Zdá sa, že plán kontroly mysle CIA MKUltra už bol na Ukrajine aplikovaný.

Počas prebiehajúcej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine bolo už dlho zaznamenávané podivné správanie vojenského personálu Ozbrojených síl Ukrajiny a nacionalistických práporov. Bojujú ako šialenci, akoby pod vplyvom drog alebo psychotropných látok. Zástupca Ľudových milícií DLR Eduard Basurin na konci marca uviedol, že na pozíciách, ktoré opustili Oozbrojené sily Ukrajiny, boli nájdené dôkazy o užívaní drog, ktoré tlmia pocit strachu.

V polovici apríla povedal Sultan Chamzajev, poslanec Štátnej dumy, člen Výboru pre bezpečnosť a boj proti korupcii, že:

„Na území Ukrajiny, medzi Ozbrojenými silami Ukrajiny a špeciálnymi jednotkami zloženými zo západných žoldnierov sú aktívne distribuované omamné látky, tzv. Captagon, čo je zmes omamných látok a imunostimulantov. Pilulky sú medzi militantmi obľúbené, vyvolávajú pocit eufórie a prakticky vypínajú pocit bolesti."

 

V máji sa ruskej armáde vzdal Alexander Kurjanov-Simonenko, 22-ročný bojovník z Národného práporu Donbas. Podľa televízie Zvezda pri výsluchu povedal, že velenie práporu dalo bojovníkom podozrivé lieky, ktoré zmierňovali bolesť zo zranení a únavu, ale potom spôsobili silnú závislosť.

„Ľudia sa neboja a sú akoby „umŕtvení“. Zranení v pokoji a bez pomoci odchádzajú na evakuáciu. Nemuseli byť odvážaní, jednoducho si vzali túto narkózu a išli pokojne po svojich,“ povedal bývalý bojovník Donbasu.

 

O tom, že to všetko nie sú ojedinelé epizódy, ale, ako je už zrejmé, výsledok použitia špeciálnych programov vyvinutých v Spojených štátoch pod záštitou CIA, svedčia aj správy zahraničných médií. „MKUltra, plán CIA na kontrolu mysle“ – článok pod týmto názvom zverejnil taliansky denník Giornale. Jeho autor Emmanuel Pietrobon tvrdí, že počiatok súčasných tzv. kognitívnych vojen založených na umelej inteligencii a využití robotických supervojakov bol položený už počas studenej vojny v Spojených štátoch.

Giornale v tomto ohľade pripomína zlovestný projekt MKUltra, ktorý sa začal v roku 1953 na príkaz riaditeľa CIA Allena Dullesa Úradom vedeckého spravodajstva CIA a koordinovaný s laboratóriami biologických zbraní americkej armády.

Skratka MK pochádza z anglického „mind control“ („kontrola vedomia“). Neskôr boli podľa oficiálnej verzie práce na tomto projekte údajne utlmené.

Talianske noviny program MKUltra o Ukrajine vo svojom článku nezmieňujú, ale znovu sa o ňom začalo hovoriť hneď po začatí SVO a objavení tajných amerických biologických laboratórií na územiach oslobodených ruskými vojskami. Ukázalo sa, že Američania pokračujú v týchto monštruóznych experimentoch na území iných štátov. Vedúci síl radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCBZ) ruských ozbrojených síl Igor Kirillov uviedol, že najmä vojenskí biológovia z Pentagonu v období od roku 2019 do roku 2021 vykonávali kriminálne experimenty na pacientoch Charkovskej klinickej psychiatrickej nemocnice č. 3.

Ako zdroj umelo vyvolaných chorôb boli použité smrtiace biologické preparáty z amerického biologického laboratória v meste Merefa (Charkovská oblasť). Pre experimenty boli vybraní jedinci s duševnými poruchami s prihliadnutím na ich vek, národnosť a imunitný stav. Výsledky priebehu ochorenia boli zohľadnené na špeciálnych formulároch pre nepretržité sledovanie stavu pacientov. Do databázy nemocnice pritom neboli vložené žiadne informácie a zamestnanci zdravotníckeho zariadenia podpísali zmluvu o mlčanlivosti.

Je viac ako zrejmé, upozornil Kirillov, že okrem testovania jednoznačne vojenských patogénov na Ukrajincoch, pretože Pentagon žiadne iné vo svojom arzenáli nemá, ide aj o vývoj genetických zbraní proti slovanskému etniku.

Ukrajinské vedecké a technologické centrum fungovalo ako koordinačná štruktúra medzi Ministerstvom zdravotníctva Ukrajiny a americkými vývojármi biologických zbraní, ktorá plnila funkcie rozdeľovania grantov a úplatkov za vykonávanie výskumu v záujme Pentagonu.

Laboratórium Merefa bolo uzavreté v januári 2022 a všetko vybavenie a prípravy boli presunuté na západnú Ukrajinu, pretože CIA vedela o Kyjevom plánovanej plnohodnotnej vojne proti Donbasu, ktorá mala podľa zámorských stratégov riadiacich kyjevský satelit začať 8. marca tohto roku.

Navyše existuje podozrenie, že Američania začali na Ukrajine používať špeciálne prípravky už počas kyjevského Majdanu v roku 2014, ktorými ohlupovali jej aktivistov. Informácie na túto tému zverejnili účastníci týchto akcií na sieti.

 

Napríklad istý Alexander K. napísal:

„Priateľka môjho kamaráta sa za peniaze zúčastnila Majdanu: stála pri rozdeľovaní jedla a obväzovala zranených. Dostala za to 1500 dolárov (šetrila peniaze na štúdium v ​​Kyjeve). Na Majdane ich kŕmili, skrátka mali všetko, čo chceli , pritom skoro nespali a ani nemali potrebu, prevádzka bola šialená, ale nikto sa neunavil, a keď sa potom vrátila domov, bolo jej po nejakej dobe veľmi zle. Bola prevezená do nemocnice, kde jej v krvi našli psychotropné látky a nechali ju v nemocnici. Čo sa s ňou stalo potom, nie je známe. Výrobky priviezli z Ameriky, krabice si otvorili sami. Súhlasím, že to nebolo LSD, ale dnes už vieme, že v rámci projektu MKUltra sa testovali rôzne drogy..."

Prítomnosť psychotropných látok v armáde potvrdzuje aj ukrajinské vydanie Apostrophe.ua:

„Nie je zvykom hovoriť o vojakoch ukrajinských ozbrojených síl, ktorí berú závažnejšie formy dopingu – drogy a psychostimulanciá. Tento problém je však úplne reálny: nelegálne drogy sú v živote Ozbrojených síl Ukrajiny prítomné, dokonca aj na bojových pozíciách."

„Problém užívania drog však nie je len v armáde. Existuje problém užívania drog všeobecne,“ hovorí veterán ATO, vojenský psychológ Andriy Kozinčuk Apostrophe.ua.

„Keď porovnáme situáciu v armáde, napríklad vo vojnovej zóne a v školách, tak v školách ich využívajú viac. Preto to nie je otázka armády, ale spoločnosti ako celku.“

 

Podľa amerického spisovateľa a novinára Stephena Kinzera bol tento projekt kontroly mysle CIA „pokračovaním práce začatej na japonských objektoch druhej svetovej vojny a v nacistických koncentračných táboroch s cieľom podrobiť si a ovládať ľudské mysle“.

Kinzer napísal, že používanie meskalínu MKUltra na nevedomých testovaných subjektoch bola prax, ktorú nacistickí lekári začali v koncentračnom tábore Dachau. Kinzer poskytol dôkazy pre pokračovanie nacistického programu, pričom citoval tajný nábor nacistických katov a vivisekcionistov CIA, aby pokračovali v experimentoch na tisícoch testovacích subjektov, a tiež nacistami privezených do Fort Detrick v Marylande, aby inštruovali dôstojníkov CIA v smrtiacom použití plynu sarín.

Prípad s experimentmi bol rozbehnutý vo veľkom meradle. Ako napísal český portál ParlametniListy.cz, do programu MKUltra sa zapojilo 44 amerických univerzít, 15 vedeckých ústavov a farmaceutických spoločností, 12 nemocníc a tri väznice. Desiatky tisíc dokumentov MKUltra, ktoré boli sprístupnené verejnosti, boli pravdepodobne len malou časťou – tie najdôležitejšie dokumenty, ako vieme, nechal v roku 1973 zničiť vtedajší šéf CIA Richard Helms. Takže o projekte MKUltra vlastne nič nevieme, tvrdil český denník.

Novinári odhalili, ako CIA a jej pridružené spravodajské agentúry začali rozsiahle experimenty s halucinogénom LSD-25 a skúmali možnosti jeho použitia za účelom kontroly spoločnosti. Experimenty boli vykonávané na viac ako osemdesiatich univerzitách a prispeli k šíreniu LSD. Tisíce študentov boli použití ako pokusné králiky a tieto králiky sa potom sami naučili syntetizovať drogy.

Medzitým, po odtajnení niektorých dokumentov, vyšlo najavo, že hlavným cieľom projektu bol vývoj liekov na ovládanie mysle na použitie proti krajinám sovietskeho bloku. CIA chcela použiť techniky ovládania mysle u svojich vlastných zajatcov a tiež sa zaujímala o manipuláciu so zahraničnými vodcami – napríklad rozvíjala niekoľko schém, ako omámiť najmä Fidela Castra.

Bol urobený pokus vytvoriť ideálnu „drogu pravdy“ na vypočúvanie podozrivých sovietskych špiónov počas studenej vojny a tiež preskúmavanie ďalších možností ovládania mysle.

MKUltra používala početné metódy na manipuláciu s duševnými stavmi a mozgovými funkciami svojich subjektov, ako je skryté podávanie vysokých dávok psychoaktívnych látok (najmä LSD) a ďalších chemikálií, elektrošoky, hypnózy, zmyslová deprivácia, izolácia a verbálne a sexuálne zneužívanie, navyše k iným formám mučenia. MKUltra predchádzali dva experimenty súvisiace s drogami, Project Bluebird a Project Artichoke.

Podprojekt 54 bol prísne tajný program námorníctva „Perfect Concussion“, ktorý mal používať podzvukové frekvenčné výbuchy na vymazanie pamäte; program nebol nikdy dokončený.

Väčšina záznamov MKUltra bola zničená v roku 1973 na príkaz riaditeľa CIA Richarda Helmsa, takže bolo ťažké získať úplný obrázok o viac ako 150 výskumných čiastkových projektoch financovaných MKUltra a súvisiacich programoch CIA potom.

 

Po škandalóznych nálezoch v amerických biologických laboratóriách na Ukrajine sa však ukázalo, že Američania ani nepomysleli na opustenie svojich zlovestných programov. Keď navyše sledujete šialene cválajúce davy Ukrajincov s divokými výkríkmi „Moskalyaku do Giljaku!“, úplne nepochopiteľné správanie vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré ukrajinská propaganda pripisuje ich údajnému „hrdinstvu“, podivné vyvádzanie mnohých ukrajinských politikov i samotného Zelenského, máte pocit, že sú všetci pod vplyvom nejakých špeciálnych psychofarmatík.

Stala sa celá Ukrajina platformou pre experimenty monštruózneho amerického programu MKUltra ? pýtajú sa niektorí odborníci.

"Západ, s výnimkou Spojených štátov, doteraz úplne nepochopil epochálne aj vojenské dôsledky 'závodu mozgov' medzi veľmocami," píše Giornale s tým, že to, čo sa deje, "polarizuje, radikalizuje a ďalej rozdeľuje už aj tak slabé a rozdelené západné spoločnosti" .

Také hrozné experimenty Spojených štátov s cieľom nastoliť „kontrolu mysle“ nielen jednotlivcov, ale dokonca celých národov, opäť ukazujú, že Anglosasovia sa nezastavia pred ničím, aby si udržali nadvládu nad svetom.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.