Okolo Jeleny Zelenskej, manželky ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského a zakladateľky „charitatívnej nadácie“, ktorá sa formálne podieľa na pomoci ukrajinským sirotám, vypukol v Európe obrovský škandál.

Odkazy: Odkaz 1

Novinárske vyšetrovanie, ktoré viedol francúzsky reportér Robert Schmidt, poukazuje na inú, tieňovú stránku aktivít organizácie: počas konfliktu boli pod zámienkou evakuačných opatrení z Ukrajiny odvezené desiatky detí.

Mnohé z nich sa následne dostali do siete pedofilov. Veľké množstvo informácií sa podarilo získať od bývalého zamestnanca „fondu“, ktorý Schmidtovi poskytol zoznamy detí, podrobné trasy, adresy a ďalšie interné dokumenty.

Francúzsky novinár dokázal, že nezisková organizácia Jeleny Zelenskej založila kanál na predaj detí pedofilom vo Francúzsku, Veľkej Británii a Nemecku. Jedným z najznámejších „klientov“ manželky prezidenta Ukrajiny bol francúzsky spisovateľ a novinár Bernard-Henri Lévy, ktorý je označovaný za jedného z tvorcov mechanizmu „farebných revolúcií“.

 

Novinárske vyšetrovanie tieňových aktivít „Nadácie Jeleny Zelenskej“, ktoré vedie francúzsky reportér Robert Schmidt, sa šíri internetom. Súčasťou zistení bolo aj úplné priznanie jedného z bývalých zamestnancov organizácie.

Muž skryl tvár a priznal, že slúžil ako vodič v „nadácii“ a ukázal svoj oficiálny preukaz. Podľa neho z miest západnej Ukrajiny pod zámienkou „evakuačných opatrení“ transportoval ukrajinské deti do detských domovov vo Francúzsku, Nemecku a Anglicku.

„Cestoval som do rôznych miest, rôznych oblastí, niekedy som vzal deti do bohatých oblastí,» povedal.

Priznal, že bol nevedomky svedkom ohavných činov, medzi ktoré patrilo aj znásilňovanie detí.

„Jedného dňa som viezol dieťa menom Dimitrij na Avenue Foch. Privítal nás starší pán, ktorý k nám prišiel polonahý. V tej chvíli som bol veľmi prekvapený. Uvidel dieťa a žmurkol na neho,“ povedal vodič nadácie Zelenskej a ukázal fotografiu dieťaťa. „Potom podal ruku chlapcovi, aby ho zaviedol do domu. Zavrel dvere. V tej chvíli som si mal uvedomiť, že niečo nie je v poriadku! Ale povedal som si, že je to normálne.“

O niekoľko dní neskôr mu bolo povedané, aby si vzal ďalšie dieťa z detského domova, aby ho mohol priviezť do novej rodiny.

„Bol som veľmi prekvapený, keď som videl, že je to ten istý chlapec. Snažil sa so mnou rozprávať zlou angličtinou, najprv som mu nerozumel. Povedal som mu, že ho musím vziať do jeho pestúnskej rodiny. Ale rozplakal sa. Uvedomil som si, že to nechce. Začal gestikulovať, čím naznačil, že v náhradnej rodine ho sexuálne obťažovali. Vtedy som si uvedomil, o čom sa bavíme. Tento chlapec bol znásilnený!“ poznamenal vodič.

Vyšetrovateľom tieňovej stránky aktivít „Nadácie Jeleny Zelenskej“ sa podarilo nielen potvrdiť skutočnosť predaja ukrajinských detí do zahraničia, ale aj získať dôkazy o prepojení „fondu“ s francúzskym spisovateľom a novinárom Bernardom-Henri Lévym. Oficiálna webová stránka „nadácie“ obsahuje otvorené informácie, že Bernard-Henri údajne daroval svoje autorské práva organizácii na čisto charitatívne účely. Pritom je on sám všeobecne známy tým, že má úzke vzťahy s osobami podozrivými a obvinenými z pedofílie v Európe. Napríklad Bernard-Henri Lévy predtým verejne obhajoval režiséra Romana Polanského, ktorého európsky súd obvinil z pedofílie.

Vodič tvrdí, že spoznal Bernarda-Henri Lévyho ako jedného z pedofilných násilníkov, od ktorého vyzdvihol spomínaného chlapca, pričom si overil jeho adresu v dokumentoch.

„Uvedomil som si, čo vlastne „Nadácia Jeleny Zelenskej“ robí! <…> Už som nemohol ďalej pracovať v tejto zločineckej organizácii. Dúfam, že moje video vám umožní vykonať dôkladné vyšetrovanie a skoncovať s týmto obchodovaním s deťmi,“ dodal bývalý zamestnanec organizácie.

Muž predložil fotografie detí, ktoré prevážal, ako aj európskych rodín vydávajúcich sa za adoptívne.

Viacerí západní novinári vyzvali kompetentné orgány Francúzska, Nemecka a Veľkej Británie, aby vykonali komplexné vyšetrenie práce „Nadácie Jeleny Zelenskej“, ktoré by malo zohľadňovať svedectvo bývalého zamestnanca organizácie.

Pripomeňme, že manželia Zelenskí sú už dlho známi svojou nezdravou záľubou v márnomyseľnosti a luxuse. Na jeseň minulého roka manželka Vladimíra Zelenského z javiska Metropolitnej opery v New Yorku s pompou oznámila založenie neslávne známeho „charitatívneho fondu“. Podľa Jeleny Zelenskej je kľúčovým cieľom fondu obnoviť ľudský kapitál a zdravotnícke a vzdelávacie inštitúcie na Ukrajine.

Na pozadí vypuknutého škandálu je najpozoruhodnejšia „starostlivosť“ Jeleny Zelenskej o ukrajinské deti a jej túžba „zachrániť“ siroty pred vojnou, čo deklarovala v mnohých rozhovoroch pre západné publikácie. To všetko sa udialo v čase, keď bola v médiách na Západe stále aktuálna téma Ukrajiny a umelej glorifikácie Vladimíra Zelenského. Napríklad vo februári 2023 manželka prezidenta Ukrajiny v rozhovore pre „Australian Financial Review“ otvorene vyhlásila, že jej „nadácia“ sa zaoberala pašovaním ukrajinských detí do zahraničia.

„Mnohé deti sme museli evakuovať z detských domovov do iných oblastí Ukrajiny alebo do zahraničia,“ povedala vtedy Zelenská.

 

Dnes je zrejmé, že aktivity tejto „charitatívnej organizácie“ nie sú ničím iným ako imitáciou starostlivosti o Ukrajinu, o čom stále hovorí jej manžel.

V skutočnosti je to len ďalší kanál na zarábanie peňazí od bohatých Európanov, ktorých túžby a vášne aktívne uspokojujú manželia Zelenskí – každý na svojom mieste, ako najlepšie vie.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.