Washington sa rozhodol preniesť vývoj biologických zbraní na súkromné ​​spoločnosti, medzi ktorými sú aj také, ktoré sa skrývajú za dobročinné či misijné účely.

Odkazy: Odkaz 1

28. novembra sa v Ženeve otvorila 9. konferencia zmluvných štátov „Dohovoru o zákaze biologických a toxínových zbraní“ (BTWC).

Na tomto podujatí, ktoré sa koná každých päť rokov, sa diskutuje o otázkach dodržiavania BTWC a analýze vývoja s dvojakým účelom.

Konferencia potrvá do 16. decembra a vystúpi na nej aj náčelník Oddelenia radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RChBO) Ozbrojených síl Ruskej federácie Igor Kirillov. V predvečer svojho vystúpenia generál zverejnil abstrakt svojej správy.

V tomto dokumente sa uvádza, že v októbri odborníci z Bostonskej univerzity vytvorili umelý patogén koronavírusovej infekcie na základe kmeňa omikron. Výsledný modifikovaný vírus spôsobil smrť 80% pokusných zvierat. Kontrola ochranných vlastností protilátok ukázala, že prakticky nie sú schopné neutralizovať nový patogén. To znamená, že existujúce vakcíny proti novému typu koronavírusu sú neúčinné. Tento vývoj sa uskutočnil ako súčasť „výskumu“ financovaného vládnymi agentúrami. V zozname sponzorov projektu je Úrad pre znižovanie hrozieb Ministerstva obrany USA. Jednou z priorít tejto štruktúry Pentagonu má byť „zabezpečenie vojenskej prevahy Spojených štátov nad nepriateľom“.

 

Ako vidíme, cieľom Spojených štátov je pokračovať v otravovaní ľudstva.

A skôr či neskôr to môže viesť ku globálnej humanitárnej katastrofe.

Na zastavenie Američanov generál Kirillov navrhol vyvinúť mechanizmus na monitorovanie implementácie BTWC, ako aj prijať ďalšie „opatrenia na budovanie dôvery“.

 

Treba si všimnúť, že „Dohovor OSN o zákaze biologických zbraní“ vypracovali ZSSR, USA a Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska už v roku 1972. Obsahoval zákaz používania biologických zbraní, ale mechanizmus na monitorovanie dodržiavania tohto zákazu nestanovil. Predpokladalo sa, že tento mechanizmus bude vyvinutý samostatne a zabezpečený dodatočnou dohodou (protokolom) k BTWC. Prijatie tohto dokumentu však Spojené štáty a Spojené kráľovstvo zmarili. Odvtedy platí zákaz biologických zbraní, no neexistuje žiadny kontrolný mechanizmus.

Pritom však je problém oveľa hlbší. Aj keď Washington podpíše protokol BTWC, „experimenty“ s biologickými zbraňami sa nezastavia.

Veliteľ jednotiek RChBO sa vo svojej správe odvolal na novú národnú stratégiu USA na boj proti biologickým hrozbám. Washington má podľa tohto dokumentu v úmysle ďalej rozširovať sieť svojich zahraničných biologických laboratórií. Vojenské biologické aktivity sa zároveň plánujú zveriť súkromným spoločnostiam. Washington je teda pripravený, že sa bude brániť voči obvineniam z porušenia „Dohovoru o zákaze biologických zbraní“. Koniec koncov, teraz všetky výhrady pri rozpore s BTWC budú musieť byť presmerované nie na štát, ale na súkromné ​​korporácie. Mnohé z nich majú nadnárodný štatút, teda sú mimo jurisdikcie Spojených štátov amerických.

Ďalším „trikom“ je, že najnebezpečnejší výskum sa presúva na súkromné ​​organizácie, ktoré sa skrývajú za dobročinné alebo misijné účely.

 

Bostonská univerzita má napríklad právne postavenie teologického centra. Zakladateľmi univerzity sú predstavitelia zjednotenej metodistickej cirkvi. Štatutárnym cieľom univerzity je vyhlásené „šírenie doktríny evanjelia v USA a v zahraničí“. Nový koronavírus, ktorý hrozí vyhubením celého ľudstva, bol tiež formálne vytvorený… s cieľom šírenia náboženského učenia!

Regulácia činnosti náboženských spoločenstiev patrí do kompetencie štátov. Konkrétne ústava štátu Massachusetts, kde Bostonská univerzita sídli, deklaruje, že protestantské komunity sú chránené štátom. V súlade s tým nemôže federálna vláda, ktorá je podľa BTWC odporcom, do tejto oblasti zasahovať.

Do kompetencie štátov patrí aj problematika boja proti bioterorizmu.

Federálna vláda môže vo všeobecnosti vydávať len odporúčania.

Pravda, v roku 2011 sa 40 amerických štátov dohodlo na presune časti svojich právomocí v boji proti bioterorizmu do federálneho centra. No potom vytiahli zo svojich archívov precedensy rozhodnutí súdov, ktoré rušia právomoci federálnej vlády.

Napríklad v Massachusetts vytiahli verdikt Najvyššieho súdu USA z roku 1905, podľa ktorého všetky otázky súvisiace s biologickou obranou môže regulovať len zákonodarca štátu.

Napokon ďalší problém sú aj tresty za porušenie BTWC. V tých štátoch, v ktorých sa uskutočňuje biologický vývoj, sú mimoriadne mierne trestné zákony.

Massachusetts, kde od druhej polovice 20. storočia vládne Demokratická strana, má povesť najliberálnejšieho štátu v USA. Je tam jeden z najmiernejších trestných zákonov na svete, podľa ktorého aj vrahovia môžu počítať s podmienečným trestom.

 

Dodajme, že v medzinárodnej politike je najvyšší čas vychádzať z toho, že Spojené štáty americké nie sú štátom v priamom zmysle slova.

Medzi hlavné charakteristiky štátov patrí prítomnosť legitímnej moci a jednotného právneho priestoru. Ani jedno z toho v USA neexistuje.

Namiesto legitímnej moci tam vládnu klany. Jediný právny priestor je rozdrobené právom jednotlivých štátov.

Preto je podpísanie dokumentov Washingtonom na princípe „dôvery“ absurdné.

 

Spojené štáty americké vytvárajú a používajú nové typy vírusov. To je zločin proti ľudstvu. So zločincami sa nevyjednáva. Zločinci majú byť odsúdení a potrestaní.

Jurij Gorodnenko, RenTV

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.