Obchodovanie s kryptomenami má veľa výhod.
Tu je všetko, čo potrebujete vedieť.

Odkazy: Odkaz 1

Obchodovanie s kryptomenami jednoducho zahŕňa zmenu jednej kryptomeny na inú kryptomenu alebo zmenu kryptomeny na miestne peniaze alebo Fiat. Na druhej strane obchodovanie s kryptomenami pokrýva aj nákup a predaj akýchkoľvek kryptomien alebo coinov a ich výmenu na základe fiat podľa vlastného výberu.

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, aby ste mohli obchodovať s kryptoaktívami, je zabezpečiť, aby ste mali peňaženku, kde si môžete ponechať ľubovoľnú kryptomenu, ktorú kupujete, z akejkoľvek kryptoburzovej platformy ako Remitano, Coinbase, Binance atď. Prvá etapa obchodovania s kryptomenou je vytvorenie si účtu. Podstatou vytvorenia účtu je prejaviť záujem a tiež vám poskytnúť platformu na získanie vašej peňaženky s kryptomenami.

Čo sú platformy na výmenu kryptomien?

Jedná sa o platformy, ktoré umožňujú nákup a predaj kyptomien. Existujú centralizované a decentralizované platformy, ale najlepšie sú vždy decentralizované. Decentralizované platformy sú riadené viacerými systémami (čo znamená, že ich neovláda jediný počítač). Tieto platformy vám umožňujú nakupovať a predávať kryptomenu a tiež ich ukladať do peňaženky.

Burzy účtujú obchodníkom poplatok za to, že vám umožňujú obchodovať s kryptomenami. Priemerný poplatok za obchod je 0,1% z každého obchodu uskutočneného na platforme. S kryptoaktívami v hodnote miliárd dolárov sa obchoduje každý deň. Šťastní obchodníci a tí, ktorí si to skoro osvojili, zarobili na obchodovaním s kryptomenami a teraz je to ich práca na plný úväzok.

Z mojej skúsenosti v zásade existujú dva typy obchodovania s kryptomenami:

  • krátkodobé
  • a dlhodobé obchodovanie.

Krátkodobé obchodovanie

Týka sa to nákupu kryptomeny za nízku cenu, aby ste ju držali len krátko, a potom ju predali s marginálnym ziskom. Čas obchodovania môže byť medzi minútami až mesiacmi.

Myšlienka je jednoduchá; kupujete mincu, pretože si myslíte, že sa cena v krátkom čase zvýši, a potom ju predáte, aby ste dosiahli rýchly zisk.

Dlhodobé obchodovanie

Dlhodobé držanie označuje akt držby konkrétneho kryptoaktíva veľmi dlho, presnejšie roky. Slovo HODL, čo znamená Hold on For Dear Life, pochádza z dlhodobého obchodovania. Myšlienkou dlhodobého obchodovania je držať kryptoaktíva veľmi dlho bez ohľadu na volatilitu s nádejou, že sa po rokoch držby zvýši o významný faktor.

 

Riziká obchodovania s kryptomenami

Výkyvy sú najvýznamnejším problémom, s ktorým sa obchodníci s kryptomenami stretávajú. Obchodovanie s kryptomenami má veľa výhod, ale skôr ako začnete obchodovať, musíte si uvedomiť riziká spojené s obchodovaním. Ďalej uvádzame niektoré riziká spojené s kryptomenou.

  • Kryptomena kolíše:
    Kryptomena nemá pevne stanovenú cenu počas stanoveného obdobia. To znamená, že hodnota kryptomeny dnes sa môže zajtra zmeniť. Zmena môže byť pomalá alebo rýchla, ale je dosť neobvyklé, že hodnota kryptomeny výrazne poklesne. Väčšinou vždy keď klesne, je to o málo a stále existuje čas, kedy bude pumpovať (kryptomena sa navyšuje).
  • Kryptomena nie je regulovaná:
    Banka ani vláda nemajú kontrolu nad týmito digitálnymi aktívami. Ľudia im však venujú viac pozornosti kvôli ich užitočnosti a tomu, ako sa stávajú všeobecne akceptovaným po celom svete.
  • Bezpečnostné riziká:
    Môžu sa vyskytnúť chyby kryptomeny a môže dôjsť k hacknutiu kryptomeny.
    Niekedy môže byť ťažké vyhnúť sa prekážkam v dôsledku technických zlyhaní. Hackeri sa môžu tiež nabúrať do kryptomien a hrať sa s nimi.

 

Najlepším spôsobom, ako sa vyhnúť problémom s kryptomenou, je získať čo najviac informácií pred začiatkom.

Existuje pomerne veľa ľudí, ktorí sa obávajú najlepších obchodných platforiem, ktoré môžu použiť na svoje transakcie. Toho sa netreba obávať.

Tento článok vyberie niektoré z najlepších platforiem na výmenu kryptomien, ktoré môžete použiť na obchodovanie. Existuje veľa ďalších platforiem a cieľom by malo byť nájsť to najlepšie. Nižšie je uvedený prehľadný zoznam piatich platforiem obchodovania s kryptomenami, ktoré sú bezpečné a dôveryhodné.

 

Remitano

Toto je najviac odporúčaná obchodná platforma pre začiatočníkov aj pre odborníkov. Platforma je P2P viazaný trh, ktorý uľahčuje a urýchľuje nákup a predaj kryptomeny a obchodovanie s miestnou menou. Ste v spojení s kupujúcimi alebo predávajúcimi (v závislosti od toho, čo chcete robiť), a transakcia pokračuje bezpečne.

 

Coinbase

Coinbase je jednou z najlepších platforiem na obchodovanie. Je vysoko zabezpečený a ľahko použiteľný na obchodovanie s poprednými kryptomenami, ako sú bitcoiny, ethereum a ďalšie. Coinbase má API, ktoré umožňujú vývojárom prepojiť sa s aplikáciami a obchodnými platformami tretích strán. Coinbase je na tomto zozname, pretože je ľahko použiteľný, vysoko bezpečný a poplatky sú nízke.

 

Kraken

Kraken je na zozname, pretože ide o starú a konzistentnú platformu pre kryptomeny, ktorá umožňuje financovanie z rôznych možností. Táto platforma je pre začiatočníkov super, pretože uľahčuje proces registrácie.

 

CEX.IO

Toto je spoľahlivá platforma pre viac kryptomien. Môžete tiež vkladať z miestnej banky (kreditná karta alebo iná možnosť, ktorá vám vyhovuje). Možnosti viacerých platieb a vysoká bezpečnosť, súlad štátu s regulačnými organizáciami sú hlavnými dôvodmi, prečo by ste mali zvážiť túto platformu. Môžete tiež sledovať svoje investície pomocou ich vyvinutých prehľadov.

 

Binance

Toto je spoľahlivá platforma pre viac kryptomien. Môžete tiež vkladať z miestnej banky (kreditná karta alebo iná možnosť, ktorá vám vyhovuje). Možnosti viacerých platieb a vysoká bezpečnosť. Môžete tiež sledovať svoje investície pomocou ich vyvinutých prehľadov.

 

Vďaka čomu sú kryptomeny ideálne na obchodovanie

Hlavným dôvodom, prečo sú kryptomeny ideálne na obchodovanie, sú fluktuácie. Existujú prípady, kedy budete mať väčší zisk vďaka cene pri kúpe kryptomeny a v dlhodobom horizonte ste zaznamenali nárast (to znamená, že dosahujete zisk). Vďaka príležitosti nakupovať kryptomeny, keď sú lacnejšie alebo za ceny, ktoré sú pre vás výhodné, a predať ich, keď si uvedomíte, že zvýšili svoju hodnotu, je kryptomena ideálna na obchodovanie.

Je nesporným faktom, že príjem z obchodovania s kryptami nemusí byť taký obrovský, ako ste si predstavovali, čím viac však hodnotu kryptomeny držíte alebo obchodujete a čím dlhšie svoju kryptomenu držíte, tým viac šanca na veľké vyplatenie.

Cena je ovplyvnená ekonomickým faktorom dopytu a ponuky. To je to, čo obchodníci s kryptomenami používajú pri vyrovnávaní portfólia. Kryptomena je iba iná a jedinečná forma alebo príležitosť investovania.

Príbuzné

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.