Kto stojí za úspechom najväčšieho filantropa na planéte?
Skutočnosť je ale úplne iná než pamflet vo filme Piráti zo Silicon Valley.
Žiadny génius ale bohatí rodičia na vplyvných miestach.

Bill Gates je

  • jedným z najbohatších ľudí na planéte
  • americký podnikateľ, zakladateľ spoločnosti Microsoft, tvorca operačných systémov Windows a MS-DOS,
  • vstúpil do prvej stovky najväčších vlastníkov pôdy v USA.

Rovnako zaujímavé je, ako to všetko dosiahol? Koniec koncov, spravidla sa masovej verejnosti predstavuje génius, ktorý na kolenách a v garáži vytvoril niečo, čo sa neskôr stalo planetárnym IT impériom, ktorého rozpočty presahujú rozpočty niektorých krajín. Poďme na to, ako to v skutočnosti bolo.

00:00 - Najdrahšia jachta a ďalšie úspechy spoločnosti Gates
02:19 - Kto boli Billovi rodičia?
03:30 - Prvý projekt
04:12 - Vytvorenie spoločnosti Microsoft. Altair BASIC a porušenie autorských práv
06:24 - Odkiaľ pochádza také šťastie?
07:17 - MS DOS - uplatnenie a prispôsobenie práv. Prvý proprietárny softvér
08:20 - Liga na kontrolu pôrodnosti. Rockefellerova nadácia
09:52 - „Dobrý klub“

This content has been blocked in your Privacy Preferences.

Milionár, tvorca Microsoftu, muž s láskavým výrazom večného študenta, ktorý čakal ... Ale čo keď Bill Gates nie je zďaleka taký obyčajný, ako sa zdá?

Poďme na to.

Najprv sa pozrite na najreprezentatívnejšie výroky „Filantrop číslo jedna na svete“, ale na konci čísla nájdete takú čerešničku na torte, z ktorej ...

Neponáhľajme sa však dopredu.

Začnime stručným prehľadom, odkiaľ pochádza tento talentovaný chlapec.

William Henry Gates III je názov našej postavy. Narodil sa pred 65 rokmi, vôbec v jednoduchej rodine.

Klan Gates mal veľkú váhu a autoritu nielen v Seattli, ale v celom štáte Washington.

  • Jeho pradedko bol poslancom štátneho parlamentu a starostom mesta Seattle, jeho starým otcom bol viceprezident Národnej banky Spojených štátov,
  • jeho otec William Henry Gates II bol známym a veľmi bohatým právnikom
  • a jeho matkou bola Mary Maxwell Gates - prvá ženská členka predstavenstva First Interstate Bancorp, členka predstavenstva spoločnosti Pacific Northwest Bell, US West Inc. a KIRO-TV v Seattli, ako aj predseda Národnej rady medzinárodnej cesty Spojených štátov.

Klanové väzby vo všeobecnosti pomohli Billovi stať sa tým, kým je teraz, ale celý príbeh formácie Microsoftu je témou pre samostatný článok.

 

A teraz sa presunieme k orientačnému bodu 2010 pre Billa.

Pozrite sa na tento článok pred desiatimi rokmi uverejnený v prestížnom časopise Guardian.

Z tohto článku sa dozvieme, že v roku 2010 spoločnosť Gates vytvorila „Dobrý klub“, medzi ktoré patrili aj účastníci konferencie, konkrétne David Rockefeller, Warren Buffett, Michael Bloomberg, George Soros a ďalší. A aký je hlavný problém, ktorý tento klub verejne načrtol pre planétu a ktorý má v úmysle vyriešiť?

Samozrejme, preľudnenie Zeme! Je zvláštne, že nechcú „začať so sebou“, aby som tak povedal?

 Podľa komentárov k našim minulým vydaniam si mnohí myslia, že tento prístup je celkom spravodlivý, ak by najbohatší ľudia na planéte mali vážne obavy, že „Zem nie je guma“, by osobným príkladom znížili počet obyvateľov planéty.

Ale samozrejme o tom nepremýšľajú, pretože ich postavenie im umožňuje, aby sa považovali za vyvolených, a potrebujú zredukovať iba ľudí druhej triedy a majú takúto filozofiu, v skutočnosti svoje plány naozaj nezakrývajú.

Jeden z členov tohto „dobrého klubu“, majiteľ CNN, Ted Turner, už v roku 96 povedal v rozhovore, že by bolo pre krajinu ideálne znížiť počet obyvateľov o 95%. To znamená až 300 miliónov ľudí. Po 12 rokoch v roku 2008, v rozhovore pre Temple University vo Philadelphii, sa Turner trochu zlepšil a urobil korekciu, aby to znížil na 2 miliardy ľudí, t.j. 75% dnešnej populácie. Turner potom povedal: „Máme príliš veľa ľudí. Preto máme globálne otepľovanie. Potrebujeme menej ľudí, ktorí používajú menej majetku.“

Ale späť k Billovi. V tom istom roku 2010 vyhlásil svoj slávny citát.

Globálne otepľovanie, ktoré sme v tomto vydaní https://youtu.be/g8fitkZvLzE zostavili na policiach, je pravdepodobne spôsobené antropogénnym oxidom uhličitým a jeho obnovenie je najjednoduchším spôsobom, ako mierne obnoviť svetovú populáciu.

Teraz pridajme niečo o Svetovej zdravotníckej organizácii. Ktorá je náhodou prepojená s peniazmi megakorporácií.

Nemecké noviny Frankfurter Rundschau o tom píšu: „Kto stratil nezávislosť, pretože stále viac a viac vlád odmietajú financovať".

Z dôvodu príliš nízkej úrovne príspevkov členských krajín WHO sa WHO dostala do rúk farmaceutického priemyslu. Takmer 80% ročného rozpočtu WHO, ktorý predstavuje viac ako 4 miliardy dolárov, pochádza z ich darov. V prvom rade ide o Nadáciu Billa a Melinda Gatesovej, ktorá každoročne venuje viac ako 600 miliónov dolárov. V predstavenstve tohto fondu sú zastúpené všetky významné farmaceutické spoločnosti.

This content has been blocked in your Privacy Preferences.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.