Wágnerova súkromná armáda včera vypudila Francúzov zo Stredoafrickej republiky!

Odkazy: Odkaz 1

Wágnerova ruská súkromná armáda Putinovho kuchára Prigožina vypudila 16. decembra posledné zvyšky francúzskych vojenských jednotiek zo Stredoafrickej republiky. Očakáva sa, že tento neslávny ústup Francúzov spustí dominový efekt, a ďalšie krajiny nespokojné s neschopnosťou jednotiek EÚ bojovať s džihádistami sa pridajú na ruskú stranu.

V pondelok 12. decembra rokoval v Moskve s gosudarovými zástupcami premiér republiky Burkina-Faso a podľa komuniké sa obe strany dohodli na posilnení vzájomných vzťahov. 18. novembra v Burkine-Faso prebehli masové demonštrácie proti Francúzom, ktorí v krajine prevádzkujú detské otroctvo pri ťažbe nerastov, a demonštranti požadovali, aby Putin zjednal v republike poriadok.

A Putin zrejme konal rýchlo, pretože už v stredu 14. decembra vystrašený ghanský prezident Akufo-Addo hlásil americkému ministrovi zahraničia Blinkenovi, že sa na severnej hranici Ghany už zhromažďujú ďalšie Wágnerove jednotky, ktoré z Mali rýchlo prešli republikou Burkina Faso, a teraz sa vraj už chystajú postupovať k pobrežiu Guinejského zálivu. Akufo-Addo hlásil Blinkenovi, že Prigožin, alias Wagner, už dostal od vlády Burkiny Faso, za rýchlu pacifikáciu džihádistov a zjednanie poriadku, radu dolov na nerastné suroviny, ktoré sa nachádzajú na juhu Burkiny Faso. Podľa Akufa-Adda majú tieto bane slúžiť ako zdroj financií pre ďalší postup Wágnerových síl Afrikou.

 

Africká ofenzíva Putinovho kuchára Prigožina začala 18. augusta 2020, kedy Wágner oklamal českého generála Františka Rydzáka. Rydzák bol veliteľom zoskupenia vojsk EÚ v Mali. Vojská EÚ, hlavne Česi a Francúzi, mali v Mali bojovať s džihádistami a vycvičiť malijskú armádu v dodržiavaní zásad bruselskej vojny. V rovnakom čase sa ale v Moskve cvičil plukovník Malick Diaw a ďalší malijskí dôstojníci, a to v tom ako sa vedie skutočná vojna. Diaw a jeho ľudia ihneď po návrate zo školenia v Moskve vykonali v noci z 18. na 19. augusta 2020 štátny prevrat, "poďakovali Rydzákovi aj EÚ", že im k nemu dobre vycvičili vojakov, a pozvali do krajiny Wágnerove jednotky, aby už konečne urobili poriadok s džihádistami, ktorí Mali už celé desaťročie sužujú vraždením kresťanov. (Pozri MAP 558.)

Teraz situácia v Afrike graduje.

Po úspechoch Wágnera v Mali, Burkine Faso a Stredoafrickej republike sú teraz podľa mnohých analytikov na rade ropné a plynové krajiny Guinejského zálivu – Niger, Čad, Pobrežie Slonoviny, Senegal a Gabon, ktoré majú podľa plánu Bruselu zabezpečiť časť náhrady dodávok ropy a plynu do EÚ miesto Ruska, a Džibuti, strategická krajina severne od Somálska, ktorá kontroluje trasu lodí s arabskou ropou a plynom do EÚ v tzv. Africkom rohu na rozmedzí pobrežia Indického oceánu a Červeného mora.

Už v januári 2020 pred týmto vývojom v Afrike varoval americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo na konferencii v Mníchove popredných štátnikov EÚ, vrátane našej Jourovej. Dostalo sa mu vtedy výsmechu, ako sme vtedy informovali. Z úsmevnej skutočnosti sa za tri roky stáva realita, a politici EÚ aj Fialová koala sa stále vysmievajú ďalším varovaniamm pred následkami ich politiky. K tomu sa dá povedať jediné – Ostatne práve preto si myslím, že Bruxelae musí byť zničené ešte skôr, než všetko okolo seba zničí.

 

Vojna o Afriku je špinavá záležitosť. V deň, keď poslední Francúzi opustili lietadlámi Stredoafrickú republiku, sa tam stal obeťou teroristického útoku Dmitryj Sytyj. (Na fotke v rámčeku). Z teroristického útoku bolo obvinené Francúzsko. Dmitryj Sytyj bol oficiálne riaditeľom ruského kultúrneho domu v Stredoafrickej republike. Neoficiálne bol považovaný za hlavného poradcu Stredoafrického prezidenta Faustina Taudéra, a mozog operácie, pri ktorej Wágnerovi žoldnieri vyhnali z krajiny juhadistických vzbúrencov, s ktorými si Francúzi celé roky nedokázali poradiť.

Sytyj je teraz vo vážnom stave v starostlivosti ruských lekárov v Afrike. Už skôr sa mu vyhrážalo, že jeho synovi žijúcemu vo Francúzsku bude odrezaná hlava a zaslaná mu osobne v balíku. Možno práve preto balík, ktorý vybuchol, otváral osobne.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.