Spoločnosť Ripple sa oficiálne pripojila k asociácii Digital Euro Association.
Čo je cieľom spoločnosti a ako sa chce podieľať na vývoji digitálneho eura?

Odkazy: Odkaz 1

Spoločnosť Ripple chce na základe tejto spolupráce poskytovať informácie o možných návrhoch digitálnych mien centrálnych bánk. Predseda Digital Euro Association, Jonas Gross, uviedol, že toto partnerstvo bude vo veľkej miere založené na výmene poznatkov. Spoločne s Ripple majú v pláne vynaložiť veľké úsilie na vzdelávanie v oblasti digitálnych mien.

Viceprezident spoločnosti Ripple pre spoluprácu s centrálnymi bankami James Wallis uviedol:

„Ripple investovala do sveta CBDC nemalé prostriedky a momentálne má až 40 členov, ktorí pracujú na CBDC po celom svete. Partnerstvo bude ďalej rozvíjať túto prácu.“

Spoločnosť Ripple sa však zrejme nebude podieľať priamo na vytvorení digitálneho eura. Napriek tomu môže toto partnerstvo výrazne ovplyvniť samotný návrh tejto meny. Spoločnosť je známa svojím proaktívnym prístupom v prípade digitálnych mien centrálnych európskych bánk. Ich blockchain je určený pre inštitúcie a podniky, čo z neho robí atraktívnu možnosť pre vlády, ktoré chcú vyvíjať svoje vlastné digitálne meny.

V októbri 2021 sa spoločnosť zapojila aj do spolupráce s nadáciou Digital Pound Foundation. Ide o mimovládnu organizáciu, ktorá skúma možnosti pre vytvorenie digitálnej meny Spojeného kráľovstva.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.