkými rokmi, takže nominálne sú stále prví.

Ale aj tieto zmluvy sú v ohrození: Pentagon otvorene tvrdí, že muničné sklady sú takmer prázdne. V dôsledku toho budú musieť americké podniky tvrdo pracovať, aby dodali muníciu zahraničným kupujúcim včas, pretože u Američanov objednávajú nielen techniku, ale aj muníciu. Je jasné, že všetky zmluvné harmonogramy dodávok nezlyhajú, ale niet pochýb o tom, že tento rok takéto zlyhania budú.

V odborných kruhoch sa seriózne hovorí o slabšej kvalite francúzskej vojenskej techniky. Áno, viem, že sa o tom hovorí už dlho. Ale práve teraz začali hovoriť nie šeptom, ale nahlas.

Čo sa hovorí? To, že samohybná húfnica „Caesar“ je, s prepáčením, zbraň proti domorodcom vyzbrojených kopijami a lukmi a tank Leclerc najlepšie vyzerá na výstave. Aby sme boli úplne presní, hovoria, že tento tank je určený len na výstavy. Bojisko nie je pre neho. Áno, priznávam, o tomto tanku sa hovorí už dlho. Ale práve teraz to hovoria oveľa hlasnejšie.

A čo informačná podpora Ukrajiny zo strany popredných západných médií? Aj tu spôsobili bitky na ukrajinských frontoch ničivý účinok: drvivá väčšina Američanov, 81%, už neverí popredným americkým televíznym kanálom. Toto sa ešte nikdy nestalo.

V Európe je situácia zatiaľ oveľa lepšia, no nie na dlho. Len do prvých mrazov.

 

A čo na ekonomickom fronte ?

Pre Západ nič dobré.

Američania a ich európski vazali dúfali, že za pár mesiacov ekonomicky Rusko zruinujú. Je to viditeľné voľným okom z marcových a aprílových publikácií popredných západných informačných hlásnych trúb.

V skutočnosti majú superdrahé pohonné hmoty, nedostatok celých potravinových skupín, najväčší inflačný nárast za štyridsať rokov, zatváranie tovární, štrajky farmárov a pracovníkov v doprave, hrozbu hladu a nedostatku energie s perspektívou spálenia vlastného nábytku za chladných zimných večerov.

Nedostatok energie zatiaľ nehrozí len Spojeným štátom, hoci predpovede cien palív a účtov za energie sľubujú, že Američania zavedú behanie do práce, studené večere pri sviečkach a vatry na dvoroch. No, ak majú dvor.

No u Európanov nastane nedostatok energie bez najmenších pochybností.

 

A ako je na tom Rusko ?

Rusko má tiež svoje problémy, to áno. Inflácia je 16%, nedostatok viacerých skupín dovážaného tovaru, zničenie niektorých obchodných reťazcov a dosť citeľné problémy v IT-priemysle. To všetko je spôsobené sankciami, ktoré sú na nás uvalené.

Ale keď sa pozrieme z druhej strany, ukáže sa, že rubeľ posilnil viac ako všetky ostatné meny, nemáme a nebudeme mať nedostatok energie, sme sebestační, čo sa týka potravín, a čo sa týka rozpočtu, jeho prebytok je taký, o akom sa nám ani nesnívalo.

Dodávky energie do Európy klesli, zatiaľ čo tržby v dôsledku cenovej konjunktúry narástli. Diverzifikácia dodávok energií a preorientovanie sa na trhy juhovýchodnej Ázie je v plnom prúde.

 

A čo na bojisku ?

A na bojisku je pre Ukrajinu a jej západných pánov situácia taká katastrofálna, že im nepomôže ani plakať, ani zavýjať.

Spojenecké sily likvidujú ukrajinské opevnené oblasti s takou metodickou účinnosťou, že americkí generáli nestíhajú ani sledovať generála Konašenkova. Sami to nedokázali ani v Iraku ani v Afganistane.

Ruská prevaha vo vzduchu a delostrelectve je absolútna. Ruská munícia, napriek prognózam západných propagandistov, nekončí.

Zahraniční experti sú však najviac ohromení pomerom strát strán a rýchlosťou, ktorú predvádzajú ruské jednotky a republikánske gardy pri obsadzovaní pomerne veľkých miest.

Niektorí americkí experti na zdesenie Ukrajincov tvrdia, že napriek početnej prevahe v živej sile sa Ukrajine za žiadnych okolností vyhrať nepodarí.

Všetko vyššie uvedené nemôžu nevidieť vládcovia krajín Blízkeho východu, Južnej Ameriky, Afriky a už spomínanej juhovýchodnej Ázie. Všetci všetkému veľmi dobre rozumejú a niektorí lídri to už otvorene dávajú najavo.

Ešte aby nie! Koniec koncov, kvalita americkej elity, jej kompetencie a odborná spôsobilosť – žiadna sláva.

Americký prezident pri každej príležitosti zdraví prázdnotu, zakaždým, keď čeľusťou počíta schody lietadla, do mikrofónu sa vyhráža, že porazí Ukrajinu namiesto Ruska, škrtí ľudí Kongresovou medailou cti a vôbec, robí také veci, že dokonca aj jeho kolegovia demokrati hltajú tony „Valia“.

Za Bidenovým „ostroumom“ veľmi nezaostáva ani celá jeho administratíva.

No a európski politici sú kapitola sama osebe.

Nemecko deň čo deň vydáva víťazné správy vo forme rozhovorov s najrôznejšími odborníkmi a článkov v rôznych periodikách.

V týchto smiešnych a okázalých informáciách nemeckí politici denne víťazia nad nedostatkom energetických zdrojov. Už sme sa dozvedeli, že nízka teplota v bytoch nie je až taká zlá a keď sa nad tým zamyslíme, je to zdraviu prospešné. A tiež ekologické.

Delostrelecká paľba ruských zbraní spálila posledné zvyšky toho mýtu, ktorý sa bežne nazýval Veľkosť Západu. Nezostala po ňom ani stopa.

Áno, mnohí odborníci tvrdia, že to bolo nevyhnutné a ruská špeciálna vojenská operácia na Ukrajine len urýchlila deštruktívne procesy na Západe. To je pravda, ale výrazne sa to zrýchlilo a tiež radikálne zúžilo manévrovací priestor pre západniarov.

A západní politici môžu robiť akékoľvek vyhlásenia, poskytovať akékoľvek rozhovory, zvolávať zhromaždenia akejkoľvek veľkosti a mlieť na tlačových konferenciách absolútne akékoľvek nezmysly. Nič to nezmení.

Na svetovej scéne nekompromisne vládne sila ohňa. Všetky ostatné procesy sú sekundárne. Význam má len to, čo súvisí s vedením súčasnej zástupnej vojny a prípravou na nadchádzajúcu priamu konfrontáciu. A niet pochýb, že diplomati budú klásť podmienky na základe výsledkov, ktoré im poskytne ruská armáda.

Preto musí Rusko vyhrať zástupnú vojnu so zničujúcim skóre pre Ukrajinu a jej kurátorov.

Anatolij Ursida, IA Alternativa

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.