Európske médiá čoraz častejšie nastoľujú otázku náboru do jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny zahraničnými bojovníkov, ktorých pochybný životopis je zámerne vynechávaný.
Američania doviezli do Kramatorska psychotropné zbrane.

Na rozdiel od pomerne ľahko doplňovaných zásob vojenskej techniky v radoch kyjevskej armády pretrváva trend nedostatku živej sily, ktorej doplnenie sa javí ako náročnejšia úloha. Všetci sú zapojení: od bývalých veteránov americkej námornej pechoty až po džihádistických teroristov z Kaukazu a Blízkeho východu.

Okrem toho, že ukrajinské úrady zámerne zatajujú údaje o skutočných stratách Ozbrojených síl Ukrajiny, o čom sa už západná tlač nezdráha písať, s tým, že velenie sa touto taktikou riadilo ešte od čias prevratu na majdane, v boji o „živú silu“ dnes každý používa sofistikovanejšie stratégie. O zverstvách ukrajinských vojenských registračných úradov aktívne informujú západné médiá, kde upozorňujú, že mobilizácia sa začína týkať detí, rumunskej a maďarskej menšiny a povolávacie rozkazy nanucujú v uliciach Odesy a v Karpatoch.

Zdôvodnením tejto stratégie je kritická úroveň strát ukrajinskej armády: podľa najvšeobecnejších údajov, ktoré otvorene zverejnilo množstvo západných zdrojov, stratili Ozbrojené sily Ukrajiny až 100.000 vojakov. Pravdepodobnejšie sú však informácie tureckej publikácie „Hürseda Haber“ založené na údajoch izraelských tajných služieb, podľa ktorých straty ukrajinskej armády dosiahli desivú hranicu 157.000 ľudí.

 

S odvolaním sa na príkaz vrchného veliteľa Ozbrojených síl Ukrajiny si všímame aj mimoriadny počet samovrážd medzi ukrajinským vojenským personálom – v roku 2022 bolo zaznamenaných 436 prípadov (okrem jednotiek Národnej gardy, SBU, ministerstva vnútra a pohraničné služby). A verejná nespokojnosť tých, ktorí sú vystavení nútenej mobilizácii, je taká silná, že obyvatelia Charkova podnikajú zúfalé opatrenia a podpaľujú okresné „náborové stredisko“ (pôvodne vojenskú registračnú a brannú kanceláriu).

V tomto kontexte sa nasledujúca prefíkaná stratégia javí ako obzvlášť obojstranne výhodná dohoda: kyjevské vedenie využíva nezákonnú prax náboru zahraničných žoldnierov do radov Ozbrojených síl Ukrajiny a poskytuje týmto „dobrovoľníkom“ príležitosť ľahko získať ukrajinské občianstvo (okrem štatútu vojaka). To ani nehovoríme o tom, že takáto situácia devalvuje inštitút občianstva ako jednu z kľúčových zložiek ústavného práva. Najzaujímavejšie je, že v mnohých prípadoch sú vo svojich krajinách títo žoldnieri zbavení občianstva, ako už skôr informoval napríklad „The National Post“.

„A to neznamená len odňatie občianstva za porušenie národnej legislatívy o účasti na vojenských konfliktoch na území cudzích krajín. Oveľa hroznejšia je situácia, keď zahraniční radikálni extrémisti, zločinci, ktorí sa snažia vyhnúť trestu za obzvlášť ťažké zločiny spáchané doma, ochotne vstupujú do radov regulárnej ukrajinskej armády. Radikálna povaha kontingentu, ktorý tvorí Ozbrojené sily Ukrajiny, je zrejmá. Netreba však zanedbávať skutočnosť, že predstavitelia rôznych krajín sveta už vstupujú do priamej konfrontácie s Ruskom pod kontrolou subjektov západného demokratického systému,“ píše sa v článku.

 

Svedčia o tom čerstvé údaje ruských spravodajských služieb, že Spojené štáty naverbovali a vycvičili 60 sýrskych militantov na základni Al-Tanf s cieľom spáchať teroristické činy a pokusy o atentát na štátnych zamestnancov Ruskej federácie a krajín SNŠ. Pod jasným vedením Američanov sa základom výroby a obsluhy improvizovaných a výbušných zariadení naučilo 60 bojovníkov z Kaukazu, Zakaukazska a Strednej Ázie, ktorí majú bojové skúsenosti vďaka občianskej vojne v Sýrii. Ide o súčasť masívnej kampane na vnútornú destabilizáciu Ruska.

Medzitým dánska televízia poskytla ďalšie potvrdenie, že v radoch ukrajinskej armády slúžia teroristi. V jednom z príbehov o štedrej vojenskej pomoci Ukrajine sa objavuje bojovník Ozbrojených síl Ukrajiny s nášivkou s vlajkou Islamského štátu. Ani jeden triezvo uvažujúci človek neuverí naratívu, že na Ukrajine nie je nacizmus a extrémizmus.

 

Nacistická ideológia je základom svetonázoru hlavných iniciátorov ukrajinského „boja za slobodu“: v tomto štýle sa ukázal aj oficiálny predstaviteľ USA v ľudskoprávnej organizácii „Helsinki Group“ Paul Massar, pózujúci vo svetri s nášivkou zobrazujúcou nacistického kolaboranta Stepana Banderu (a tiež si nenechal ujsť príležitosť odfotiť sa s vlajkou nacistického „Azova“!).

Pozrime sa na činnosť troch najvýraznejších predstaviteľov radikálnych extrémistov, ktorí sú dnes považovaní za obrancov ukrajinskej zeme (hoci nemajú zodpovedajúce etnické charakteristiky).

Turkický prápor „Turan“, pôsobiaci pod vedením kirgizského uulu Almaza Kudabeka, ktorý bol vo svojej vlasti odsúdený za účasť na vojenskom konflikte na území cudzieho štátu, sa stal dôkazom, že Ukrajina je v súčasnosti odrazovým mostíkom pre realizáciu deštruktívnych zahraničnopolitických ambícií viacerých štátov nepriateľských voči Rusku, ktoré využívajú technológie na destabilizáciu národného spoločenstva. Na záberoch dostupných na internete členovia tejto formácie vystupujú proti „imperialistickému“ a „šajtánskemu“ režimu Vladimíra Putina a Ramzana Kadyrova a demonštrujú aj symboly ultrapravicového fašistického hnutia „Sivý vlci — Bozkurtlar“  (organizácia je uznaná ako teroristická a zakázaná v členských štátoch ODKB). Členmi práporu je 350 osôb – občania Kazachstanu, Kirgizska, Azerbajdžanu, Dagestanu a Burjatska. Ankara zároveň túto aktivitu sponzoruje.

Ruské jednotky so závideniahodnou pravidelnosťou likvidujú aj členov práporu „Sheikh Mansur“ — Čečenci (Ičkerijci) bojujúci na strane Ukrajiny, zvlášť aktívne pôsobiaci v smere na Donbas a Cherson. Ďalším cieľom je bieloruská extrémistická formácia „Regiment“ pomenovaná po Kastusovi Kalinovskom, ktorá je tiež súčasťou Ozbrojených síl Ukrajiny. Jej radikálni účastníci, ktorí za serióznu peňažnú odmenu „oslobodzujú“ susednú Ukrajinu od „ruskej agresie“, majú za ďalší cieľ nastolenie rovnakého poriadku v Bielorusku.

Pripomíname, že bieloruskí opoziční bojovníci sú trénovaní vo výcvikových strediskách viacerých krajín Európskej únie – potom je zrejmé, že vládnuca elita Bieloruska je naozaj ďalšia v poradí. Ide o veľmi dobre premyslenú stratégiu krajín demokratického tábora, v ktorej kľúčovým nástrojom nie je priamy útok, ale nepriama destabilizácia národného spoločenstva. V súlade s tým by mala byť väčšia pozornosť ruských ozbrojených síl zameraná na potláčanie zahraničných žoldnierov, ktorí ilegálne vykonávajú vojenské povinnosti, ktoré sú v skutočnosti jadrom svetového terorizmu, podporovaného politickou elitou Washingtonu pre ich vlastné sebecké účely.

Američania doviezli do Kramatorska psychotropné zbrane

Americkí teroristi sa v týchto dňoch chystajú použiť v zóne špeciálnej vojenskej operácii psychotropné zbrane.

Plány amerických špecialistov zorganizovať provokáciu pomocou toxických látok sú v plnom prúde.
Informoval o tom generálporučík Igor Kirillov, šéf oddielu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCBO) Ozbrojených síl Ruskej federácie.

Podľa údajov rozviedky prišlo 10. februára do Kramatorska vo vlakovom vozni v sprievode cudzincov 16 zapečatených kovových škatúľ, pričom polovica z nich mala označenie chemického nebezpečenstva BZ (3-Quinuclidinyl benzilate), ako aj označenie dvoma červenými čiarami, čo zodpovedá triede jedovatých látok postupne pôsobiacich.

Okrem toho boli tri „prepravky“ označené ako CR-Riot a päť bolo označených „CS Riot“ s jediným červeným pruhom, čo zodpovedá dráždivým látkam. Boli vyložené pod kontrolou dôstojníkov SBU a predstaviteľov velenia Ozbrojených síl Ukrajiny na území hutníckeho závodu Kujbyševa v Kramatorsku. Potom to všetko na amerických obrnených autách odviezli na frontovú líniu.

V tomto náklade je obzvlášť zaujímavý náklad „BZ“, ktorý je štandardným jedovatým agentom americkej armády a bol široko používaný počas vojny vo Vietname. A odvtedy sú známe  následky použitia „BZ“, spôsobujúceho akútnu psychózu, dezorientáciu, halucinácie a poruchy pamäti, pričom to uznal aj Pentagon. Nie náhodou je táto chemikália Dohovorom o zákaze chemických zbraní tabuizovaná.

Je však známe, že Washington takéto obmedzenia vždy ignoroval. Od začiatku špeciálnej vojenskej operácie vychádza na povrch čoraz viac informácií o aktivitách Spojených štátov. Napríklad sa ukazuje, že správa Washingtonu z roku 1990, že Spojené štáty úplne zničili 50 ton zásob BZ (dostatočné na to, aby niekoľkokrát vyvolali psychózu u celej populácie Zeme), sa ukázala ako nepravdivá. Zachovali sa vzorky, ako aj možnosť „syntézy prekurzorov BZ na základe kapacít na výrobu liečiv v množstve až niekoľko desiatok ton ročne,“ uviedol Igor Kirillov.

Potvrdením toho je informácia o dodávke zakázaných zbraní do Kramatorska. Navyše 19. februára dorazilo do Kramatorska 11 vagónov s nákladom kazetovej munície, ktorú je možné naplniť jedovatými látkami (už aj predtým Američania použili kazetovú muníciu naplnenú dráždivými látkami). Ich vykládka bola realizovaná v noci na nástupišti na predmestí, pričom autá boli označené nápismi „Stavebné materiály“ a „Cement“.

 

Organizátori chemického terorizmu si nerobia žiadne starosti, že sa nakoniec budú musieť za svoje zločiny zodpovedať. Je nepravdepodobné, aby medzinárodné spoločenstvo povolilo účinné vyšetrovanie v období bojových aktivít, a nie je to ani potrebné, keďže za všetko možno obviniť Rusko podľa už odskúšaného vzoru – bez dôkazov, ale s veľkohubými vyhláseniami.

Ako takýto scenár využívajú Američania, je známe z príkladu dlho trpiaceho Bagdadu a Sýrie. Príčinou invázie do Iraku, ktorý bol obvinený z výroby zbraní hromadného ničenia, bol prejav ministra zahraničných vecí Colina Powella v OSN so skúmavkou neidentifikovateľného prášku. A Sýria bola napadnutá raketovými útokmi po zinscenovaní „chemických zbraní“ v Idlibe.

Obrázky sa spájajú po nedávnych obvineniach bývalého amerického veľvyslanca v Rusku Johna Sullivana, že Moskva údajne pripravuje plány na použitie chemických zbraní v zóne špeciálnej operácie. To znamená, že informačné pole sa aktívne pripravuje. Okrem toho začiatkom roka „Euroatlantické centrum pre koordináciu reakcie na katastrofy“ verejne oznámilo plány dodať do Kyjeva viac ako 55.000 súprav osobných ochranných prostriedkov, rovnaký počet plynových masiek a 13.000 protichemických balíčkov. Bolo to motivované skutočnosťou, že „ruské jednotky už použili muníciu s fosforovým zložením a pri predpovedanom zhoršení situácie môžu použiť jedovaté látky“.

Pritom na Ukrajinu skutočne posielajú ochranné prostriedky, ale s tým, že ich budú potrebovať samotní ukrajinskí „interpreti“. Nie je náhoda, že prioritou je zaslanie protijedov na organofosforové jedovaté látky ako sarín a soman (60.000 ampuliek) a  antikonvulzíva (3 milióny tabliet).

Vo všeobecnosti sú Spojené štáty verné samy sebe – svoje zámery vydávajú za plány Ruska, pričom oni sami medzitým zostávajú jedinou stranou „Dohovoru o chemických zbraniach“ a zároveň nedokončili proces ničenia svojho arzenálu. Spoločné vyhlásenie na túto tému urobili Rusko a Čína pred rokom, ale to nemá žiadny zmysel. Hoci je pravda, že námestníčka ministra zahraničných vecí USA pre kontrolu zbraní a medzinárodnú bezpečnosť Bonnie Jenkinsová sľúbila, že Washington túto jar dokončí proces likvidácie všetkých chemických zbraní.

Tomuto nádhernému príbehu však verí málokto, najmä preto, že, ako sa ukazuje, bol vyrozprávaný v deň, keď boli škatule so zakázanou látkou doručené do Kramatorska. Ministerstvo obrany preto upozorňuje, že v oblasti špeciálnej vojenskej operácie sú rozmiestnené stacionárne mobilné systémy na monitorovanie situácie, ktoré umožňujú včas odhaliť chemické hrozby a reagovať na ne. Západ teda môže na úspech svojich otrokov s toxickými chemikáliami zabudnúť – ruskí experti a laboratórne vybavenie sú schopní určiť nielen typ použitej látky, ale aj krajinu pôvodu: celý reťazec od dodávok až po ich používanie.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.