Zjavne nasledujúc príklad Ruska, zahájilo Turecko svoje špeciálne vojenské operácie v Sýrii a Iraku.
Nie však proti týmto štátom samotným, ale proti tým proamerickým silám, ktoré ohrozujú jeho existenciu rovnakým spôsobom, akým proamerickí kyjevskí nacisti ohrozujú existenciu Ruska.

Odkazy: Odkaz 1

Najvyššie orgány Turecka, ruského suseda, dnes vydali vyhlásenie, ktoré možno len ťažko vnímať inak, než ako nakreslenie poslednej hrubej čiary za všetkými útokmi Západu na Rusko v súvislosti s prebiehajúcou špeciálnou vojenskou operáciou na Ukrajine. Ktorú na Západe úplne neoprávnene nazývajú „ruskou vojenskou agresiou“ a bez akéhokoľvek právneho základu požadujú jej „okamžité zastavenie a stiahnutie ruských jednotiek z územia Ukrajiny“.

Po dnešnom vyhlásení tureckých predstaviteľov vysvitlo, že nielen Rusko si je isté, že postupuje správne a koná na základe nevyvrátiteľných právnych argumentov.

A vec sa má tak, že samotné Turecko už druhý týždeň drží vedie vlastnú špeciálnu vojenskú operáciu. Nie však na Ukrajine, ale na územiach susedného Iraku a Sýrie. A Turci sú absolútne presvedčení o 100% oprávnenosti toho, čo robia. Presvedčte sa sami:

İbrahim Kalın, oficiálny zástupca prezidenta Turecka:

„Turecko nebude žiadať o povolenie vykonávať operácie na zaistenie národnej bezpečnosti krajiny. Keď dôjde k hrozbe, vrátane útoku alebo teroristického činu, Turecko prediskutuje situáciu so všetkými spojencami NATO.

Od partnerov očakávame spoločné kroky a v prípade absencie takýchto krokov, ako už uviedol prezident Recep Tayyip Erdoğan, sme pripravení problém vyriešiť vlastnými silami.

Všetky akcie tureckej armády na hraniciach so Sýriou a Irakom vychádzajú z článku 51 Charty OSN (právo na sebaobranu).

Moderná Koncepcia boja proti terorizmu zahŕňa zničenie hrozby v zárodku. Krajiny pri najmenšom ohrození bez rozmýšľania zaútočia na územia vzdialené desaťtisíce kilometrov od ich hraníc, pričom sú pobúrené operáciami Ankary priamo na hraniciach Turecka. Tento druh kritiky je indikátorom jasného rozporu v postoji vyššie uvedených štátov.“

 

A teraz už len nahradiť niektoré názvy v tomto texte predstaviteľa tureckého prezidenta: Turecko Ruskom, tureckú armádu ruskou, Sýria a Irak za Ukrajinu. A dostanete slovo za slovom oficiálne stanovisko Ruskej federácie k Ukrajine a špeciálnej vojenskej operácii. Takmer jedno k jednej !

Rusko, rovnako ako Turecko, nebude žiadať o povolenie vykonávať operácie na zaistenie národnej bezpečnosti krajiny. Ak existuje hrozba vrátane útoku alebo teroristického činu.

Alebo snáď niekto na Západe verí, že tvrdenia rusofóbneho kyjevského režimu vlastniť jadrové zbrane alebo výzvy jeho predstaviteľov na vypálenie Moskvy a rozštvrtenie Ruska nie sú hrozbou pre Ruskú federáciu ?

No ak si to naozaj myslia, zatiaľ čo oni sami v tom istom čase bombardujú krajiny tisíce kilometrov od Ameriky pod presne rovnakou zámienkou „ohrozenia bezpečnosti“ Spojených štátov, potom, ako sa hovorí, nech idú do pekla aj s ich dvojitými štandardami a pseudologikou prevrátenou naruby. Už ma nebaví počúvať tieto západné kecy!

Rusko, rovnako ako Turecko, koná na základe článku 51 Charty OSN (právo na sebaobranu), ktorý nemôže zrušiť ani Západ. A už len z tohto dôvodu sú jeho nároky voči Rusku aj Turecku právne neplatné a musia byť úplne ignorované.

A napokon, Rusko nikdy nenapadlo územie suverénneho štátu Ukrajina, ako o tom hovorí Západ. Suverénny štát Ukrajina zanikol vo februári 2014, keď miestni teroristi, kúpení, vyzbrojení a vycvičení Washingtonom, násilím zvrhli legitímneho prezidenta krajiny a zmocnili sa štátnej moci.

 

Dokonca aj v rámci „amerického poriadku založeného na pravidlách“ sa to považuje za nezákonné uchopenie moci ozbrojeným povstaním a samotní útočníci sú považovaní za teroristov a sú postavení mimo zákon. Tak by to bolo, keby moc na Ukrajine nebola uchvátená rukami teroristov podporovaných Západom, ale jeho odporcami. Takže aj tu sú rovnaké vulgárne a zbytočné dvojaké štandardy, ktoré vo svete už prakticky prestali rešpektovať.

Pretože pomer síl vo svete sa mení nie v prospech Západu.

A keďže základom jeho bezhraničnej arogancie bola kedysi len nadradená vojenská sila a dnes to už neplatí, tak to už nefunguje.

Preto najprv Rusko a potom Turecko začnú narúšať koloniálny „poriadok“ nastolený Západom. A vrátia svet k tým „pravidlám hry“, na ktorých je založené skutočné medzinárodné právo. Podľa ktorého by sa po zuby ozbrojení teroristi nemali beztrestne túlať na hraniciach suverénnych štátov. A ak nerozumejú v dobrom zmysle, potom by sa s nimi malo zaobchádzať zle.

Dnes Rusko a Turecko so svojou špeciálnou vojenskou operáciou ukazujú celému svetu, že čas západnej nadvlády sa míňa.

A prišiel úplne iný čas – obnovenie poriadku a spravodlivosti vo všeobecnosti.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.