Shenzhen rozdáva $1,5 milióna v kryptomenách! – Robí reklamu digitálnemu juanu

Ekonomické centrum Číny Shenzhen organizuje lotériu, v ktorej 50 000 občanom rozdá desať miliónov digitálnych juanov v celkovej hodnote cca $1,5 milióna.

Kryptomena čínskej centrálnej banky známa ako digitálny Juan sa už na verejnosti testuje od apríla 2020. Za štyri mesiace od jej spustenia Centrálna banka Číny otvorila 113 300 a 8859 firemných peňaženiek a spracovala transakcie v celkovej hodnote 1,1 miliardy juanov – $162 miliónov. Mesto Shenzhen v záujme propagácie digitálneho juanu organizuje lotériu.

1,5 milióna na propagáciu venoval Louhu Distrikt. Coiny budú rozdistribuované formou lotérie medzi 50 000 výhercov. Každá výhra bude mať hodnotu 200 remnibi a môže byť minutá v ktoromkoľvek z 3898 obchodoch v distrikte, ktoré prijímajú digitálny juan. Zakázané je poslať výhru ďalšej osobe, alebo ju vymeniť za klasické juany. Výhercovia budú mať na míňanie čas do 18.10.

Zatiaľ čo ostatné veľmoci iba premýšľajú o vlastnej digitálnej mene a svojim firmám zakazujú inovovať týmto smerom, Čína už má celý systém viac menej hotový a spustený. Aj ECB búrlivo debatuje o digitálnom eure.

ECB plánuje zaviesť digitálne euro – v čom sa má líšiť od kryptomien?

Európska centrálna banka plánuje zaviesť digitálnu verziu eura. Reaguje tak na rýchlo meniaci sa svet, aj keď oficiálne rozhodnutie ešte nepadlo.

Na čo sa teda občania môžu pripraviť a čím sa má digitálne euro odlišovať od ostatných kryptomien?

Konzultácie s občanmi, bankármi a akademikmi majú na túto tému začať už 12. októbra. Plánované digitálne euro však nemá nahradiť platby v hotovosti, ale naopak, má ich dopĺňať.

Občania Európskej únie pri platení svojich výdavkov a pri úsporách a investíciach stále viac využívajú digitálne meny. ECB sa vyjadrila, že ich poslaním je byť správcom eura a že ich úlohou je zabezpečiť dôveru občanov v hodnotu meny.

Z vyjadrenia vyplýva, že by sme sa mali postupne pripravovať na zavedenie digitálneho eura, pokiaľ to bude nevyhnutné.

Ako sa bude odlišovať od kryptomien?

Digitálne euro nebude typickou kryptomenou ale malo by sa od ostatných digitálnych mien na spôsob Bitcoinu odlišovať tým, že na rozdiel od súkromných investorov ju bude oficiálne mať v správe centrálna banka. 

Na prvý pohľad to pôsobí tak, že celý zmysel kryptomeny ako takej nedáva zmysel, keďže je tu prítomná tretia strana ako správca meny. Zvyšuje to však dôveru, obmedzuje riziko a pravdepodobne aj zníži náklady súvisiace so správou.

Digitálne euro by sa dokonca mohlo používať aj mimo internetu. To by platilo hlavne v prípade prevodov malých súm cez digitálne peňaženky, smartfóny atď.

Takto proti vám vlády a korporácie používajú Umelú Inteligenciu

O Umelej Inteligencii (AI) už bolo povedané veľa. Niektorí, ako Stephen Hawking či Elon Musk sa tejto technológie boja a tvrdia, že môže veľmi ľahko zničiť ľudstvo, iný v nej zas vidia obrovský potenciál. Faktom však je, že AI je už dnes používaná proti nám.

Neverte korporáciám, ani vládam – Umelá inteligencia je a bude používaná PROTI vám!

Technologickí giganti používajú inteligentné počítače na analyzovanie našej digitálnej aktivity. Ich cieľom je vymámiť z nás peniaze cez reklamy alebo nás ovplyvňovať iným spôsobom. Firmy ako Google či Facebook sa už dávno priznali k podobným praktikám.

V Číne sa AI používa na sledovanie ľudí, ovládanie davov, šírenie strachu a zefektívňovanie vývoja technológií. Čínska vláda vidí v AI technológiu, ktorá jej pomôže ovládnuť veľkú časť sveta. Táto krajina vstúpila do AI pretekov iba pred troma rokmi, keď Google DeepMind porazil majstra sveta v starodávnej hre Go. Dnes už vedie v mnohých aspektoch a očakáva sa, že do roku 2025 sa z nej stane vedúca veľmoc.

V dnešnom svete umelá inteligencia slúži vládam a veľkým nadnárodným korporáciám. Z nás obyčajných ľudí, robí obyčajné produkty, ktoré nakupujú advertiseri. 

Príbuzné

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.