Od svojho vzniku sa technológia Blockchain rýchlo stáva kritickou pre podnikanie v 21. storočí.

Odkazy: Odkaz 1

Blockchain je pravdepodobne ďalšia veľká vec po vzniku elektriny a internetu. Začala transformovať podniky nepredstaviteľnou rýchlosťou a tí, ktorí túto technológiu nepoužívajú, sa teraz usilovne snažia oboznámiť sa, ovládnuť ich a aplikovať na svoje organizačné procesy.

Blockchain je pre podnikanie v 21. storočí veľmi dôležitý, pretože ide o základnú technológiu s potenciálom vylepšenia mnohými spôsobmi tak, aby vyhovovala rôznym obchodným prevádzkovým potrebám.

Pripomeňme, že práve v počiatočnej fáze internetu začal blockchain poháňať životy ľudí aj firiem.

 

Čo by ste mali vedieť

Blockchain je digitálna účtovná kniha, kde sa spracúvajú transakcie. Názov vzišiel z jeho konceptu, kde sú záznamy známe ako ‘Blocks’ spojené s jediným lineárnym vzorom, známym ako ‘Chain’ - teda Blockchain.

 

Čo hovoria odborníci

Adebayo Juwon, marketingový vedúci spoločnosti FTX Africa, v exkluzívnej poznámke pre Nairametrics, hovoril o moduloch efektívnosti, ktoré táto technológia prináša podnikom v globálnom meradle;

Majitelia firiem neustále hľadajú prostriedky na rozšírenie svojho podnikania, získanie konkurenčnej výhody nad ostatnými pri súčasnom zisku. V poslednej dobe mnoho špičkových spoločností na celom svete pracuje na dosiahnutí svojich cieľov pomocou technológie Blockchain.

Korporácie musia pochopiť, ako efektívne pracovať. Blockchain dokázal, že spolupráca je možná. Umožnila ľuďom slobodne posielať, prijímať a overovať dátové transakcie s menšou dôverou.

Údaje o blockchaine sú overiteľné a zabezpečené pomocou pokrokovej kryptografie, vďaka čomu je odolný voči neoprávneným zmenám a hackerom. Eliminujú sa tiež náklady na sprostredkovateľov, vďaka čomu sú transakcie efektívnejšie. Používanie technológie Blockchain pri obchodných transakciách je takmer okamžité, čo verím, že väčšina podnikateľov bude považovať za príjemné.

Chimezie Chuta, popredný odborník na blockchain a zakladateľ spoločnosti Blockchain Nigeria User Group, hovoril o spoľahlivosti, ktorú táto technológia poháňa pre podniky na celom svete;

Technológia blockchain rieši problém dôvery v obchodné transakcie, či už sa to týka výmeny peňazí, záznamov alebo dokonca tovaru a služieb. Pri Blockchaine je kód zákonom v prostredí bez dôvery.

Ak je potrebné mať verejný nemenný záznam transakcií, odpoveďou je blockchain. Ak neexistuje žiadny prínos, nemá zmysel používať blockchain. V takom prípade je riešením problému samostatná kryptografia.

Chike Okonkwo, manažér rozvoja podnikania, OKEx, hovoril s Nairametrics o tom, ako táto technológia prináša podnikom bezpečnosť;

Prostredníctvom chránenej kryptografie zabezpečuje dátové knihy, ktoré pomáhajú podporovať dôveru a predchádzať podvodom.

Po procese maximálneho overenia dôveryhodnosti sa transakcie / údaje ukladajú do blokov obsiahnutých v miliónoch počítačov zapojených do reťazca a tieto transakcie sa zaznamenávajú v chronologickom poradí vo všetkých blokoch.

Údaje uložené v blockchaine je možné overiť z miesta ich pôvodu. Pomocou inteligentných zmlúv môžu podniky vopred nastaviť podmienky na blockchaine.

Technológia blockchain sa v súčasnosti experimentuje v odvetviach ako poľnohospodárstvo, bankovníctvo, zdravotníctvo, školstvo, elektronický obchod, majetok, baníctvo, maloobchod, doprava a logistika, médiá a zábava, automobilový priemysel. Zoznam pokračuje.

V správe pripísanej spoločnosti Pricewaterhouse Coopers uviedla, že:

Technológia blockchain by viedla k podstatným ziskom spojením procesov prostredníctvom zdieľanej šifrovanej databázy. Goldman Sachs sa domnieva, že dôsledné a koordinované používanie technológie Blockchain v bankovníctve by mohlo odvetviu ušetriť 3 až 5 miliárd dolárov ročne v KYC a nákladoch na boj proti praniu špinavých peňazí (AML).

 

Medzi výhody technológie Blockchain v podnikoch patrí;

  • Ľahké sledovanie transakcií - uľahčuje podnikom sledovanie ich produktov a transakcií vďaka integrovaným vlastnostiam transparentnosti, ktoré prevádzkovým manažérom poskytujú nástroje na vyššiu úroveň autenticity, spoľahlivosti a hlavne zodpovednosti.
  • Zabezpečenie stránok - Významná americká digitálna zmenáreň Coinbase využíva túto technológiu na uľahčenie platobných procesov pre svojich zákazníkov a doposiaľ nikdy nebola napadnutá hackermi kvôli vysokej úrovni integrácie s touto technológiou.
  • Zisk - Ďalším dôveryhodným príkladom je svetovo uznávaná platobná spoločnosť Visa. Pred štyrmi rokmi predstavila blockchainovú platformu, ktorá by sa zaoberala platobnými službami medzi podnikmi, čo v priebehu rokov pomohlo zvýšiť jeho ziskové marže.
  • Znižuje prevádzkové náklady - Umožňuje odstránenie sprostredkovateľov alebo nepotrebných sprostredkovateľov spojených s vedením záznamov a prehodnocovaním transakcií.
  • Zvyšuje dôveryhodnosť - Môže sa použiť na uľahčenie digitálnych zmlúv a zabezpečenie zmlúv, čo sťažuje ich falšovanie alebo pozmeňovanie, a tým zvyšuje dôveryhodnosť.
  • Zjednodušuje správu dodávateľského reťazca - zjednodušuje proces riadenia dodávateľského reťazca v podnikoch; teda ponúka nákladovo efektívnu metódu sledovania produktov a služieb bez neefektívnosti a hádania. Obchodník so spotrebným tovarom v súčasnosti využíva technológiu na monitorovanie transakcií vo svojom dodávateľskom reťazci a v tejto súvislosti znížil prevádzkové náklady.


Na záver je dôležité poznamenať, že Blockchain pomôže pri znižovaní globálnej zložitosti kombináciou decentralizácie, bezpečnosti a transparentnosti.

Príbuzné

Inovácie Ethereum

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.