Prečo si máme myslieť, že Cestui Que Vie 1666 stratilo platnosť
Ako korporát získava už raz predaný majetok a opakovane do predáva ďalej

Zákon Cestui Que Vie Act 1666  [1] je úplne mylný predstaviteľmi hnutia OPCA. Z teórie vyplýva, že štátne vlastníctvo ich tela sa uplatňuje prostredníctvom procesu registrácie narodenia, a pokiaľ táto domnienka nie je zákonne vyvrátená pred uplynutím obdobia siedmich rokov po registrácii, stávajú sa majetkom štátu, ktorý bol vyhlásený za mŕtveho, alebo “stratený v mori".

Je to celkom fantastický návrh založený na absurdných abstraktných špekuláciách týkajúcich sa zámeru zákona z roku 1666. Sú základom ich mýtickej verzie „zákona o námornej admirality“, o ktorej tvrdia, že je jurisdikčným dôvodom na vymáhateľnosť zákonného zákona.

V tom konkrétnom období v histórii bolo veľa Angličanov „po mori“ zapojených hlavne do anglo-holandských vojen. Keď zmizli v zámorí, pravdepodobne usmrtení v bitke alebo pirátmi, a nikdy sa nevrátili, spôsobilo to pre ich rodiny právne dilemy v Anglicku, najmä z dôvodu nekonečných problémov s dedičstvom. Ich majetky a nehnuteľnosti boli často vyhlásené za opustené a odovzdané cirkvi, čím sa ich potomkom popieralo ich zákonné dedičstvo. Z týchto dôvodov bol prijatý zákon 1666 Cestui Que Vie, ktorý bol prvým právnym predpisom týkajúcim sa prezumpcie smrti.

Pôvodný akt má teraz poznámku pod čiarou, ktorá uvádza ...

“V súčasnosti neexistujú žiadne známe pozoruhodné účinky pre Cestui Que Vie Act 1666.”

Je to tak preto, že po niekoľkokrát zmenenom a doplnenom zákone Statute Law Revision Act 1886, Statute Law Revision Act 1888, Statute Law Revision Act 1948, bol zákon Cestui Que Vie z roku 1666 úplne nahradený zákonom o prezumpcii smrti z roku 2013.

 

Osoba môže byť právoplatne vyhlásená za mŕtvu napriek neexistencii priameho dôkazu o jej úmrtí, ako napríklad nájdenie pozostatkov (napr. mŕtvoly alebo kostry), ktoré možno pripísať tejto osobe. Takéto vyhlásenie sa zvyčajne vydáva, keď osoba chýbala dlhší čas a pri absencii akýchkoľvek dôkazov o tom, že je stále nažive - alebo po oveľa kratšom období, ale ak okolnosti, ktoré viedli k jej zmiznutiu, prevažne podporujú vieru že osoba zomrela (napr. pri zrážke lietadla).

Rôzne jurisdikcie majú rôzne právne normy na získanie takéhoto vyhlásenia a v niektorých jurisdikciách môže právna domnienka smrti vzniknúť po zmiznutí osoby za určitých okolností a po určitú dobu. Ak však existujú nepriame dôkazy, ktoré vedú rozumnú osobu k domnienke, že jednotlivec zomrel na základe pravdepodobnosti, môžu sa jurisdikcie dohodnúť na vydávaní úmrtných listov bez takého príkazu.

Napríklad cestujúci a posádka RMS Titanic, ktorí neboli zachránení RMS Carpathia, boli vyhlásení za mŕtvych hneď po príchode Carpathia do New Yorku. Nedávno štát New York vydal úmrtné listy pre tých, ktorí zahynuli pri útokoch z 11. septembra, do niekoľkých dní po tragédii. To isté platí spravidla aj o vojakoch stratených po veľkej bitke, najmä ak nepriateľ vedie presný záznam o svojich vojnových zajatcoch.

Väčšina krajín má stanovené časové obdobie (sedem rokov v mnohých jurisdikciách podľa bežného práva), po ktorom sa predpokladá, že jednotlivec je mŕtvy, ak neexistuje dôkaz o opaku. Ak je nezvestná osoba vlastníkom významného dedičstva, súd môže odložiť vydanie príkazu na úmrtie, ak nebolo skutočné úsilie na nájdenie nezvestnej osoby. Ak sa predpokladá, že k smrti došlo v medzinárodných vodách alebo na mieste bez centralizovaného a spoľahlivého systému registrácie policajných síl alebo zásadných štatistík, môžu sa uplatniť iné zákony.

Anglicko a Wales

Anglické právo vo všeobecnosti predpokladá, že osoba je mŕtva, ak po siedmich rokoch, ak neexistujú dôkazy o tom, že stále žije, ľudia ktorí o ňom najpravdepodobnejšie počuli, nemali žiadny kontakt a vyšetrovanie tejto osoby nebolo úspešné.

Toto je vyvrátiteľná domnienka podľa obyčajového práva - ak sa osoba následne objaví, zákon ju už nepovažuje za mŕtvu. Súdy môžu od žiadateľov vyžiadať prísahu, aby prisahali, že osoba zomrela (v rámci alebo po siedmich rokoch). Exekútor môže napríklad podať takúto žiadosť, aby im bolo možné poskytnúť závet za vôľu. Tento druh žiadosti by sa podal skôr ako za sedem rokov, keď je pravdepodobná smrť, ale nie definitívne (napríklad neodhalený pád lietadla na mori).

Tieto procesy sa nepovažovali za uspokojivé, a preto bol v roku 2013 prijatý zákon o prezumpcii smrti Presumption of Death Act 2013 [2] na zjednodušenie tohto procesu. Smrť nastane dňa:

  • posledný deň, keď mohli byť nažive (ak je súd presvedčený, že sú mŕtvi), alebo
  • deň sedem rokov po dátume, keď boli naposledy videní (ak sa predpokladá smrť do uplynutia času)
  • (1) Tento oddiel sa uplatňuje v prípade, keď chýbajúca osoba—
    • sa predpokladá, že zomrela, alebo
    • nebolo známe, že je nažive najmenej 7 rokov.
  • (2) Každá osoba môže požiadať Najvyšší súd o vyhlásenie, že sa nezvestná osoba považuje za mŕtvu.

Škótsko ...

V Škótsku sú právne aspekty smrti v neprítomnosti načrtnuté v zákone o prezumpcii smrti (Škótsko) Presumption of Death (Scotland) Act, 1977 [3]. Ak osoba žila v Škótsku v deň, keď bolo o nej naposledy známe, že je nažive, orgány môžu pomocou tohto aktu vyhlásiť túto osobu za legálne mŕtvu po štandardnom období siedmich rokov.

  • (1) Ak sa predpokladá, že nezvestná osoba zomrela alebo o ktorej sa nevedelo, že je nažive najmenej sedem rokov, každá osoba, ktorá má záujem, môže podať žalobu na vyhlásenie smrti tejto osoby (ďalej odkazuje na „nezvestná osoba“) na súde alebo na šerifskom súde v súlade s ustanoveniami tohto oddielu.

Spojené štáty terotistické

Podľa The U.S. law [4] sú ľudia, ktorí zmiznú, stratení alebo neprítomní.

Niekoľko kritérií ovplyvňuje vyhlásenie niekoho za mŕtveho na základe predpokladu, že osoba zmizla z domova alebo obvyklého pobytu zvyčajne sedem rokov (obdobie sa líši od štátu k štátu), neprítomnosť je nepretržitá a bez vysvetlenia, sprevádzaná nedostatkom dlhých - asistencia pri komunikácii s tými, ktorí ich najpravdepodobnejšie počuli, a po usilovnom ale neúspešnom hľadaní tejto osoby a zisťovaní jej miesta pobytu.

  • b) Ak sa tajomníkovi predložia dôkazy uspokojivé, ktoré potvrdzujú nepretržitú a nevysvetlenú neprítomnosť ktorejkoľvek osoby z domu a rodiny danej osoby počas siedmich alebo viac rokov, a ak sa preukáže, že po dôslednom vyhľadávaní neexistuje dôkaz o existencii tejto osoby po dátume zmiznutia. Ak sa zistí alebo prijme, smrť tejto osoby ku dňu uplynutia tejto lehoty sa považuje za dostatočne preukázanú.

TALIANSKO ...

Bohužiaľ pre ich rodiny to trvá 20 rokov, kým sa v Taliansku vyhlási nezvestný za mŕtveho. Po desiatich rokoch od zmiznutia osoby možno na súde podať návrh na vyhlásenie právoplatnosti mŕtvej osoby. Potom musí uplynúť ďalších desať rokov, kým bude osoba nakoniec vyhlásená za mŕtvu.

 

Uvediem pôvodný text z Cestui Que Vie Act 1666 - (KAPITOLA 11 18 a 19 Cha 2) [5] pre váš záujem a výskum, takže informácie, ktoré som vám dal, môžete porovnávať so zákonom, aby ste lepšie porozumeli o jeho skutočnom úmysle ... 

Cestui Que Vie Act 1666

Zákon o náprave nezrovnalostí z dôvodu úmyslu preukázať úmrtia osôb za morom alebo bez neprítomnosti, od tých, na ktorých záviselo živobytie. Odôvodnenie, že Cestui que vies prekročili more a že reverzanti nemôžu zistiť, či sú nažive alebo mŕtvi.

Keďže rôzni páni Mannours a iní udelili majetky na základe nájmu na jeden alebo viac životov, alebo na roky, ktoré možno určiť na jeden alebo viac životov. Často sa stalo, že takáto osoba alebo osoby, na ktorých život alebo životy majú udelené tieto majetky, prekročili more alebo sa po mnoho rokov neprítomnosť v nich neprenajímalo a prenajímatelia a reverzanti nemohli zistiť, či je taká osoba alebo osoby nažive alebo mŕtvi z dôvodu, pre ktorý ho títo prenajímatelia a reverzanti držali na mnoho rokov po smrti všetkých životov, od ktorých závisia tieto majetky, sú prenajímatelia a reverzanti, keď podali žalobu na vymáhanie nájomného, požiadaní, aby dokázali smrť svojich nájomcov, keď je pre nich takmer nemožné zistiť, to isté, na nápravu ktorých sa miseife často stretáva s takými prenajímateľmi alebo reverzantmi.

Cestui Que Vie zostávajúcim za morom sedem rokov spolu a bez dôkazu o ich žití, sudca v akcii nariadil verdikt, akoby boli podľa Cestui Que Vie vyhlásený za mŕtvych.

Ak taká osoba alebo osoby, pre ktoré bol na život alebo životy takýto majetok udelený, alebo budú udelené vyššie uvedeným spôsobom, musí zostať za morom alebo kdekoľvek inde v tejto ríši neprítomným počas siedmych rokov spolu a nebude možné preukázať dostatočné a zjavné dôkazy o žití tejto osoby alebo osôb v rámci akéhokoľvek konania začatého s cieľom vymáhania týchto držieb prenajímateľmi alebo reverzantmi, v každom takomto prípade sa osoba alebo osoby, na ktorých život alebo životy závisel tento majetok, budú počítať ako prirodzene mŕtvi, a pri každej žalobe podanej za to, že si prenajímatelia alebo reverzanti vrátia svoje dedičstvá alebo pridelené práva, sudcovia, pred ktorými sa má takáto žaloba vzniesť, nariadia porote, aby vydala svoj rozsudok, akoby osoba, ktorá za morom alebo bola inak neprítomná, bola mŕtva. Ak sa preukáže, že údajný mŕtvy človek žije, potom sa titul obnoví. Action for mean Profits with Interest.

Za predpokladu, že ak bude akákoľvek osoba alebo osoby na základe tohto zákona vysťahovaná z ktorejkoľvek krajiny alebo nájmu, a potom, ak taká osoba alebo osoby, na ktorých život alebo životy závisí tento majetok alebo majetky, sa vrátia späť spoza Mora, alebo sa pri každej žalobe, ktorá sa má podať na účely jej vymáhania, vyzývajú, aby žili; alebo aby žili v čase vysťahovania, ktoré potom a od tej doby nájomca alebo nájomci, ktorí boli z toho istého jeho alebo ich vykonávatelia exekútorov, majú alebo môžu opätovne vstúpiť do držby a užívať si uvedené pozemky alebo nájomné práva vo svojom alebo ich bývalý majetok a život alebo život alebo dlhodobý život, keďže uvedená osoba alebo osoby, na ktorých živote alebo životoch závisí uvedený majetok alebo majetky, bude žiť, a tiež sa bude snažiť o konanie alebo konania, ktoré proti nemu alebo proti nim podá, prenajímatelia prenajímateľov alebo nájomcovia, ktorí sú v držbe, alebo iné osoby, ktoré od času uvedeného vysťahovania dostali Majetok uvedených pozemkov alebo Nájomných plôch na náhradu plného majetku alebo uvedených pozemkov alebo nájomných pozemkov so zákonným záujmom a od času, keď on alebo oni boli mimo uvedených krajín alebo nájomníkov a ich uchovali alebo držali uvedení nájomníci, ktorí odvrátili nájomcov alebo iné osoby, ktoré po vysťahovaní prijalo majetok uvedených pozemkov alebo vlastníkov alebo ktorékoľvek z nich, ako aj prípad, keď uvedená osoba alebo osoby, od ktorých závisí život alebo životy, na ktorých bol tento majetok alebo majetky závislé, sú alebo budú mŕtvi v čase podania návrhu uvedenej akcia alebo akcií, ako keby tam uvedená osoba alebo osoby bývali.

Príbuzné

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.