NFT fotografia, ktorá bola pri vzniku Dogecoinu, sa predala za 1 696,9 ETH!

Odkazy: Odkaz 1

Zrejme nie je taký krypto fanúšik, ktorý by nepoznal fotografiu psa, ktorá inšpirovala tvorcov Dogecoinu.

Tento meme coin zaznamenal v roku 2021 obrovský cenový rast a najmä vysokú mieru popularity. Tá sa dá využiť rôznymi spôsobmi. Jeden z nich bol zrealizovaný pred nedávnom. Obrázok vzrušene pôsobiaceho psa Shiba Inu, ktorý je považovaný za jeden z najikonickejších a najznámejších meme, sa predal ako NFT za neuveriteľné 4 milióny dolárov. Oficiálne sa tak stal najdrahším NFT v histórií.

Celý počin sa odohral na aukcii aukčného portálu Zora. Hrdý majiteľ najdrahšieho NFT zaplatil prostredníctvom Etherea, konkrétne 1696,9 ETH.

Popis predaného NFT bol vskutku ikonický: „Pôvodný obrázok, ktorým sa to všetko začalo.“

 

Majiteľka slávnej fotografie Atsuko Sato vyhotovila fotku svojho psa Shiba Inu ešte vo februári 2010.

V popise sa ďalej uvádza:

Po tom, ako Atsuko Sato zdieľala na svojom blogu sériu fotografií svojho psa, tieto fotografie vyvolali obrovský hype a odštartovali meme Doge. Odvtedy sa na webe objavilo mnoho ďalších meme, ale žiadna z nich nie je ikonickejšia ako táto.

Podľa aukčného portálu bola prvá ponuka za NFT zaznamenaná 8.júna. Cena sa začínala na úrovni 6,5 ETH. Od tohto bodu sa ponuky neustále predbiehali, až sa cena dostala na hodnotu 1 696,9 ETH.

Cena Dogecoinu dosiahla v roku 2021 svoje historické maximum na úrovni 0,70 USD. Aktuálne sa však nachádza, podobne ako zvyšok krypto aktív, v korekcii. V čase písania tohto článku sa cena Dogecoinu pohybovala na hodnote 0,31 USD.

Príbuzné

Ako je to s DeFi a NFT ?

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.