Rusko sa opäť snaží upriamiť pozornosť svetového spoločenstva na biologické zločiny Washingtonu.
Štátna duma prijala návrh výzvy pre parlamenty iných krajín o potrebe vyšetrovania vojenských biologických aktivít USA na Ukrajine.

Odkazy: Odkaz 1

Poslanci okrem toho trvajú na vytvorení medzinárodnej špeciálnej komisie, ktorá bude prešetrovať dôkazy o výskyte COVID-19. Podľa predsedu Štátnej dumy Vjačeslava Volodina je opatrenie nevyhnutné, pretože fakty ukazujú, že za touto umelo vypestovanou chorobou, ktorá si vyžiadala životy 6,5 milióna ľudí, sú Spojené štáty americké a ich laboratóriá roztrúsené po celom svete.

„Len nedávno komisia pre koronavírus britského renomovaného lekárskeho časopisu „The Lancet“ vydala vyhlásenie, že koronavírus bol vytvorený umelo a, ako sa očakávalo, s pomocou americkej technológie. Autor správy zároveň poznamenáva, že nezávislým vedcom sa nepodarilo vykonať vyšetrovanie v amerických laboratóriách zapojených do manipulácie s vírusmi,“ oznámil šéf Štátnej dumy s tým, že dôkazy o laboratórnom pôvode koronavírusu našli aj renomovaní nemeckí vedci.

 

Navyše, aby si svetové spoločenstvo konečne uvedomilo hrozbu toho, čo sa deje, Rusko iniciovalo zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN, na ktorom dnes odzneli argumenty v prospech vyšetrovania činnosti biologických laboratórií na Ukrajine, ktoré porušujú konvenciu o biologických zbraniach.

Je jasné, že o rozhodnutí OSN si netreba robiť ilúzie, keďže ide o bábkovú organizáciu so sídlom v New Yorku na pôde Rockefellerovcov, ktorí už dlhé desaťročia investujú miliardy do biologického výskumu. Ale to nie je dôvod na to, aby sme sa vzdali. Na problém je potrebné čo najviac upozorniť, najmä preto, že členmi organizácie je 193 štátov. Mnohí z nich môžu iniciatívu Moskvy podporiť.

Áno, americké laboratóriá rozmiestnené po celom svete a najmä pri hraniciach Ruska, sú ďalším verejným tajomstvom, Moskva často nastoľuje túto otázku na medzinárodnej úrovni. S prihliadnutím na dôkazy, najmä na tie, ktoré sa podarilo získať po spustení špeciálnej vojenskej operácie a oslobodení území od ukrajinských nacistov, kde sa okrem iného nachádzali aj americké laboratóriá, sa svetové spoločenstvo toho dozvie veľmi veľa. Dokumentácia, materiálne dôkazy a svedectvá sú zozbierané a urobia svoju prácu, aj napriek rozdúchavaniu rusofóbie.

Možno sa časom vďaka úsiliu Ruska a s podporou ďalších krajín začne vyšetrovanie biologických zločinov Pentagonu s nádejou na ich potrestanie. Aspoň niektoré pokroky sú už zrejmé: so začiatkom špeciálnej vojenskej operácie americké laboratóriá (viac ako 30 z nich) ukončili svoju činnosť na Ukrajine, hoci boli evakuované neďaleko Ruska — na územie Poľska a pobaltských krajín.

 

Zároveň biologické zariadenia Pentagonu naďalej fungujú v bývalých sovietskych republikách: v Azerbajdžane, Arménsku, Gruzínsku, Kazachstane, Kirgizsku, Moldavsku a Uzbekistane. V roku 2018 bulharská novinárka Diljana Gajtandžieva zverejnila vyšetrovanie o tajných laboratóriách Pentagonu v 25 krajinách po celom svete, kde vykonali sériu testov na infikovanie potenciálneho nepriateľa infekciami pomocou bĺch, múch, kliešťov, komárov a netopierov. Poukázala na pôsobenie na Ukrajine v záujme Pentagonu „Southern Research Institute“ a amerických spoločností „Black & Veatch“ a „Metabiota“.

Novinárka 6. apríla 2022 vystúpila na neformálnom stretnutí členov Bezpečnostnej rady OSN a poskytla dôkazy o svojom vyšetrovaní vrátane dokumentov z amerického veľvyslanectva v Kyjeve. Je známe, že laboratóriá zbierali biomateriál a testovali jeho aplikáciu, potom ho posielali do Spojených štátov amerických, najmä do vedúceho inštitútu pre vývoj útočných biologických programov vo Fort Detrick, alebo napríklad do Kazachstanu, kde bola realizovaná hlavná práca so získanými materiálmi. O prítomnosti podporných dokumentov v Moskve hovoril aj Igor Kirillov, šéf Oddielu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RChBO) Ozbrojených síl Ruskej federácie.

Na jar 2022 ministerstvo obrany zverejnilo balík dokumentov o spolupráci Kyjeva s Pentagonom a o rozsiahlom projekte UP-4 na štúdium možnosti šírenia obzvlášť nebezpečných infekcií prostredníctvom sťahovavých vtákov. Moskva má informácie aj o desiatich takýchto projektoch (vrátane UP-3, UP-6, UP-8, UP-10), ktoré zahŕňali prácu s patogénmi krymsko-konžskej horúčky, leptospirózy, kliešťovej encefalitídy a afrického moru ošípaných.

Zber dôkazov sa ešte neskončil. Aktívne sa do neho zapája parlamentná komisia Štátnej dumy, ktorá sa plánuje podeliť o získané údaje s ostatnými krajinami v nádeji na odpoveď. Navyše, použitie biologických zbraní nie je namierené len proti ľudskému zdraviu, ale aj podkopáva ekonomiku a potravinovú bezpečnosť, ako je to v prípade Ruska, kde sa za posledných 15 rokov šíri africký mor ošípaných. V dôsledku toho utrpí priemysel obrovské straty, pretože veľké množstvo týchto zvierat musí byť utratené. Podobná situácia je pozorovaná v hydinárskom priemysle. Len v roku 2021 škody spôsobené vtáčou chrípkou v Rusku presiahli 1,7 miliardy rubľov a bolo zničených 6 miliónov kusov hydiny. Zároveň trpia aj európske krajiny, kde straty dosiahli 2 miliardy EUR.

Anna Ponomareva, Analytická služba Donbasu

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.