Možno si myslíte, že je všetko v poriadku: akciový trh rastie, počet pracovných miest rastie, najhoršie je za nami.

Autor bestselleru New York Times Peter D. Schiff v relácii The Real Crash tvrdí, že Amerika sa teší z bubliny nafúknutej vládou, ktorá exploduje v realite ... s katastrofálnymi následkami pre ekonomiku a pre každého z nás. Schiff demonštruje, ako infúzia miliárd dolárov stimulačných peňazí vykopala iba hlbšiu dieru: vláda Spojených štátov jednoducho utratí príliš veľa a nevyzbiera dostatok peňazí na splatenie svojich dlhov a nakoniec budú Američania zo všetkých oblastí života čeliť zdrvujúcemu následku.

Sú v zovretí Číny, nemôžu si dovoliť domy, ktoré vlastnia, a celý predpoklad ich meny - podložený plnou vierou a úverom USA - je nepravdivý. Ich systém je pokazený, hovorí Schiff, a existujú iba dve cesty vpred. Ten, v ktorom sa práve nachádzame, vedie ku kríze meny a štátneho dlhu, ktorá úplne zničí ekonomiku a ochudobní drvivú väčšinu občanov.

Ak však zmenia smer, cesta bude spočiatku trochu kamenistejšia, ale konečný cieľ bude oveľa príťažlivejší. Ak sa chcú vyhnúť úplnému kolapsu, musia drasticky znížiť vládne výdavky --- vylúčiť celé agentúry, ukončiť nákladné zahraničné vojenské eskapády a zamerať sa iba na obranu štátu --- a zastaviť odpočty študentských pôžičiek alebo hypotekárnych úrokov, ako aj drogové vojny a bankové a obchodné výpomoci. Musia tiež urobiť to, čo nenavrhol žiadny politik ani učenec: Amerika by mala vyhlásiť bankrot, reštrukturalizovať svoje dlhy a reformovať systém od základov.

The Real Crash, presvedčivo argumentujúci a provokatívny, vysvetľuje, ako sa dostali do tohto neporiadku, ako by sa z neho mohli dostať a čo sa stane, ak tak neurobia. A s múdrosťou, ktorá pochádza z predpovedania havárie v roku 2008, Peter Schiff vysvetľuje, ako chrániť seba, svoju rodinu, svoje peniaze a svoju krajinu pred tým, čo predpovedá.

This content has been blocked in your Privacy Preferences.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.