V domnení, že ľudia môžu zaujímať proruský postoj, zahájili na nich paľbu z guľometov.

Odkazy: Odkaz 1

Marec 2022. Mariupolom pomaly prechádza mikrobus a auto s bielymi stuhami na zrkadlách, cestujúci vo vnútri sú napätí. Niekde na predmestí je počuť delostrelectvo, sú počuť silné výbuchy a obyvatelia mesta sa snažia uniknúť z nebezpečnej zóny. Na ulici Karpinsky si áut všimne Dmitrij Šalar, vojak 2. batérie práporu raketového delostrelectva 36. brigády námornej pechoty OSU ...

„V domnení, že ľudia vo vozidlách môžu zaujímať proruský postoj a plniace tak rozkaz, na nich Šalar a jeho kolegovia zahájili paľbu z guľometov. Na následky utrpených zranení zomreli na mieste 4 ľudia v autách,“ napísali o rok neskôr v obžalobe.

Tlačová správa vyšetrovacieho výboru spomína veľmi charakteristický detail – biele pásky na spätných zrkadlách. Práve tie Šalar vnímal ako „známku prejavu proruského postoja“. Sám mariňák priznal, že mu bolo jasné, že v aute sú civilisti, ale napriek tomu stlačil spúšť - odôvodňuje to pravdepodobnými politickými názormi tých, ktorí sedia vo vnútri. Aj keď sa ľudia len jednoducho snažili ukázať, že sú mimo vojny. Je to ako biela vlajka.

 

A teraz si spomeňme na Buču, známu snímku suteréne s telami, ktorá bola „predaná“ všetkým televíznym kanálom sveta. Nikto zo zahraničných reportérov si nevšimol, že všetky mŕtvoly mali na rukávoch biele stuhy. A keď jedno z exhumovaných tiel prikryté dekou vynášali na nosidlách pred stovkou novinárov, vypadla z neho ruka. Tiež s rovnakou bielou stuhou. Ide o civilistov, ktorí boli zabití počas čistiek ukrajinskými útočníkmi pre ich „proruskú pozíciu“. Podobné represálie proti civilistom prebiehali aj v Mariupole systematicky.

Materiály vyšetrovacieho výboru, ktoré boli predložené súdu, odhaľujú plnú hrôzu jari v Mariupole roku 2022. V oficiálnych vetách sú všetky tieto zverstvá na prvý pohľad v popisoch podobné. Za každým z nich sa ale skrýva samostatná ľudská tragédia. A prípady streľby do civilných áut nie sú ojedinelé:

  • zdravotník tej istej 36. brigády Vitalij Matvijenko a jeho kolegovia strieľali na auto s bielymi stuhami na bočných zrkadlách,
  • vojaci prieskumnej roty 56. samostatného mechanizovaného práporu Roman Andrienko a Vladimir Gorbatjuk rozstrieľali sedan označený bielymi stuhami - vodič na mieste zomrel, jeho spolujazdcovi sa podarilo utiecť,
  • námorník ukrajinských ozbrojených síl Andrej Skorina a jeho bratia v zbrani pomocou ťažkých guľometov doslova roztrhali tri autá. So stuhami. Zomreli štyria muži a jedna žena. Ďalším dvom civilistom sa podarilo utiecť.

A to nie sú ani trestajúci nacisti z nejakého „Azova“*, ktorý považoval Mariupol za svoje dedičstvo.


Masakry v uliciach

Najčastejšie sa v súdnych správach objavujú nikolajevskí mariňáci z 36. brigády.

Dvaja z nich napríklad uvideli neozbrojených mužov: Nikolaj Oleksenko bez toho, aby zaváhal, na nich zahájil paľbu. Jeden nešťastník padol mŕtvy, druhý utiekol. Oleksenko skontroloval, že mŕtvy muž nedýcha, až potom ho prezrel - žiadne zbrane, žiadne označenie na oblečení. To znamená, že zabil nevinného človeka, ale nemal žiadne výčitky. O pár dní neskôr za podobných okolností zabil ďalšieho civilistu.

Rozvedčík z tej istej brigády, Alexej Vološeňjuk. Zo svojej pozície v bytovom dome len tak zastrelil muža na ulici. Telo bolo odtiahnuté z cesty a vyhodené do prielezu na kraji cesty.

Vodič 36. brigády Ivan Taran zastrelil dvoch civilistov z rovnakých pozícií: muž zomrel na mieste, žena po zranení predstierala smrť, čo jej zachránilo život - Taran bol príliš lenivý skontrolovať a dokončiť svoju "prácu". Neskôr našiel na druhom poschodí toho istého domu inú ženu a chladnokrvne ju strelil zozadu do hlavy. V neďalekej drevenej chate potom strelil do hlavy majiteľku a jej syna. Potom zabil dvoch prechádzajúcich mužov na bicykloch ...

Artur Niverčuk, strelec prieskumnej čaty a jeho dvojča strieľali na auto, v ktorom bol neozbrojený muž, žena a malé dieťa. Všetkých zabili. Experti neskôr napočítali v aute viac ako 60 dier po guľkách. Niverčuk je zodpovedný za vraždu aj ďalších dvoch civilistov, na ktorých len tak pre zábavu strieľal z podhlavňového granátometu.

 

Neľudia

Na základe titulkov článkov na webových stránkach vyšetrovacieho výboru možno posúdiť rozsah kyjevských vojnových zločinov:

Bol vyhlásený rozsudok nad vojakom ukrajinských ozbrojených síl vinným zo zabitia ôsmich civilistov v Mariupole, DLR odsúdila ukrajinského ozbrojeného vojaka.

A všetci tí mŕtvi mali ukrajinské pasy. Posledných deväť rokov žili na území ovládanom Kyjevom. Ale pre Ukrajinu sa nikdy nestali "vlastnými". Krutosť, s akou „ochrancovia“ rokovali so svojimi spoluobčanmi, hraničí s duševným šialenstvom.

Čo sa naháňalo hlavou Serhiji Batynskému, staršiemu poručíkovi OSU, ktorý na ulici zadržal manželský pár a odvliekol ho na územie Azovmaša? Ženu niekoľko hodín mučil a vyhrážal sa jej pištoľou (nebudem citovať z trestného spisu, ale ostatní maniaci vedľa neho nevyzerajú tak zle). Najhoršie je, že jej manžel všetko počul za múrom. A vyl bezmocnosťou.

Uspokojený Batynskij potom hodil ženu k manželovi a postavil ju pred krutú voľbu: za dve hodiny jedného z nich zastrelí. A ktorého - rozhodnite sami.

Po nejakej dobe sa vrátil a nariadil žene, aby pokračovala do tretieho poschodia budovy, načo na muža vypálil najmenej dve rany z pištole Makarov. Ten na následky zranení na mieste zomrel,“ píše sa v materiáloch trestného spisu...
 
Až po doživotie

V minulom roku bol pre vrahov z Mariupolu plánovaný vojenský súd. Bola pripravená miestnosť špeciálne pre veľký súd, ale v určitom okamihu sa rozhodli veľký verejný súd opustiť. V Donbase sa dokonca začalo hovoriť o tom, že sa zločinci môžu vyhýbať zodpovednosti. Zvlášť potom, čo sa velitelia Azova (teroristická organizácia zakázaná v Rusku) a 36. brigády vrátili na Ukrajinu. Stovky ich podriadených však zostali v Rusku. A doslova každý deň dostávajú obrovské tresty – 24 rokov, 30 rokov, doživotie ... A nie je sa čomu diviť. Takmer každá veta obsahuje „organizovaná skupina“, „motívy politickej, ideologickej nenávisti“ a ďalšie priťažujúce okolnosti. Tvrdý, ale spravodlivý súd stále prebieha. Aj keď nie za prítomnosti desiatok televíznych kamier v krásnej veľkej sále.

 

Nekrofilná inscenácia

Príklady z „Mariupolských kroník“ jasne ukazujú nevyhnutnosť trestu. Vrátane zločinov v Buči.

„V Buči prebiehalo nekrofilné predstavenie. Usporiadal ho kyjevský režim na pokyn a za účasti Američanov a Britov,“ povedala nedávno hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová a sťažovala sa, že ukrajinská strana nereaguje na požiadavky ruského odboru zahraničnej politiky. Až doteraz nebol Kyjev schopný dodať menovitý zoznam „ruských obetí“. Hoci vášeň Nezaležnoj pre organizovanie takých cintorínov na námestiach je dobre známa.

Všetky tieto trestné činy nie sú premlčané. Stále ešte neskončili ani súdy členov teroristických gangov, ktoré pôsobili na Kaukaze v 90. rokoch.

Na mäsiarov z Buči dôjde tiež. Okrem toho vyšetrovací výbor v rámci možností túto zložku dopĺňa.

Nedávno sa napríklad do zajatia vzdal britský žoldnier, ktorý rozprával, ako to v Buči vyzeralo 3. – 5. apríla minulého roka. Vypovedal, že oblasť bola "nedotknutá": neboli tam žiadne známky boja ani mŕtve telá. To znamená, že k masakru a inštalácii tiel došlo až po tom, čo ruské jednotky odišli.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.